کد خبر: ۱۴۹۲۴۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۲۵

پیش بینی رشد اقتصادی دنیا در سال 2017

بانک جهانی از شتاب اندک رشد اقتصاد دنیا به دلیل کاهش فشارها بر صادرکنندگان کالا در بازارهای نوظهور و پایان رکود برزیل و روسیه از طریق افزایش قیمت نفت و کالا خبر داد.
 
به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ بانک جهانی در آخرین گزارش خود از چشم انداز اقتصادی دنیا پیش بینی کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در سال ۲۰۱۷ از ۲,۳ درصد سال گذشته به ۲.۷ درصد افزایش یابد.
 
این بانک اعلام کرده است: رشد اقتصاد کشورهای پیشرفته از ۱,۶ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۱.۸ درصد در سال ۲۰۱۷ خواهد رسید در حالیکه اقتصاد کشورهای نوظهور و در حال توسعه از ۳.۴ درصد سال گذشته به ۴.۲ درصد در سال جدید میلادی رشد خواهد کرد.
 
جیم یونگ کیم رییس بانک جهانی در بیانیه ای در این خصوص اعلام کرد: بعد از سال ها رشد ناامیدکننده اقتصاد جهان، اکنون افق روشنی در پیش داریم. اکنون زمان استفاده از این فرصت و افزایش سرمایه گذاری های مردمی و زیربنایی است.
 
این در حالی است که به دلیل برنامه های پیشنهادی مختلف دونالد ترامپ رییس جمهوری جدید آمریکا از جمله اجرای محرک های مالی از کاهش مالیات گرفته تا افزایش هزینه های زیربنایی در این کشور، بلاتکلیفی های قابل توجهی در مورد آینده وضعیت اقتصادی دنیا وجود دارد.
 
بانک جهانی رشد اقتصادی آمریکا را نیز در سال ۲۰۱۷ حدود ۲,۲ درصد نسبت به ۱.۶ درصد سال ۲۰۱۶ پیش بینی کرده است اما این افزایش می تواند بیشتر از ۲.۲ درصد باشد و اثرات آن فراتر از مرزهای آمریکا پیش برود.
 
بانک جهانی در گزارش خود آورده است: افزایش رشد اقتصادی آمریکا به دلیل اجرای محرک های مالی و یا برنامه های دیگر ممکن است موجب رشد قابل توجه اقتصاد کل دنیا شود. اما این مسئله علاوه بر این می تواند منجر به افزایش نرخ بهره و شرایط مالی سخت تری شود که تأثیر معکوس بر برخی از بازارهای نوظهور وابسته به تأمین مالی خارجی خواهد گذاشت.
همچنین بلاتکلیفی در مورد سیاست های اقتصادی آمریکا موجب خواهد شد سرمایه گذارها پول خود را تا روشن نشدن این سیاست ها، در حاشیه نگه دارند.
 
بانک جهانی در مورد چین هم اعلام کرده است، رشد اقتصادی این کشور به روند کاهشی خود ادامه خواهد داد به طوریکه از ۶,۷ درصد سال ۲۰۱۶ به ۶.۲ درصد در سال ۲۰۱۷ خواهد رسید اگرچه برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا مثل اندونزی و تایلند رشد بالاتری را تجربه خواهند کرد.
 
بنابراین گزارش، رشد اقتصادی هند نیز به دلیل اجرای برخی سیاست های مالی، از ۷ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۷,۶ درصد در سال ۲۰۱۷ شتاب خواهد گرفت.
*رویترز