کد خبر: ۱۰۹۸۴۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۱۰۳
المانیتور:

تندروها می گویند «روحانی رئیس جمهور یک دوره ای است»

هفته نامه انصار حزب الله ایران ، یالثارات الحسین، نوشت حسن روحانی نخستین رئیس جمهور تک دوره ای در تاریخ جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. هرچند تندروهای ایران از زمان پایان دوره هشت ساله ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد هنوز به دور بودن از قدرت خو نگرفته اند، اما این مقاله نکات قابل تاملی را درباره دیپلماسی منطقه ای متزلزل دولت و انتقادها بر سر محفل داخلی صمیمی روحانی مطرح می کند.
 المانتیور نوشت یک نشریه متعلق به تندروهای ایران معتقد است حسن روحانی نخستین رئیس جمهور یک دوره ای در تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری «تیک»، هفته نامه انصار حزب الله ایران ، یالثارات الحسین، نوشت حسن روحانی نخستین رئیس جمهور تک دوره ای در تاریخ جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. هرچند تندروهای ایران از زمان پایان دوره هشت ساله ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد هنوز به دور بودن از قدرت خو نگرفته اند، اما این مقاله نکات قابل تاملی را درباره دیپلماسی منطقه ای متزلزل دولت و انتقادها بر سر محفل داخلی صمیمی روحانی مطرح می کند.

مقاله هفته نامه انصار حزب الله ایران چنین استدلال می کند که روحانی نتوانسته است به وعده های اقتصادی و دیپلماتیک خود عمل کند. یالثارات الحسین نوشت یک دوره ای بودن ریاست جمهوری روحانی هم «آرزوست و هم پیش بینی» . این مقاله به طنز نوشت آنها امیدوارند نوشتن این مقاله موجب نشود وزارت فرهنگ روحانی این نشریه را تعطیل کند. با توجه به اینکه تعدادی از روزنامه های محافظه کار توسط دولت روحانی به صورت موقت تعطیل شده اند، این نگرانی نابجا نیست.

به نوشته یالثارات الحسین، روحانی نتوانسته است هیچ کدام از دو پایگاه سیاست در ایران را راضی کند، یعنی نه پایگاه دینی و نه پایگاه کسانی را که این نشریه آنها را به تمسخر مردم «دنیوی» می نامد که فقط به فکر رفاه مادی خود هستند و اعتنایی به رفاه معنوی خود ندارند. این مقاله چنین فرض می کند که «پایگاه مادی گرا» در کشور همان است که در انتخابات ژوئن 2013 به روحانی رای داد.

این نشریه چنین ادامه داد که اجاره بهای مسکن و هزینه مواد غذایی، بنزین، گاز طبیعی و خدمات عمومی در دوره ریاست جمهوری روحانی افزایش یافته است و هنوز هیچ نشانه ای از اینکه تحریم های بین المللی چه زمانی لغو می شود دیده نمی شود. جدیدترین گزارش ها حاکی است در چارچوب توافق هسته ای و پایبندی ایران به کاهش فعالیت های هسته ای خود، تحریم های بانکی و نفتی روز 12 ژانویه لغو خواهد شد، یعنی تقریبا یک ماه پس از تاریخی که برخی تحلیلگران قبلا پیش بینی کرده بودند.

یالثارات الحسین نوشت دولت روحانی نه فقط نتوانسته وضع اقتصادی را بهبود بخشد، بلکه در بهبود روابط منطقه ای نیز ، به ویژه با کشورهای عرب همسایه در خلیج فارس ، ناکام بوده است. این نشریه به برخی موارد که به صورت علنی موجب شرمساری دولت شده است اشاره کرده است که شامل خودداری های مکرر عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان از دیدار با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ، دستگیری آموزگاران زن ایرانی در ماه اکتبر در امارات عربی متحده و اقدام بحرین به اخراج سفیر ایران و فراخوانی سفیر خود از تهران می شود.

این مقاله همچنین به اختلال در داخل دولت نیز اشاره و محفل درونی روحانی را متهم کرده است «ارتباط وی را با کابینه خود قطع کرده اند و به وزیران اجازه نمی دهند با رئیس جمهور ملاقات کنند.» این مقاله مدعی است روحانی ملاقات ها با وزیران را به مشاوران ویژه خود شامل برادرش یعنی حسین فریدون ، اکبر ترکان، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی ، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و محمد نهاوندیان رئیس کارکنان نهاد ریاست جمهوری محول کرده است. شایعات درباره اختلال در کار دولت چیز تازه ای نیست. ماه سپتامبر چهار وزیر ، به دلایل نامعلوم، احساس کردند که لازم است با نوشتن نامه ای به روحانی به او درباره کمبودها و مشکلات جدی در اقتصاد هشدار بدهند.

یالثارات نتیجه می گیرد که رای دهندگان ایرانی این ناکامی ها را فراموش نخواهند کرد و در انتخابات ریاست جمهوری ژوئن 2017 روحانی را پی کار خود خواهند فرستاد. هرچند تا زمان آن انتخابات وقت زیادی مانده است و دولت روحانی هنوز وقت دارد اوضاع اقتصادی را سامان ببخشد، اما این مقاله می تواند به طور غیرمستقیم به منزله تلاشی برای دلسرد کردن جناح میانه رو پیش از انتخابات پارلمانی و انتخابات مجلس خبرگان در فوریه 2016 باشد.

مجلس تحت نفوذ محافظه کاران نقش مخالف دولت میانه رو را بر عهده داشته و به شکل بی سابقه ای وزیران دولت را احضار کرده و تهدید استیضاح را به طور مستمر بالای سر آنها نگه داشته است. روحانی در نشست 18 نوامبر کابینه گفت دولت در انتخابات برای «پیروزی جناح خاصی تلاش نمی کند». اما میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی عموما کمتر از انتخابات ریاست جمهوری است و اگر جناح میانه رو در ایران امیدوار است نتیجه خوبی به دست آورد، نیاز به این دارد که رای دهندگان معمولا مردد را به حضور در پای صندوق های رای تشویق و ترغیب کند.