کد خبر: ۱۵۵۷۱۰
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۶
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۳۷

روحانی: تلاش همه ما باید اقتدار ایران و ایرانی باشد

مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۶ و قهرمانان سال ۹۴ با حضور ریاست جمهوری در سالن اجلاس سران برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ حجت‌الاسلام حسن روحانی در آیین تجلیل از قهرمانان و نشان‌آواران المپیک و پارالمپیک که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت:‌ بسیار خوشحالم که در روزهای پایانی سال و روزهایی که فضای ما به عطر دختر پیامبر عظیم الشان اسلام معطر است فرصتی یافتم تا باز هم ورزشکاران عزیز و قهرمان بزرگوار را در کنارشان باشم . ورزش و قهرمانی در وادی ورزش از دیدگاه‌های مختلف برای ما حائز اهمیت است .

اهم اظهارات رییس جمهور را از خبرگزاری ها بخوانید؛

* مسایلی که تعلق به فرد خاص و شهر خاص و قومیت خاص و مذهب خاص ندارد و تمام اتباع ایرانی یکپارچه نسبت به آن تاثیر می پذیرند آن موضوع از دید ملی برای ما فوق العاده اهمیت دارد، تمامیت ارضی موضوعی ملی است. حاکمیت ملی یک موضوع ملی است. انتخابات سراسری یک موضوع ملی است. هنر ملی یک موضوع ملی است. علم و دانش ایرانی و ایرانیان یک موضوع ملی است.

*از آن طرف هم برخی مشکلات ما ملی است، نارسائی‌هایی در زمینه محیط زیست، آب و مسایل اقتصادی و معیشتی وجود دارد که ملی است. ما یک ملت واحدیم و دارای یک کشور و قانون اساسی و یک رهبر عزیز و بزرگوار و یک دولت و مجلس هستیم. همه تلاش‌های ما باید برای غرور، افتخار و عظمت این سرزمین و ملت باشد. ایران و ایرانی دو کلمه‌ای هست که در همه مسایل ملی باید به آن توجه کنیم.

*ورزش در سطح عمومی و داخلی یا بین المللی یکی از آثار مهم اش ایجاد امید و نشاط و شادابی است، ورزشکار یعنی انسان شاداب، یعنی انسان امیدوار. یعنی آن کسی که به جسم و جانش قدرت می‌بخشد و اجتماع خودش را و کشور خودش را در شادابی نگاه می‌دارد.

*من فکر می‌کنم هیچ چیز مهم تر و بالاتر از امید برای یک ملت نیست. اگر ما به آینده امیدوار نباشیم و احساس نکنیم گشایش پیش روی ماست آنجا حرکت، تلاش و تعالی متوقف خواهد شد. چطور امکان پذیر است ملتی به آینده خودش امید نداشته باشد اما در عین حال به تلاش و کوشش خودش ادامه دهد؟

* این که به ما گفته اند افضل اعمال امت انتظار فرج است، فرج به معنای گشایش است. روح هم که در قرآن آمده به معنای گشایش است.

*ایمان با ناامیدی جمع نمی‌شود، ایمان همراه امید به آینده است. همواره با امید به فرج است. روح یعنی گشایش و سعه و فرج. این بسیار مهم است که در داخل کشور ما یک معیار را امید و امید آفرینی قرار دهیم. عده‌ای هستند که می‌خواهند همواره مردم را به هر بهانه‌ای نسبت به آینده ناامید کنند. ایجاد ناامیدی ضربه به حرکت ملی است. ایجاد ناامیدی، مایوس کردن جامعه از حرکت است. چرا برخی لیوان آب را همیشه نیمه خالی اش را می بینند و نیمه پر را هیچ موقع متذکر نمی‌شوند.

*ما باید مقایسه کنیم ورزش ما نسبت به دیروز تا چه حدی پیشرفت یا پسرفت کرده است. اگر ورزش همگانی ما نسبت به چهار سال پیش پیشرفت کرده است، اگر باشگاه‌های ورزشی ما پر شورتر از گذشته است، اگر جوانان ما رغبت بیشتری به ورزش پیدا کرده‌اند، اگر زنگ ورزش در دبستان و دبیرستان با اهمیت بیشتری تلقی می‌شود، نشان دهنده این است که ما مسیر درست و صحیحی را پیموده‌ایم و باید به آینده امیدوار باشیم.

