اقدامات مهم عليه آلودگي هوا
هنگامي که آلودگي هوا به شرايط بحراني مي رسد بهتر است برخي نکات ضروري را براي سلامتي تان در نظر بگيرد و اجازه ندهيد خطري آن را تهديد کند و موارد پيشگيري کننده از عوارض جانبي آلوده شدن هوا را در نظر داشته باشيد
به گزارش پايگاه خبري «تيک» (TIK.ir)؛ برخي از روشها وجود دارد که مي تواند سبب کاهش صدمات جاني ناشي از آلودگي هوا شود. در هواي آلوده بايد برخي مواد غذايي را مصرف کرد که خاصيت خنثيکنندگي مواد سمي موجود در هوا را داشته باشند.
براساس اين گزارش موادي که مي توانند ناجي جان و سلامتي ما در برابر آلودگي هوا باشند به شرح ذيل است؛
• از طالبي تا ماهي!
مصرف غذاهايي که حاوي آنتياکسيدانهاي سلنيوم و بتاکاروتن هستند هم توصيه ميشود؛ هنگام آلودگي هواي استنشاقي، مقدار زيادي راديکال آزاد در بدن توليد ميشود که سبب کاهش توان فرد در انجام کارهاي روزمره زندگي شده و حتي در دراز مدت ميتواند بيماريهاي مزمن مانند بيماري قلبي- عروقي و انواع سرطان را ايجاد کند. براي به حداقل رساندن عواقب ناشي از تجمع راديکالهاي آزاد در بدن مصرف آنتياکسيدانها را در رژيم غذايي افزايش دهيد. سبزيجات و ميوههايي مثل طالبي، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنيوم را هم ميتوانيد در غذاهاي دريايي، مرغ، نان، آجيل و غلات سبوسدار پيدا کنيد
• E + C + D= ضد آلودگي
چه در خانه هستيد، چه در محل کار و چه پشت فرمان، از مواد غذايي مثل: کرفس، اسفناج، گوجهفرنگي، ليمو شيرين، نارنگي، پرتقال و برگه سبز کاهو استفاده کنيد که غني از ويتامين C هستند. البته مصرف جوانه گندم، روغنهاي گياهي، گردو، بادام، زيتون، جگر و سبزيجات داراي برگ سبز که منابع ويتامين E هستند را هم فراموش نکنيد. به خصوص اگر شغلتان طوري است که بايد بيشتر در هواي آزاد باشيد؛ اين ويتامين ميتواند مسموميت ناشي از آلودگي هوا را خنثي کند.منابع مناسب ويتامين D هم شير، کره و زرده تخممرغ هستند که بايد در برنامه غذايي روزانهتان باشند
• پکتين بخوريد!
مواد غذايي که سرشار از پکتين هستند، سرب موجود در هوا را ميگيرند و مانع از نفوذ سرب به سلولهاي بدن ميشوند؛ مصرف روزانه يک عدد سيب ميتواند عوارض ناشي از آلودگي هوا را کاهش داده و ميوههايي مانند پرتقال و توتفرنگي نيز سرشار از پکتين بوده و براي کاهش عوارض آلودگي هوا مفيد هستند
• لبنيات کمچرب ميل کنيد
در هواي آلوده بايد بيشتر از هميشه شير، ماست و دوغ بنوشيد، زيرا فسفر، منيزيم و کلسيمي که در لبنيات يافت ميشود، همگي خنثيکننده سموم هستند و براي کاهش صدمات دستگاه تنفسي و التهاب دستگاه گوارش ناشي از آلودگي هوا، بايد مصرف شير و لبنيات بيش از پيش شود.
