کد خبر: ۱۰۳۶۵۶
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۷
مشاورعالی رئیس جمهور خبر داد:

تلاش دستگاه‌های امنیتی برای جلوگیری از ترور بابک زنجانی در زندان

مشاورعالی رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد می‌گوید «دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بیشترین کوشش را می‌کنند تا مبادا آن زنجیره‌ای که بابک زنجانی به آن وصل است، او را در زندان بزنند.»
مشاورعالی رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد می‌گوید «دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بیشترین کوشش را می‌کنند تا مبادا آن زنجیره‌ای که بابک زنجانی به آن وصل است، او را در زندان بزنند.»

به گزارش پایگاه خبری «تیک»، اکبر ترکان در این باره گفت: سال‌ها کوشش شد که نظام تجارت خارجی ایران از فساد دلالی پاک شود. نمی‌خواهم بگویم کشور در این راه موفق شد، اما تمام تلاش وزیر اطلاعات و نهادهای نظارتی این بود که شبکه دلالی از بین برود. وقتی تحریم‌ها تصویب و اجرایی شد همه دعوت کردند تا این شبکه‌ها دوباره دایر شود، زیرا برای فروش نفت و تحصیل درآمد‌ها باید دلال‌ها می‌آمدند و لذا کثیف‌ترین و آلوده‌ترین جریان تجاری به خاطر وجود دلال‌ها در اقتصاد ایران تقویت شد.

او در گفتگو با جماران تصریح کرد: دلال‌ها برای خرید، فروش نفت، جابه‌جایی پول و حمل و نقل کالا آماده شدند. چون ارتباط مستقیم خرید، گشایش اعتبار و حمل و نقل تحت تأثیر قرار گرفته بود. یعنی دلالانی که وزارت اطلاعات و دستگاههای نظارتی به دنبال نابودی آن‌ها بودند، مشروعیت پیدا کردند و در جریان معاملات قرار گرفتند که فساد آن غیر قابل محاسبه است.

ترکان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «آیا در کنار دلالان داخلی، دلالان خارجی هم در این عرصه حضور داشته‌اند یا خیر؟» گفت: بابک زنجانی یک آدم نیست، یک جریان است. مگر به قول آقای زنگنه ممکن است میلیارد‌ها دلار نفت خام را تحویل یک آدم یک لا قبا بدهند؟ این یک زنجیره‌ای است که از داخل کشور ما شروع می‌شود و تا خارج امتداد می‌یاید. این زنجیره کشف نشده است. یعنی فردی به نام بابک زنجانی همه چیز نیست. شاید دستگاههای اطلاعاتی – امنیتی ما بیشترین کوشش خود را می‌کنند تا مبادا آن زنجیره‌ای که بابک زنجانی به آن وصل است، او را در زندان نزند. زیرا ما یک نقطه از این زنجیره را داریم و اگر آن‌ها این یک نقطه را بزنند، همه زنجیره گم و گور شده و باعث می‌شود دیگر به جایی دسترسی نداشته باشیم و پولمان گم و گور شود.

او تأکید کرد: این حلقه‌های زنجیره به هم متصل است. مگر می‌شود ۲/۶ میلیارد دلار به یک فرد یک لاقبا داده شود.

ترکان پیش از این نیز گفته بود که «شما باید ببینید اطراف بابک زنجانی چه کسانی قرار داشتند. وقتی پرونده فساد گسترده اخیر را مطالعه می‌کنید، می‌بینید که بابک زنجانی فقط یک کارگزار بود.»

«حمیدرضا حسینی»، عضو هیات‌رییسه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی نیز کمی پیش از بازداشت بابک زنجانی گفته بود « بابک زنجانی از سوی یک لابی قدرتمند حمایت می‌شده که این جریان پیش‌تر در بازار ارز با بانک مرکزی همکاری داشته و در زمان تحریم عراق در خرید و فروش نفت عراق از مسیر ایران فعال بوده و زنجانی را حمایت می‌کرده.»

وبسایت انتخاب نیز دو روز بعد از بازداشت زنجانی درباره او نوشته بود «بابک زنجانی بعد از حوادث سال ۱۳۸۸ وقدرت گرفتن برخی نیروهای خودسر با فردی بنام رعیت در جزیره کیش ارتباط برقرار می‌کند و از طریق وی با شریف ملک‌زاده و سپس اسفندیار رحیم مشایی مرتبط می‌شود. حوزه رانتخواری بابک زنجانی در ابتدا هتلداری و دلالی هواپیما بوده که از سال ۱۳۹۰ و با تشدید تحریم‌ها یکباره ثروت در اختیار وی که حاصل از پولشویی و معاملات با پول بیت المال بوده است ده‌ها برابر می‌شود. وی سپس با ارتباط گرفتن با معاون اقتصادی یکی از مراکز خاص از پوشش امنیتی برای فعالیتهای اقتصادی خود استفاده می‌کند. بابک زنجانی که از رعیت و هروی برای ارتباط با محافل خودسر استفاده می‌کند مبالغ سنگین به افراد مختلف می‌پردازد و از این طریق به سیستم نظارتی نفوذ می‌کند. گفته می‌شود وضعیت وی به حدی می‌رسد که با یک وزیرخاص در درون وزارتخانه مربوطه دیدار کرده و از حمایتهای وی بهره می‌برد. برخی نمایندگان مجلس نیز پیش از این از تایید بابک زنجانی توسط چهارتن از اعضای هیات دولت احمدی‌نژاد شامل رستم قاسمی، شمس الدین حسینی، حیدر مصلحی و محمود بهمنی خبرداده بودند.»

شبکه های دلالی اقتصاد ایران را نجس کردند

مشاور عالی رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد در ادامه با اشاره به آثار رفع تحریم در فروش نفت افزود: حتی بعد از رفع تحریم‌ها سال‌ها طول می‌کشد دانه دانه شبکه‌های دلالی را کشف و جراحی کنیم و از داخل سیستم کشور بیرون بکشیم، زیرا این شبکه‌ها در تمام سیستم کشور نفوذ کرده و همه جا را نجس کرده‌اند.

ترکان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه «آیا سرمایه گذاری‌های خارجی در ایران پس از رفع تحریم‌ها صرفا در واردات و صادرات خلاصه می‌شود یا سرمایه گذاریه‌ای مولد هم انجام خواهد شد؟» گفت: فقط واردات و صادرات نیست. اما ما نمی‌توانیم بی‌محابا دنبال فاینانس برویم. اگر پول قرض کنیم و بانک‌های ایرانی هم ضامن شدند اما در سررسید، شرکت‌ها پول را پس ندادند بانک‌ها باید بپردازند. الان همین معوقات بانکی که وجود دارد ریالی است و اگر غفلت کنیم ممکن است به معوقات ارزی تبدیل شوند.

او در پایان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ادعای برخی جریانات که می‌گویند نتیجه رفع تحریم‌ها آوردن مک دونالد به ایران بوده است، تصریح کرد: هرکسی دنبال مک دونالد است معنایش این است که دنبال خدمت به اقتصاد کشور نیست. هیچ کس در دولت نمی‌شناسم که تلقی او از رفع تحریم‌ها آوردن مک دونالد باشد، مگر‌‌‌ همان کسانی که این موضوع را نام بردند! به نظر من مک دونالد در ذهن آنهاست.