*یک ملت برای پیشرفت و حرکت فرهنگی نیاز به امید دارد، وقتی هنر شما در سطح جهانی درخشش پیدا می‌کند یا فیلم و موسیقی شما می‌تواند در سطح جهان بدرخشد، این جز سبد امید شما است. وقتی دیپلماسی شما در سطح جهان حرکت درست دارد، توطئه‌ها را می‌شکند و حقوق ملت را تثبیت می‌کند و روابط ما را در جهان می‌شناسد.

*یک بخشی از این سبد امید بخش سلامت جامعه، ورزش و قهرمانی است، قهرمانان ما امید آفرین هستند. شما ورزشکاران در روزهای و ساعت‌هایی همه ملت را پای صفحه تلویزیون نشاندید ،این یک قدرت بزرگی است که همه خیابان‌های کور را خلوت را می‌کنید. این ساعت بسیار خوبی است که همه جوانان و نوجوانان را از همه فکر ها، غصه و ناراحتی می‌رهاند.

* یک پیروزی در مسابقه دل‌ها را شاد می‌کند، ما انسان هستیم و نیاز به شادابی و لبخند و خوشحالی داریم. فکر نکنیم مردم بدون نشاط و خوشحالی و چهره باز می‌توانند از مشکلات فراوان زندگی عبور کنند. گاهی نشاط باعث می‌شود ساعت‌ها از غم آزاد شوید چون آرامش می‌دهد و فکر و ذهن شما را باز می‌کند.

* ورزش نشاط‌ آفرین و آرامش‌بخش است، البته ورزش آثار دیگری هم دارد. آنگاه که ورزش فردی می‌کنیم عمدتا جسمی است و البته روحی و آنگاه که ورزش قهرمانی را نگاه می‌کنیم، عمدتا روحی است که البته بر سلامتی جسمی هم اثر دارد پس ورزش برای سلامت و نشاط جامعه اثرگذار است.

* مسابقات جهانی المپیک، پارالمیپک و مسابقات منطقه‌ای در گذشته بیشتر مردانه بود، قبلا قهرمانان مردان بودند. مسابقات در گذشته بیشتر مردانه بودند ولی خوشبختانه نیمی دیگر از جامعه ما یعنی بانوان و زنان ما هم وارد صحنه ورزش و رقابت شده‌اند. آنها هم پاسدار فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند و هم پاسدار قدرت و توانمندی ملی در صحنه جهانی هستند.

*بانوان ما در ماه‌های گذشته از کیمیا تا زهرا و ساره چه نشاطی را در جامعه ما ایجاد کردند، اینها زنان و مردان ما و همه را خوشحال کردند. بسیار مهم است که زنان ما در باشگاه‌های ورزشی و مسابقات مربوط خودشان در قهرمانی‌هایشان در سطح جهانی حاضر شوند.

*وقتی می‌بینیم که یک بانوی با عظمت ایرانی که آشنا به تکنیک‌‌های ورزشی است، تلاش و زحمات خود را به منصه ظهور می‌رساند و همراه با آن عفاف و حجاب و فرهنگ اسلامی و ایرانی را به دید جهانیان می‌رساند، این افتخار بزرگی برای ماست.

*بسیار خوشحال هستیم که زنان و بانوان ما در صحنه جامعه در همه امور مهم حضور دارند؛ راهپیمایی می‌شود زنان همانند مردان حضور دارند، عزاداری هایی مانند عاشورا می‌شود حضور دارند، انتخابات می‌شود زنان پای صندوق آرا همانند مردان حضور دارند، زنان هم در باشگاه‌های ورزشی و در مسابقات جهانی حضور دارند، زنان هم‌اینک در مدیریت جامعه حضور دارند و در مناصب مدیریتی حضور پیدا کرده‌اند.

