کد خبر: ۱۱۰۳۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۶۰
سیدعلی خمینی:

هیچ گروهی از تحریم انتخابات سود نبرده است

سیدعلی خمینی با اشاره به تعابیر امام در مورد جایگاه مجلس شورای اسلامی در امور کشور، گفت: از نظر امام خمینی تقنین بر اجرا تقدم دارد.
گزارش پایگاه خبری «تیک»  به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی خمینی طی سخنانی در همایش «مجلس، انتخابات و امام خمینی» که توسط دفتر قم موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی برگزار شد، با اشاره به گزاره‌ «مجلس در رأس امور است» که از سوی امام خمینی بیان شد، اظهار کرد: در هر نظام مردم‌سالار انتخابات تجلی‌گاه خواست مردم است و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در طول دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون هیچ گروهی از تحریم انتخابات سود نبرده است.

وی افزود: هم آن کسانی که امروز دشمنان جمهوری اسلامی حساب می‌شوند، هم آن کسانی که دوست جمهوری اسلامی حساب می‌شوند، هم کسانی که جزء منتقدین نظام حساب می‌شوند هیچ کدام از تحریم انتخابات سودی نبردند.

سیدعلی خمینی تصریح کرد: الآن نمی‌خواهم وارد مصادیق شوم، اما تاکنون هر تغییری که در کشور صورت گرفته همیشه از دل صندوق‌های رأی بوده است.

امام در 22 مورد کلمه «رأس امور» را به کار برده اند

وی افزود: امام در موارد مختلفی کلمه‌ رأس امور را به کار بردند، شاید جالب باشد که بدانیم حداقل امام در 22 مورد مختلف فرمودند این موضوع رأس امور است.

سیدعلی خمینی گفت: تفاهم و وحدت در میان همه‌ مردم، یکی از موضوعاتی است که تحت عنوان رأس امور در تاریخ 24 / 4 / 62 مورد تأکید امام قرار گرفته است. ایشان در زمانی دیگر می گویند تثبیت جمهوری اسلامی در رأس امور است؛ قانون اساسی و تبیین جهت رأی دادن مردم به آن (3 بار)، مجلس شورای اسلامی (پنج بار)، نماز جمعه، تهذیب نفس و معنویات (هر کدام یک بار) به کار رفته اند.

وی گفت: امام همچنین در مورد اجلاس غیرمتعهدها تاکید می کنند که رأس امور وظایف این اجلاس غیر متعهدها آن است که کشورهای متعهد به شرق و غرب را تصفیه کرده و از خود دور کنند (یک مورد)؛ اهمیت تبلیغات (یک بار)، کشاورزی، قوای مسلح، لزوم وحدت میان قوای مسلح و مردم (هر کدام یکبار، امور تربیتی و آموزشی دو بار، اتکاء و اعتماد به رحمت و عنایت الهی یک بار، جنگ دفاعی، یک بار، دانشگاه یک بار. نشریه متعهد یک بار، لزوم انتخاب مسئولین از قشر متوسط و دون متوسط یک بار، اجرای امر الهی یک بار، حفظ نظام یک بار، معرفت به خداوند متعال یک بار و توجه به لزوم پیروزی در جنگ یک بار، در فرمایشات امام تحت عنوان «رأس امور» به کار رفته است.

سیدعلی خمینی یادآور شد: یکی از مواردی که در مورد رأس امور به کار رفته مجلس بود؛ ایشان یک بار هم فرمودند مجلس در رأس همه ارگان‌ها قرار دارد.

وی ادامه داد: ممکن است مواردی هم بوده باشد که از چشم من افتاده باشد.

وی اظهار کرد: یک بار رأس امور در معنای منفی به کار رفته که آن را هم از میان اینها خارج کردم؛ آن یک مورد این است که امام در 11 / 3 / 60 می‌فرماید «طغیان و طاغوت بودن در رأس امور است» که در واقع در همان معنای رأس امور منفی است که این را هم در شمارش خودم قرار ندادم.

امام 5 مرتبه در مورد رأس امور بودن مجلس سخن گفته اند

سیدعلی خمینی با اشاره به اینکه امام پنج مرتبه در مورد اینکه مجلس در رأس امور است جمله دارند، یادآور شد: چهار مرتبه‌اش به همین شکل است که مجلس در رأس امور است، یک مرتبه می‌فرمایند مجلس در رأس همه ارگان‌هاست.

بسیاری از مشکلات کشور به «تقنین بد» بر می گردد

وی تاکید کرد:با توجه به این مباحث شأن اصلی مجلس که در قانون به آن اشاره شده بحث تقنین است. امام می‌فرماید اگر مجلسی درست شود بقیه‌ موارد هم درست می‌شود که این هم نشانگر تقدم تقنین بر اجرا در اندیشه امام خمینی است؛ لذا مجلس در رأس امور است به معنای تقدّم تقنین بر اجراست. به نظر می‌رسد آن جنبه‌ اصلی فرمایش امام که می گویند مجلس در رأس همه امور است یا همه ارگانها هست به تقدم تقنین بر اجرا برمی گردد؛ زیرا ریشه بسیاری از مشکلاتی که در کشور داریم هم از جهت تقنین بد است.

سیدعلی خمینی با بیان اینکه مشکلات امروز ما یکی در حیطه‌ تقنینی است؛ ما خیلی از مسائل‌مان به این دلیل است که قانون روشنی نداریم ادامه داد: هر جا قانون روشن شود حیطه‌ دل به‌خواه کم می‌شود، هر جا حیطه دل به خواه کم شود حیطه استبداد به رأی کم می شود.

نوه گرامی امام راحل تصریح کرد: بنابراین ما منکر این نیستیم که مجلس از جهات مختلفی اهمیت دارد، قطعاً از همه جهاتش مهم است، چه از آن جهت که از دل همه‌ مردم بیرون آمده و چه از نظر جنبه‌های نظارتی مجلس و چه رأی هایی که به دولت می‌دهند و وزارت یک وزیر را تتمیم می کنند، سپس نظارت می‌کنند، همه اینها اهمیت دارد ولی برداشت بنده این است که آن جنبه‌ای که به حق مجلس را در رأس امور قرار می‌دهد همین بحث تقدم تقنین بر اجراست که در اندیشه‌ امام وجود دارد. ا‌ن‌شاء الله همه دولت‌ها و همه ارگان‌ها به تعبیر امام بر وفق قانون عمل کنند قانونی که متخصصینی دلسوز متعهد در مجلس آن را تثبیت کرده باشند.

انتهای پیام

منبع ایسنا