کد خبر: ۱۸۵۴۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۶۹۶
CNN:

ایران به این 6 دلیل توافق ژنو را پذیرفت

مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 5+1 در هفته گذشته و در ژنو منجر به امضا توافقی موقت میان طرفین شد.
مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 5+1 در هفته گذشته و در ژنو منجر به امضا توافقی موقت میان طرفین شد. به موجب این قرارداد ایران متعهد شده است که شفاف سازی لازم در راستای اثبات صلح آمیز بودن فعالیت های خود را به اثبات برساند و در مقابل طرف های غربی نیز پذیرفته اند که به کاهش نسبی تحریم ها تا زمان برقراری توافق جامع در سال آتی اقدام نمایند.

به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری تیک Tik.ir، اگر چه همه تحریم ها، بویژه تحریم های نفتی و بانکی همچنان پا برجاست اما برای طرف ایرانی حصول به توافق بهتر از بی نتیجه ماندن مذاکرات به نظر می رسد.

در زیر به مجموعه ای از دلایل این مفروضه می پردازیم:

1- ایران همواره به دنبال راه حلی مسالمت آمیز برای حل مسئله پرونده هسته ای خود بوده است.

علی رغم برخی از اظهارات، تهران همواره مایل به ادامه مذاکرات  تا  زمان حل پرونده هسته ای خود، با اتکا به راه حل دیپلماتیک بوده است.

2- ایران همواره خواستار حذف گزینه نظامی بوده است.

 چنانچه ایران به انرژی هسته ای نیاز داشته باشد و از سوی دیگر توانایی تولید سوخت را داشته باشد، نیاز به قراردادی که حق غنی سازی را برای ایران قائل بشود نه تنها ضروری است، بلکه می تواند احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ایران را کاهش دهد و دقیقا  به همین دلیل ایران بر حق غنی سازی خود تاکید ویژه ای دارد.

3- ایران خواستار رفع و یا کاهش تحریم ها می باشد.

توافقی که بتواند منجر به ترمیم اقتصاد ایران و فراهم نمودن نقدینگی لازم برای این کشور شود مطلوب خواهد بود، ولو اینکه کاهش تحریم ها به تدریج صورت بگیرد. رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، علاء الدین بروجردی نیز در مصاحبه خود با ایسنا اعلام نموده است که ایران تا زمان رفع کلیه تحریم ها به مذاکرات ادامه خواهد داد. وی در مصاحبه خود با خبرگزاری فارس نیز از تایید توافق حاضر توسط مجلس خبر داده است.

4- ایران مایل به افزایش شانس پذیرش طرح سه سطحی خود می باشد.

  توافق صورت پذیرفته بازتابی از طرح پیشین ایران است که در دور پیشین مذاکرات در ژنو مطرح شده بود. این طرح شامل فرآیندی گام به گام در حل پرونده هسته ای و شرط بازگشت پذیری توافقات، در صورت عدم اجرای تمامی شرایط آن می شد. طرح پیش گفته به ایران و طرف مقابل این اجازه را می داد که در صورت عدم پیشرفت مذاکرات در حد انتظار، گزینه های جدیدی مطرح گردد.

5- ایران خواستار حصول به توافق پیش از آغاز دور جدیدی از رقابت های انتخاباتی در اپایالات متحده بود.

 ایران به خوبی می داند که بهترین زمان برای حصول توافق پیش از نوامبر سال آینده و آغاز مبارزات انتخاباتی جدید در آمریکاست. زیرا در آن شرایط اولویت مسائل تغییر می یابد.

6- ایران به دنیال فعال سازی دیپلماسی منطقه ای خود است.

ایران سعی دارد با حل برنامه هسته ای خود سطح تعارضات خود با همسایگان منطقه ای را کاهش دهد.