محافظه کاران و تندروها خشمگین شدند/براي این "نوسفر" راه درازي در پیش است
دیلی تلگراف نوشت: ترانه اي که به سبک ام تي وي، با گیتار اکوستیک آغاز شد، شبیه به ترانه هایي است که اشخاص مشهور براي امور خیریه مي خوانند. اما زنان و مرداني که یک به یک پشت میکروفون قرار گرفتند و زیر سایه حضور روحاني آواز مي خوانند، شباهتي به تولیدات عادي موزیک پاپ ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری تیک Tik.ir، حسن روحاني، پیروزمند از توافق هسته اي با غرب که هفته گذشته انجام شد، این بار با یک ترانه بمناسبت صدمین روز ریاست جمهوري اش، تبلیغ کرد. با توجه به اینکه نشان دادن آلات موسیقي در تلویزیون ایران ممنوع است، یک گیتاریست مرد و یک دف نواز زن کافي بود که صداي تندروها را در بیاورد.
آنها مي خوانند: "بگذاریم که سینه ها از کینه ها پاک شود. بگذاریم که دوستي جاي دشمني بنشیند." این ترانه که توسط حامیان روحاني درجریان تبلیغات انتخابي ساخته شده است، با این جمله تمام مي شود: "که دراز است ره مقصد و من نوسفرم." این کلیپ با عنوان "نوسفر" توانست در اولین رو انتشار آنلاینش، نیم میلیون مخاطب را جذب کند که بسیاري از آنان متوجه شباهت این کلیپ به کلیپ " بله، ما مي توانیم" باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ بشوند.
شاید حالا بشود خشم بیش از حد تندروها را با این شباهت توجیه کرد.
روحانی هم مثل اوباما در صد روز اول ریاست جمهوری اش از محبوبیت اش لذت می برد و مردم ایران که تمایلشان به اصلاح وضعیت است بالاخره به این امید دست پیدا کردند که کشورشان وارد دوران بهتری شده است.
برخلاف محمود احمدی نژاد از طیف تندروها، این روحانی ۶۴ ساله، توانایی شناخته نشده ای دارد که منجر به پیروزی غافلگیر کننده اش در ماه ژوئن شد.
توافق تاریخی اتمی و اولین تماس روسای جمهور ایران و آمریکا بعد از ۳۰ سال، نشان داد که این روحانی میانه رو یک فرمانده سیاسی است. این توافق نه تنها باعث برداشته شدن برخی تحریم ها شد بلکه باعث شد که با گشایش اقتصادی بتواند دست به اصلاحات سیاسی بزند.
حالا همه جا حسی از خوشبینی وجود دارد که در کافه های شیک
شمال تهران، جایی که هواداران اصلاح طبقه متوسط زندگی می کنند به چشم می
خورد.
امروز، اما، کافه ها دوباره شلوغ شده اند و این نشان می دهد که روحانی چگونه سختگیری های احمدی نژاد را کاهش داده است.
در ماه سپتامبر، گشت ارشاد اجازه نداشت که زنان بدحجاب را دستگیر کند و خانه سینما بازگشایی شد و ماه گذشته وزیر ارشاد جدید، دستور داد تا قوانین سانسور کتاب که سال ۲۰۰۶ وضع شده بود، بازبینی شود. قوانینی که انتشار کتاب های ادبیات کلاسیک ایران و کتاب های فروش بین المللی نظیر کد داوینچی را شامل سانسور کرده بود.
صبا حسین، مهندس ۲۵ ساله که در انتخابات روحانی نقش فعالی داشت، می گوید: "من امیدوارم، من می بینیم که امید افزایش پیدا کرده است و این خوب است. مردم خواستار زندگی بهتر هستند."
شاید واضح ترین نشانه توفیق روحانی در همین باشد.
دیلی تلگراف در ادامه نوشت: واقعیت این است که تندرو ها هر نوع نزدیک شدن به غرب را خیانت می دانند.
با این حال، روحانی هفته گذشته با اعتماد بنفس در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران ظاهر شد و احمدی نژاد را رسوا کرد و گفت که چطور در زمان او تورم به بالای ۴۰ درصد رفته است و رشد اقتصادی هر سال ۶ درصد کاهش داشته است.
وی گفت: "این واقعیت ها نشان می دهد که ما چه شرایطی را از دولت گذشته تحویل گرفتیم و با چه شرایطی باید با مشکلات مواجه شویم."
این ها واقعیت دارد، با توجه به اینکه احمدی نژاد، وزیر تکنوکرات دارایی را با فردی ایدئولوژیک عوض کرده بود. با این حال روحانی با اعتماد سازی و بازگرداندن تکنوکرات ها بر سر کارشان، موفق شد بازار بورس را ۲۵ درصد تکان بدهد.
انتقادات روحانی از احمدی نژاد، روزنامه های محافظه کار را خشمگین کرد.
محمد کاظم انبارلویی، از روزنامه رسالت نوشت: "ایران سال پیش در زمان گفتگو با شش قدرت جهان، چند هزار سانتریفوژ داشت. مردم می دانند که رسیدن به این توانایی حاصل تلاش دولت قبلی بوده است و در این صد روز بوجود نیامده است."
اما چالش روحانی، مانند اوباما مهار توقع های
مردم است.
دیلی تلگراف در پایان نوشت: براي این "نوسفر" راه درازي در پیش است.