کد خبر: ۱۰۵۷۵۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۵۵۴

آخرین دریانورد ایرانی بازمانده از جنگ جهانی دوم تجلیل شد/خاطراتی از حمله زیردریایی ژاپنی


 آخرین دریانورد ایرانی بازمانده از جنگ جهانی دوم در بندرکُنگ شهرستان بندرلنگه به مناسبت روز دریانوردی مورد تقدیر قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از هرمزگان، صابری مدیر اداره بندر و دریانوردی بندرلنگه و جمعی مسئولان این بندر از موسی غلامپور 95 ساله که اکنون در بستر بیماری است دیدار و با اهدای تندیس دریا و بندر از او قدردانی کردند .

وی یکی از 64 سرنشین لنج تجاری مسی ، بزرگترین لنج دنیا در آن زمان است که زیردریایی ژاپنی در سال 1944 میلادی آن را غرق کرد.

این بازمانده که آن زمان نوجوان بود گفت : لنج مسی پس از حرکت از بندرکُنگ و عبور از بندر گوادر پاکستان و بنادر کراچی ، ملیبار ، بمبئی و مانگرو هند بطرف شمال آفریقا در حرکت بود که هدف این زیر دریایی قرار گرفت.

وی افزود : 32 نفر از سرنشینان لنج مسی هنگام حمله زیردریایی ژاپنی جان باختند و دیگر سرنشینان با یک قایق نجات کوچک پس از 14 شبانه روز سرگرانی در دریا به سواحل سخت گذر سومالی رسیدند و بالاخره پس از هشت ماه دوری از خانه 29 نفر از آنها به وطن بازگشتند.

بندر تاریخی کنگ که قدمت آن به هزار و 800 سال پیش می رسد به بندر دریا و دریانوردان معروف است. تجارت به کشورهای آفریقایی از مهمترین شغل ساکنان بندر کنگ در گذشته بوده است. تجار این بندر هم اکنون بیشتر با کشورهای حاشیه خلیج فارس مبادلات اقتصادی دارند .

لنج مسی با ظرفیت بار 700 تن بزرگترین لنج دنیا در آن زمان بود که در سال 1273 هجری شمسی بدست توانمند حاج علی کُرچی و دیگر دریانوردان کنگی ساخته شده بود.

دریانوردان و لنج سازان بندر کنگ نزدیک به ده سال پیش به یاد قربانیان حادثه لنج مسی تندیس این لنج را ساختند و آن را در نزدیکی ساحل نصب کردند.

موسی غلامپور آخرین بازمانده لنج مسی 6 فرزند ، 30 نوه و 20 نتیجه دارد . وی با زبان های عربی و هندی آشناست .

لنج سازی یکی از شغل های مردمان کنگ است و کارگاه های بزرگ لنج سازی بندر از چشم اندازهای زیبای این بندر در ساحل خلیج فارس است .

بندر کنگ با 14 هزار نفر جمعیت در پنج کیلومتری بندرلنگه و 180 کیلومتری بندرعباس واقع است.