کد خبر: ۱۱۴۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶

مگر «سیدحسن» چه کرده و چه گفته که دلواپسان این چنین برای او شمشیر از رو بسته اند؟

اگرچه پیش بینی می شد کاندیداتوری آیت الله سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان از یکسو با استقبال اقشارمختـلف و محافل سیاسی مستقـل و از سوی دیگر بامخالفت برخی از گروههای سیاسی تندرو و دلواپسان روبرو خواهد شد امّـا پس از حضور سید حسن آقا در ستاد انتخابات و نامنویسی و اعلام رسمی کاندیداتوری او، شدت گرفتن واکنشهای تند و معنی داراز سوی مخالفان حیرت اور بود.
محمود صباغی، سرویس سیاسی تیک: اگرچه پیش بینی می شد کاندیداتوری آیت الله سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان از یکسو با استقبال اقشارمختـلف و محافل سیاسی مستقـل و از سوی دیگر بامخالفت برخی از گروههای سیاسی تندرو و دلواپسان روبرو خواهد شد  امّـا پس از حضور سید حسن آقا در ستاد انتخابات و نامنویسی و اعلام رسمی کاندیداتوری او، شدت گرفتن واکنشهای تند و معنی داراز سوی مخالفان حیرت اور بود.  

سید حسن غیر از همراهی و همسویی با مردم، چه کرده که این چنین با موج سنگین هجمه ها روبرو شده است؟ مگـرافکار ایشان - که مورد اقبال شدید عمومی هم هست - چه خطری برای مخالفان دارد که چنین برآشفته اند؟

با اینکه خمینی جوان بارها اعلام کرده که مستقلآ وارد انتخابات شده و هیچ حزب وجناح سیاسی را نمایندگی نمیکند ودرحالیکه برخی از بزرگان حوزه و صاحبنظران فقیه و مورد احترام مردم ، سید حسن را نمونه مجسم پدر بزرگ راحل خود دانسته و واجد شرائط خبرگان معرفی کرده اند، پس این چه ولوله ای است که در اردوگاه تندروها برپا شده ؟علیرغم آنکه دلواپسان بارها نشان داده اند دل در گروی حّل بحرانهای کمرشکن دولت روحانی نداشته و دربرابرآسیبهای مملکت بر باد ده، مانند خطر بزرگ نهادینه شدن فساد در ساختار اداری کشور که بنیانهای اقتصاد ایران را هدف گرفته بی تفاوت بوده وسکوت اختیار کرده اند، چگونه است که حضور سید حسن در خبرگان خواب از چشمانشان ربوده ؟ البته او مانند دیگرانی نبود که انگیزه ها و دلایلی آشنا برای حضور خود ارائه دهد و واژگانی مانند تکلیف، خدمت ، وظیفه را که در ایام هر انتخاباتی بسیار میشنویم بر زبان بیاورد.

سید حسن معتقد است که با انگیزه عمل به ماهیت فکری پدر بزرگ گرامی خود و از جان و دل کوشیدن برای نظریه ولایت فقیه (مصاحبه با خبرنگاران در هنگام ثبت نام ) آبرو به کف گرفته و گام در این راه پر مخاطره نهاده است.اصولی مانند وحدت ملی، در کنار هم بودن ، اعتماد،همدلی وهمراهی و شعار اساسی امسال که سوی رهبری بیان شده را دلمشغولی عمده خود میداند. اینها کدامیک با اصول پذیرفته شده هرطیف فکری وهر تشکل سیاسی که قلبآ و عمیقآ نگران کشور ومنافع ملی باشد مغایرت دارد که برخی امروز چنین شمشیر از رو بسته اند؟   

اما روی دیگر سکه حمایت از ایشان است. مردم ما ثابت کرده اند که بزنگاههای سیاسی را بخوبی میشناسند و شک نیست که تنها انتساب به امام "ره" فی نفسه نمیتواند به تنهائی دلیل اقبال مردم به تصمیم سید حسن باشد . از سوی دیگر با توجه به اینکه عمده مشغولیت ایشان دغدغه های علمی و فقهی بوده و کمتر فرصت فعالیت سیاسی چشمگیری فراهم آمده که امروز بتوان بر اساس آن به قضاوت نشست. درست است که در حوزه "اجتهاد" و اصول خارج سطح علم و تحصیل و فقه ، تنها افراد صالح و معدودی میتوانند به یک تصویر درست و شناخت نسبی از شخصیت سید حسن خمینی رسیده باشند.اما از این منظر نیز صاحبنظران و فقهای معتبربرجامع الشرائط بودن ایشان تاکید دارند، پس درد چیست و مشکل کجاست ؟ 

میتوان ادعــا کرد که تنها موضعگیریهای سیاسی و اجتماعی ایشان که در رسانه ها منتشرشده مبنای شناخت سطح فکری وآگاهی از اعتدال سیاسی - که یک مطالبه ملی است – و استقبال شدید عمومی از کاندیداتوری سید حسن را موجب شده است. همان مفاهیمی که برتفکرات مبتنی برتعادل، پرهیز از افراط و تفریط، احترام به جناح بندیهای سیاسی موافق و مخالف ، آشنائی به علم و تکنولوژی روز و مدرن همراه با ادبیاتی متین و فاخراستواراست. براستی اگراین هجمه و ایجاد موج منفی وسنگین رسانه ای نسبت به حضورسید حسن را ناشی از نوع تفکر سیاسی او بدانیم به خطا نـرفته ایم. و بطریق اولی،هر کس دیگری هم با چنین نوع تفکر سیاسی و معتقد به تعادل در تمام عرصه ها هم اگرگام در صحنه بگذارد با مخالف شاید هم شدیدتری روبروشود. 

ویژگی دیگر این کاندیداتوری شحصیت فردی سید حسن خمینی است. قریب به اتفاق  کسانیکه که با ایشان از دور و نزدیک برخورد داشته اند متفق القول متانت ، خوشروئی ، خوش برخوردی و خوش زبانی و بروز بودن ایشان را تحسین کرده و بر این باورند که تبلور شخصیتی امام "ره" را در او دیده اند. طبیعی است که وقتی یک طیف فکری و سیاسی مورد اقبال مردم با یک شخصیت معتبر، وزین و منتسب به امام آمیخته شود، خطر بزرگی برای تمام کسانی است که درمخیله پنهان خود به راه دیگری میاندیشند. با اینکه هنوزچند ماهی تا اسفندماه باقیست، اینروزها مخالفان اندک ولی پر و پا قرصی را با تابلوی "دلواپس" در صحنه سیاسی و رسانه ای کشورشاهدیم که با حضوری اندک اما پرسروصدا ثابت کرده اند که اگر رویکردی  معتدل در نوه بنیانگذارجمهوری اسلامی هم متبلور شود علیرغم استقبال شدید مردمی آنرا بر نمیتابند. ولی مهم آن است که گشاده روئی جناحهای مستقل سیاسی و استقبال عمومی اقشار مختلف که طیف تاثیر گذاررای دهندگان را تشکیل میدهند، حضور سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان را چشم اندازامیدوار کننده ای در انتخابات اسفندماه ارزیابی کرده اند که دستاورد کوچکی نیست.