مصرف شير و فراوردههاي آن باعث نرمشدن مخاط تنفسي فوقاني، مري و معده ميشود و بهدليل وجود ترکيبات مناسب براي رشد و نمو باکتريهاي مفيد که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاينده را تنظيم ميکنند، التهابات و بيماريهاي دستگاه گوارش را کاهش ميدهد
• کمبود کلسيم
افرادي که کمبود کلسيم دارند، بيشتر در معرض خطر آلودگي با سرب قرار ميگيرند. چون گيرندههاي فلزات ۲ ظرفيتي در بدن انسان بهصورت رقابتي عمل ميکنند و در صورتي که اين گيرندهها، قبلا با فلزات مورد نياز بدن مانند آهن و کلسيم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگي با سرب قرار ميگيرد براي جلوگيري از آلودگي زياد با سرب بهتر است لبنيات بيشتري مصرف کنيد که منبع غني کلسيم هستند
• چرب و چيليها ممنوع!
در روزهايي که آلودگي هوا بسيار زياد است، از غذاهاي چرب بهخصوص چربيهاي جامد حيواني و گياهي استفاده نکنيد که مصرف چنين غذاهايي فقط باعث تشديد کاهش توان بدني و ذهني شما در طول روز خواهد شد. پس استفاده از تنقلات کم ارزش مثل چيپس، پفک و نوشابههاي گازدار را بيخيال شويد که باعث اختلال جذب عناصر مفيد در بدن ميشود و ميتواند اثرات منفي آلودگي هوا را تشديد کند. مصرف موادي مثل سوسيس و کالباس هم به دليل داشتن مواد شيميايي و نگهدارنده، علاوه بر اين که به خودي خود مضر و سرطانزاست، براي ساکنان شهرهايي که هواي ناسالم دارد، به هيچوجه توصيه نميشود
• سير و پياز بخوريد
سير، پياز و تره فرنگي، هر قدر هم که بوي آزاردهندهاي داشته باشند اما حاوي مقدار زيادي گوگرد هستند که مي توانند از مخاط دستگاه تنفسي محافظت کنند
• نوشيدن آب زياد فراموش نشود
نوشيدن زياد آب به کليهها کمک ميکند تا املاح اضافي از بدن خارج شود و ذرات آلودگي مدت کمتري در بدن باقي بماند
• خريد از وانتي ممنوع!
در روزهاي آلودگي هوا نبايد از وانتيهايي که ميوه و سبزيجات تازه را در کنار خيابانها ميفروشند يا مغازههايي که سبزيجات خود را بيرون از مغازه و در مسير عبور خودروها ميگذارند، ميوه و سبزي بخريد
*مهر
به گزارش پايگاه خبري «تيک» (TIK.ir)؛ برخي از روشها وجود دارد که مي تواند سبب کاهش صدمات جاني ناشي از آلودگي هوا شود. در هواي آلوده بايد برخي مواد غذايي را مصرف کرد که خاصيت خنثيکنندگي مواد سمي موجود در هوا را داشته باشند.
براساس اين گزارش موادي که مي توانند ناجي جان و سلامتي ما در برابر آلودگي هوا باشند به شرح ذيل است؛
• از طالبي تا ماهي!
مصرف غذاهايي که حاوي آنتياکسيدانهاي سلنيوم و بتاکاروتن هستند هم توصيه ميشود؛ هنگام آلودگي هواي استنشاقي، مقدار زيادي راديکال آزاد در بدن توليد ميشود که سبب کاهش توان فرد در انجام کارهاي روزمره زندگي شده و حتي در دراز مدت ميتواند بيماريهاي مزمن مانند بيماري قلبي- عروقي و انواع سرطان را ايجاد کند. براي به حداقل رساندن عواقب ناشي از تجمع راديکالهاي آزاد در بدن مصرف آنتياکسيدانها را در رژيم غذايي افزايش دهيد. سبزيجات و ميوههايي مثل طالبي، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنيوم را هم ميتوانيد در غذاهاي دريايي، مرغ، نان، آجيل و غلات سبوسدار پيدا کنيد
• E + C + D= ضد آلودگي
چه در خانه هستيد، چه در محل کار و چه پشت فرمان، از مواد غذايي مثل: کرفس، اسفناج، گوجهفرنگي، ليمو شيرين، نارنگي، پرتقال و برگه سبز کاهو استفاده کنيد که غني از ويتامين C هستند. البته مصرف جوانه گندم، روغنهاي گياهي، گردو، بادام، زيتون، جگر و سبزيجات داراي برگ سبز که منابع ويتامين E هستند را هم فراموش نکنيد. به خصوص اگر شغلتان طوري است که بايد بيشتر در هواي آزاد باشيد؛ اين ويتامين ميتواند مسموميت ناشي از آلودگي هوا را خنثي کند.منابع مناسب ويتامين D هم شير، کره و زرده تخممرغ هستند که بايد در برنامه غذايي روزانهتان باشند
• پکتين بخوريد!