* آن دوران دیگر سپری شد که زنان فقط آشپزی و بچه‌داری می‌کردند که البته آنها سرجای خودشان است ولی نمی‌توان وظیفه زنان را درون خانه منحصر کرد. نمی‌توان گفت که کوه و جنگل و تفریح برای مردان است و خدا آشپزخانه سه در چهار را برای زنان آفریده است.

* اسلام دینی است که مرد و زن را در کنار هم قرار می‌دهد و هر دو دارای ارزش مساوی هستند، مگر حضرت فاطمه(س) و حضرت زینب(س) و مریم، ساره، هاجر و آسیه و آن همه زنان پر افتخار در تاریخ زنانی نبودند که درخشیدند و بار بزرگ مسئولیت را بر دوش گرفتند.

*اکنون یک عده‌ای هستند که در برخی از مسائل باید از حالت سنتی چند قرن پیش خارج شوند؛ خارج هم نشوند زنان قدرتمند آنها را از این حالت خارج می‌کنند.

* امروز ما خوشحالیم که در صحنه ورزش زنان ما افتخار مضاعف می‌آفرینند پارالمپیکی‌ها هم یک امتیازه ویژه دارند و آن این است که با زحمت ، تلاش و گاه با رنج بیشتر افتخارات بزرگ ملی می‌آفرینند. یک وقتی بعضی فکر می‌کردند اگر جوان خود را تشویق به مسجد یا باشگاه کنند این دو باهم متناقض است. این دیدگاه اشتباه است.

* دین ما هم مسجد دارد هم باشگاه. دین ما هم عبادت، هم دعا، هم ورزش و هم سلامت جسم و جان دارد. مگر شما نبودید که در ورزشگاه‌ها ثابت کردید که می‌شود این دو را در کنار هم داشت مگر شما نبودید در قهرمانی‌تان نام امیرالمومنین و قمر بنی‌هاشم را جاری کردید مگر شما نبودید که در هنگام ورزش دست دعا بلند کردید و سجده شکر انجام دادید مگر شما نبودید که فرهنگ الهی را با ورزش توامان ساختید.

*بعضی گفتند که در شب عاشورا قرار است مسابقه ورزشی انجام شود آن هم در تهران. چه خواهد شد و بسیار به خاطر این موضوع غصه خوردند. اما شما چه کردید؟ در ورزشگاه‌ها با تجلیل از ابی‌عبدالله ثابت کردید ورزش دوستان ما و عاشقان ورزش ما امام حسین و عاشورا را یادشان است و این امر در عمق جانشان وجود دارد و در رگ‌هایشان مانند خون جاری است.

* ورزش ما نشاط، فرهنگ، امنیت ملی و وحدت را به وجود می‌آورد ورزش باعث به وجود آمدن انسجام ملی می‌شود. وقتی قرمز و آبی ، کرد و لر، عرب و بلوچ در کنار هم بازی می‌کنند فقط به وحدت ملی توجه می‌کنند. در ورزش خرده‌فرهنگ‌ها احساس می‌کنند زیر چتر بزرگ فرهنگ ایرانی هستند ورزش برای ما غرور ملی و وحدت ملی می‌آورد.

*امسال که سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل است باید در زمینه ورزش هم به این موضوع توجه کنیم. ورزش می‌تواند توریسم ورزشی برای ما به همراه داشته باشد. ورزش می‌تواند بالاتر از اقتصاد با ایران هراسی بجنگد. ورزش می‌تواند تعامل با جهان به وجود بیاورد. شما در کرمانشاه دولت آمریکا را شرمنده کردید به کشتی‌گیرهای آمریکایی ویزا دادید و مردم کرمانشاه هم بسیار مهمان‌نوازی کردند این نشان عظمت ایران است.

* ما در کنار ورزش نشاط برای اقتصاد داریم جاذبه گردشگری به وجود می‌آورد ورزش هم امنیت ملی هم سلامت هم فرهنگ ملی است هم اقتصاد ما است ورزش می‌تواند ما را در مسیر توسعه کمک کند.
*خبرآنلاین
برچسب ها: تیک