تماس های تلفنی زنگنه شروع شده/اروپایی ها به خاطر ایران، روس ها را رها می کنند
پیک اویل نوشت: ایران سعی دارد در صورت کاهش تحریمها، مشتریان قدیمی نفت خود را بازیابد و آماده است تا قیمتها را هم کاهش دهد.
به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری تیک Tik.ir، سخنان حسن روحانی در سازمان ملل و مکالمه تلفنی او با باراک اوباما امیدها را برای بازار نفت ایجاد کرد که بشکههای نفت ایران در صورت توفیق دیپلماتیک بینالمللی بر سر برنامه هستهای این کشور دوباره بازگردد.
در پی تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا، فروش نفت ایران از نصف هم کمتر شد و درآمد این کشور را حداقل 35 میلیارد دلار در سال کاهش داد.
یک تاجر بلندپایه نفت که شرکتش دیگر از ایران نفت خریداری نمیکند میگوید: "ایرانیها شروع کردهاند به تماس گرفتن و میگویند بیایید مذاکره کنیم... البته باید مراقب باشید، ولی قانونی علیه مذاکره وجود ندارد."
سازمان بینالمللی انرژی میگوید به رغم گفتگوها بین مقامات بلندپایه بین ایران و آمریکا انتظار نمیرود به این زودیها تحریمها کاهش یابد. با این وجود هفته گذشته ایران اولین پیشنهاد خود در دو سال گذشته را برای واردات کود ارسال کرده است که بازرگانان آن را به عنوان آزمایشی برای کاهش تحریمها برای صادرات و واردات این کشور میدانند.
ایران همچنین علامت هایی را در مورد قیمت نفت، در صورت پیشرفت مذاکرات، میفرستد. دور بعدی مذاکرات هستهای قرار است هفته جاری پیگیری شود.
خبرگزاری شانا، به نقل از رئیس بازرگانی شرکت ملی نفت ایران، محسن قمصری، گزارش داد: "با توجه به شرایط، تعداد زیادی از خریداران نفت ایران آماده میشوند تا تسهیلات را برای افزایش خرید نفت از ایران فراهم آورند".
تمام کشورهای اروپایی خرید نفت از ایران را متوقف کردهاند و آمریکا نیز نزدیک به بیست سال است نفت خام ایران را نمیخرد.
ماهها قبل از تحریمهای اتحادیه اروپا، مدیران شرکتهای بزرگ غربی و خریداران نفت ایران نظیر شل و توتال گفتند که این اقدام منجر به افزایش قیمت نفت میشود و مصرفکنندگان اروپایی اصلیترین بازندگان خواهند بود.
اما قیمت پایه نفت برنت در دو سال گذشته تغییری نکرده است. دلیل این ثبات قیمت، افزایش تولید نفت آمریکاست که به زودی به بیشترین مقدار در جهان خواهد رسید. در عربستان نیز تولید از همیشه بالاتر است و تقاضا در آسیا نیز رشد کمی داشته و تقاضای اروپا هم کاهش یافته است.
به گزارش سازمان بینالمللی انرژی، تقاضای کشورهای توسعهیافته اروپایی برای نفت در پنج سال گذشته دو میلیون بشکه در روز کاهش یافته که سه برابر کمتر از مقداری است که این منطقه از ایران خریداری میکرد.
بازرگانان میگویند پیش از تحریمهای اروپا، حرفها در بازار این بود که آیا چین همه یا بخشی از نفت ایران را که جای دیگر مشتری ندارد میخرد یا نه. اما پکن سعی کرده واردات از ایران را کاهش دهد.
عراق که در اوپک جای ایران را به عنوان دومین تولیدکننده نفت گرفته است در حال تامین نفت چین است.
قمصری میگوید ممکن است ایران قیمت کمتری برای نفت در نظر بگیرد. او گفت: "طبیعتا بازگشت نفت خام ایران به بازار موجب کاهش قیمتها خواهد شد. ارقام کنونی نشان میدهد که تقاضا 30 درصد کمتر از شرایط معمول است."
یک پالایشگر نفت اروپایی میگوید، در صورت بازگشت ایران به بازار نفت، شرکتهای اروپایی که اکنون به نفت سنگین روسیه، که خیلی گران هم شده وابسته هستند، به سرعت خرید نفت از ایران را شروع خواهند کرد.