کد خبر: ۱۰۶۲۱۶
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۷۹۱

وزیر بهداشت: تربیت دانشجوی پزشکی در ایران گران است


 وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم مراقبت از بیماری‌های متابولیک و ناهنجاری‌های مادرزادی در کودکان در عین حال به موضوع مرگ و میر کودکان و مادران اشاره کرد و گفت: باید نسبت به این موضوع حساسیت زیادی در سیستم بهداشت و درمان کشور وجود داشته باشد.

سیدحسن هاشمی در مراسم بیست‌وهفتمین همایش بین‌المللی بیماری‌های کودکان و سیزدهمین همایش پرستاری و طب کودکان با بیان اینکه بدون تردید امروز کشوری قدرتمند است که دانش بیشتری دارد، گفت: دیگر قدرت کشورها به منابع طبیعی نیست و آنچه که امروز حرف اول را در دنیا می‌زند نیروی انسانی، علم و دانش بشر است و کسانی در دنیا آقایی می‌کنند که توانمندی‌ها و دانش بیشتری دارند. بنابراین تفاوت است میان کسانی که می‌دانند و کسانی که نمی‌دانند. از منظر دین و عقل کسانی که می‌دانند و دانش خود در اختیار بشر قرار می‌دهند خدوم و عزیزتر هستند.

وی با بیان اینکه در طول دو سال گذشته همراهی بی‌منت زیادی از سوی اساتید رشته طب کودکان را شاهد بودیم، گفت: در طب کودکان تحولات زیادی اتفاق افتاده و موانعی هم وجود دارد. امیدواریم در گام چهارم طرح تحول سلامت بتوانیم بخشی از این موانع را اصلاح کنیم.

هاشمی افزود: یکی از مشکلات بعد از انقلاب در حوزه پزشکی گسترش بی‌رویه دانشگاه‌ها و وجود بی‌برنامگی در برخی رشته‌ها بوده است و از آنجایی که رشته ما با جان انسان‌ها سروکار دارد آسیب بیشتری می‌بیند. خوشبختانه وزارت بهداشت در این دوره موفق شد با مصوبه‌ای که در شورای عالی انقلاب فرهنگی گذرانده شد جلوی این کار را بگیرد. حدود 37 سال پیش تنها پنج مرکز تربیت دانشجوی پزشکی وجود داشت اما در حال حاضر بیش از 91 دانشکده طب داریم و از این منظر آسیب زیادی به سلامت مردم وارد خواهد شد. خوشبختانه اکنون پذیرفتند که در هر استان یک دانشگاه باشد و سایر دانشگاه‌هایی که از قبل وجود داشتند به صورت اقماری باشند در عین حال توسعه‌ای هم نداشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم تقویت بخش خصوصی در حوزه علوم پزشکی گفت: شاید ضرورت دارد که بخش خصوصی برخلاف گذشته که موانعی برای حضورش در حوزه آموزشی وجود داشت در این حوزه تقویت شود. درست نیست افراد با صرف هزینه‌های زیاد و مشکلات اجتماعی متعدد مشغول به تحصیل شوند و باید اجازه داد افرادی که در جامعه پزشکی هستند بتوانند دانشگاه‌هایی دایر کنند تا شاید بتواند از امتزاج دانشجوی پولی و غیرپولی جلوگیری کرد.

وزیر بهداشت یکی از اصلاحات بزرگ در حوزه آموزشی را توجه به کیفیت عنوان کرد و افزود: قدم اول این موضوع پرهیز از گسترش دانشگاه‌هاست که به صورت سلیقه‌ای در برخی شهرها اتفاق افتاده است که خوشبختانه در این دولت از آن پیشگیری شد.