مواد غذايي که سرشار از پکتين هستند، سرب موجود در هوا را ميگيرند و مانع از نفوذ سرب به سلولهاي بدن ميشوند؛ مصرف روزانه يک عدد سيب ميتواند عوارض ناشي از آلودگي هوا را کاهش داده و ميوههايي مانند پرتقال و توتفرنگي نيز سرشار از پکتين بوده و براي کاهش عوارض آلودگي هوا مفيد هستند
• لبنيات کمچرب ميل کنيد
در هواي آلوده بايد بيشتر از هميشه شير، ماست و دوغ بنوشيد، زيرا فسفر، منيزيم و کلسيمي که در لبنيات يافت ميشود، همگي خنثيکننده سموم هستند و براي کاهش صدمات دستگاه تنفسي و التهاب دستگاه گوارش ناشي از آلودگي هوا، بايد مصرف شير و لبنيات بيش از پيش شود.
مصرف شير و فراوردههاي آن باعث نرمشدن مخاط تنفسي فوقاني، مري و معده ميشود و بهدليل وجود ترکيبات مناسب براي رشد و نمو باکتريهاي مفيد که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاينده را تنظيم ميکنند، التهابات و بيماريهاي دستگاه گوارش را کاهش ميدهد
• کمبود کلسيم
افرادي که کمبود کلسيم دارند، بيشتر در معرض خطر آلودگي با سرب قرار ميگيرند. چون گيرندههاي فلزات ۲ ظرفيتي در بدن انسان بهصورت رقابتي عمل ميکنند و در صورتي که اين گيرندهها، قبلا با فلزات مورد نياز بدن مانند آهن و کلسيم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگي با سرب قرار ميگيرد براي جلوگيري از آلودگي زياد با سرب بهتر است لبنيات بيشتري مصرف کنيد که منبع غني کلسيم هستند
• چرب و چيليها ممنوع!
در روزهايي که آلودگي هوا بسيار زياد است، از غذاهاي چرب بهخصوص چربيهاي جامد حيواني و گياهي استفاده نکنيد که مصرف چنين غذاهايي فقط باعث تشديد کاهش توان بدني و ذهني شما در طول روز خواهد شد. پس استفاده از تنقلات کم ارزش مثل چيپس، پفک و نوشابههاي گازدار را بيخيال شويد که باعث اختلال جذب عناصر مفيد در بدن ميشود و ميتواند اثرات منفي آلودگي هوا را تشديد کند. مصرف موادي مثل سوسيس و کالباس هم به دليل داشتن مواد شيميايي و نگهدارنده، علاوه بر اين که به خودي خود مضر و سرطانزاست، براي ساکنان شهرهايي که هواي ناسالم دارد، به هيچوجه توصيه نميشود
• سير و پياز بخوريد
سير، پياز و تره فرنگي، هر قدر هم که بوي آزاردهندهاي داشته باشند اما حاوي مقدار زيادي گوگرد هستند که مي توانند از مخاط دستگاه تنفسي محافظت کنند
• نوشيدن آب زياد فراموش نشود
نوشيدن زياد آب به کليهها کمک ميکند تا املاح اضافي از بدن خارج شود و ذرات آلودگي مدت کمتري در بدن باقي بماند
• خريد از وانتي ممنوع!
در روزهاي آلودگي هوا نبايد از وانتيهايي که ميوه و سبزيجات تازه را در کنار خيابانها ميفروشند يا مغازههايي که سبزيجات خود را بيرون از مغازه و در مسير عبور خودروها ميگذارند، ميوه و سبزي بخريد
*مهر