کد خبر: ۱۶۴۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۰۶۸۸
تعداد نظرات: ۲ نظر

با بزرگترین دسته عزاداری کشور آشنا شوید + تصاویر

شبکه ایران: آوازه و شهرت عزاداری های عظیم با جمعیت چند صد هزار نفری  در حسینیه اعظم زنجان اکنون دیگر جهانی شده است.

حسینیه اعظم زنجان از اماکن مذهبی شیعیان است که در جنوب این شهر  واقع شده ‌است. قدمت این مکان به حدود یک قرن پیش می‌رسد.این حسینه توسط دو فرد بنام‌های حاج میرزا محمد نقی و حاج میرزا بابایی وقف گردید.

این حسینه هر سال در روز 8 ماه محرم اقدام به برگزاری دسته عزاداری می‌کندآستان مقدس حسینیه اعظم زنجان که از اماکن متبرک و معنوی استان زنجان است امروزه آوازه و شهرت آن به برکت توجهات خاصه حضرت سیدالشهداء (ع) جهانی شده است. هیأت امناء این مکان مقدس از توان و ظرفیت‌های موجود جهت ارتقاء فرهنگ عاشورا و کیفیت مجالس عزاداری سرور شهیدان استفاده نموده و با سازمان دهی نیروی انسانی مخلص توانسته است تا حد نسبتاً مطلوب در مقطع کنونی این مکان را اداره نماید. در بخش فرهنگی ایجاد کتابخانه و بخش سمعی و بصری و تکثیر نوارهای سخنرانی وعاظ و پخش اینتر نتی مراسم عزاداری و غیره به سراسر جهان و در بخش مذهبی برگزاری مراسم دعا و عزاداری و اعیاد ائمه طاهرین علیهم السلام و سخنرانی در حد توان، بر گزاری مراسم با شکوه دهه محرم و دسته عزاداری شب تاسوعا (که تنها برای این مراسم حدود 45 روز تا دو ماه برنامه ریزی و جلسات متعددی برگزار می‌گردد) از اقدامات این مجموعه بوده است.

حسینیه اعظم زنجان بیشتر به‌خاطر دسته‌ای که هرسال در هشتمین روز ماه محرم دارد مشهور است. این دسته حرکت خود را از محل حسینیه اعظم شروع می‌کند و معمولاً همزمان با اذان مغرب به امامزاده ابراهیم پایان می‌یابد. جمعیت این دسته در برخی سالها افزون بر 500 هزار نفر است.
بنا به اسناد موجود حسینیه اعظم فقط در یک سال و در مسیر حرکت این دسته نزدیک به 13 هزار راس قربانی تقدیم حسینیه گردید و علاوه بر آن بالغ یک میلیارد و 800 میلیون تومان نیز نذورات نقدی مردم تقدیم بارگاه گردید.
سیل عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در دسته با شکوه عزاداری حسینیه اعظم زنجان، نمایشی از قدرت دین اسلام و الگویی از اتحاد امت اسلامی به خصوص شیعیان جهان است.


شب تاسوعای حسینی صدای رعدآسایی در فضای نقاط مختلف پایتخت شور و شعور حسینی می پیچد و با فریادهای ˈیئل یاتار، طوفان یاتار؛ یاتماز حسینین پرچمیˈ ،ˈ ای شمع حرمخانه قربانین اولوم عباسˈ عزاداران سیاهپوش، دست ها را بطرف آسمان بلند
می کنند و قطرات اشک بر چهره های غمبار می غلطند.
عصر تاسوعا ولوله عجیبی در شهر زنجان بپا می شود و سوگواری مردم درماتم و عزای سالار شهیدان حسین بن علی (ع) و 72 یار باوفای آنحضرت، به اوج خود می رسد.

عزاداران پیر و جوان، با شور و حال وصف ناپذیری، خاطره از خودگذشتگی و شجاعت حبیب ابن مظاهر ، علی اکبر و علی اصغر را در اذهان زنده می کنند، بطوریکه هرکس و رهگذری با مشاهده آن اشک ماتم می ریزد وبرسر وسینه می زند.

این خیل عظیم جمعیت مشتاق عزاداری حسینی علیرغم ایجاد ترافیک و راه بندهای بسیار در خیابانهای شهر، رانندگان خودروهای سواری مختلف را مشتاق به انتقال آنان به محل عبور دسته عزاداری می کنند.

بسیاری از محورهای اصلی شهر تا صد ها متر دورتر با حجم انبوه خودرو ها و اتوبوسهای حامل عشاق حسینی شلوغ شده و تردد برای تمامی آنها مشکل می شود.


تعداد قربانی هایی که جلوی دسته عزاداری حسینیه اعظم ذبح می شود این حسینیه را به عنوان دومین قربانگاه جهان اسلام بعد از منا در مکه سالانه بیش از هفت و هشت هزار راس قربانی و نخستین قربانگاه در جهان تشیع مبدل ساخته است.

این مراسم سال هاست شکوه و عظمت خاص خود را دارد و می رود تا سال به سال با افزایش خیل عظیم عزاداران شرکت کننده، به عنوان بزرگترین مجمع عاشقان امام حسین (ع) در جهان شناخته شود.

با اینکه زنجان از نظر وسعت شهر بسیار بزرگی نیست، اما سال هاست که در این دسته عزاداری حداقل 300 هزار نفر شرکت می کنند و جایگاه دین اسلام و سادگی و بی پیرایگی انجام مراسم در دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان، باعث شده که این رونق رو به افزایش مراسم، هر سال نسبت به سال قبل بیشتر شود.

مراسم عزاداری شکوهمند شب تاسوعای حسینیه اعظم زنجان هر ساله از طریق شبکه های برون مرزی و رسانه های ملی، شبکه وب(اینترنت) به صورت مستقیم پخش شده، خیل عظیمی از ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز بدین گونه نظاره گر این مراسم شکوهمند هستند.

احشام ذبح شده درمسیر دسته ی عزاداری حسینیه اعظم زنجان پس ازانتقال به کشتارگاه، توسط کارشناسان اداره دامپزشکی معاینه و سپس بسته بندی و توزیع می شود.

 

 

مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان، که در هشتمین روز ماه محرم در زنجان برگزار می شود، در تاریخ 15 دی ماه 87 با شماره ثبتی 10 به عنوان دهمین مورد و از جنبه آیین های عزاداری بعنوان نخستین نمونه در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
فرامرز
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
4
46
درهرکجای زمین که برای امام معصوم ومظلوممان حسین علیه السلام عزاداری و زحمت میکشند درود می فرستیم خدا قبول کند انشاءلله.
چشم حسود و وهابیها کور باد.
عباس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
4
23
ان شا الله هر قدمی که برای اقا ابوالفضل برداشته می شود مورد تایید خود ایشان قرار گیرد و ان شالله پرچم ولایت هر روز بلندتر و پایدارتر شود.