کد خبر: ۱۶۷۸۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۸۴

عامل اصلی گرانی پیاز چه بود؟

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی می گوید، بارندگی و سیل سال گذشته به مزارع پیاز آسیب وارد کرد و منجر به افت کمی و کیفی این محصول شد.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ حسین اصغری درباره گرانی قیمت پیاز در بازار مصرف افزود: قیمت محصولات کشاورزی رابطه مستقیمی با عرضه و تقاضا در بازار دارد. اواخر سال ۱۳۹۵ بارندگی های مناطق جنوبی کشور به ویژه منطقه جنوب کرمان و هرمزگان به مزارع پیاز آسیب زد و افت کمی و کیفی محصولات را سبب شد.

وی درباره قیمت خرید پیاز از کشاورزان گفت: براساس آمار روز گذشته هر کیلوگرم پیاز خوراکی در مزارع با توجه به رقم بازارپسندی، سایز پیاز و سایر فاکتورهای موثر در قیمت بین ۷ تا ۱۲ هزار ریال از کشاورزان خریداری می شود.

اصغری پیش بینی کرد: اکنون پیاز تولیدی خوزستان و فارس به بازار عرضه شده و در روزهای آتی با ورود پیاز اصفهان به بازار شاهد ثبات بازار خواهیم بود.

اکنون هر کیلوگرم پیاز سفید در بازار مصرف بین ۲۳ هزار ریال( ۲۳۰۰ تومان) تا ۴۰ هزار ریال ( ۴هزار تومان) عرضه می شود

** تولید ۲.۳ میلیون تن پیاز در کشور

وی درباره میزان تولید پیاز درکشور گفت: در حال حاضر سالیانه حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن پیاز در سطح ۵۸ هزار هکتار اراضی زراعی در فصول مختلف در کشور تولید و به بازارهای مصرف عرضه می شود.

مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی میانگین عملکرد تولید پیاز را در هر هکتار حدود ۴۰ تن اعلام کرد.

اصغری افزود: اصفهان با ۳۳۷ هزارتن، جنوب کرمان با ۳۰۰ هزارتن، هرمزگان با ۲۷۰ هزارتن، زنجان با ۱۸۵ هزارتن، خوزستان با ۱۶۲ هزارتن و آذربایجان شرقی با ۱۳۰ هزارتن به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان پیاز کشور به شمار می روند.

به گفته وی، سایر استان های کشور در سطوح محدودتر اقدام به کشت و تولید پیاز می کنند.

** صادرات ۳۴۳ هزارتن پیاز در سال ۹۵

اصغری تصریح کرد: در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ به ترتیب ۲۷۸ ، ۲۸۸ و ۳۴۳ هزارتن پیاز به ارزش ۲۶۰ میلیون دلار صادر شد که بخش عمده این صادرات به کشورهای عراق، حاشیه خلیج فارس و افغانستان بوده است.

وی درباره استفاده بذور کیفی پیاز گفت: با توجه به اقلیم های مختلف و صرفه اقتصادی تولید محصول پیاز، بذور اصلاح شده مناسبی از جمله اسپانستین، تگزاس ارلی، پری ماور قرمز و سفید بومی و میل کی کشت می شوند که براساس رنگ محصول به طور عموم مردم آن ها را پیاز سفید، زرد و قرمز می نامند.

مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: به طور تقریبی در تمامی اراضی کشت پیاز، ارقام مناسب و با کیفیت تولید می شود اما باید توجه داشته باشیم که به دلیل چهار فصل بودن کشور در زمان های یکسان این اتفاق نمی افتد و بدیهی است به دلیل تفاوت شرایط آب و هوایی در برخی موارد کیفیت تغییر می کند.

وی درباره واردات پیاز گفت: در سال های اخیر برنامه ای برای واردات پیاز نداشته ایم و امسال هم نداریم ، گرچه اهرم واردات برای کنترل قیمت ها قابل استفاده است.

بارش باران و برف در زمستان سال گذشته خسارت های چند صد میلیارد ریالی به مزارع کشاورزی بسیاری از نقاط کشور به ویژه مناطق جنوبی و شرقی وارد کرد.
*ایرنا