کد خبر: ۲۰۰۳۷
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۴۹۷

«فردین» قرار بود نقش امیرکبیر را بازی کند

سعید نیک پور گفت: بارها برای نقش امیرکبیر نزد فردین رفتم اما او نپذیرفت و گفت بگذارید برای مردم همیشه فردین باقی بمانم.

  به گزارش برنا، سعید نیک پوردرباره انتصاب مدیریت‌های جدید سینمایی گفت: اغلب این مدیران مانند جعفری جلوه، رضا داد و شجاع نوری در گذشته در تلویزیون حضورداشتند ضمن اینکه این‌ها در کار خود تجربه فراوانی دارند و از هز نظر شایسته مدیریت هستند.
وی با بیان اینکه این‌ها از مدیران خوشنام سینما بوده‌اند، افزود: علیرضا رضاداد چند دوره مدیرجشنواره فیلم فجربود بنابراین در این زمینه تجربه‌های فراوانی دارد که امروز می‌تواند از آن‌ها استفاده کند.
بازیگر نقش امیرکبیر در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه دیگر نمی‌خواهد کارگردانی را دنبال کند، گفت: همیشه کارگردانی را دوست داشتم و کار اصلی‌ام هم کارگردانی بوده است ضمن اینکه کارگردانی بر روی بازیگری‌ام هم تاثیرگذار بوده است و باعث می‌شد تا راحت‌تر نقشم را تحلیل کنم وآن طور که باید آن را به مخاطبم نشان دهم اما در شرایط امروز باید دید اوضاع چگونه پیش می‌رود.
وی در ادامه افزود: چند فیلمنامه دارم که از گذشته برایم باقی مانده است اما باید دید چرخه تولید به چه شکلی پیش می‌رود و اینکه آیا بازار تولید گرم می‌شود.در مجموع زمانیکه با دوستان سینمایی صحبت می‌کنم همه درباره وضعیت سینما اظهارامیدواری می‌کنند و تا به امروز خبرناخوشایندی نشنیده‌ام.البته این نکته را باید یادآورشد که تنها درگیری بین تیم مدیریتی قبل با جدید وجود دارد که امیدوارم به زودی رفع شود.
فیلم باید در محتوا فاخر باشد نه در هزینه
کارگردان «امیر کبیر» درباره فیلم‌های فاخردر سینمای ایران نیز توضیح داد: گاهی لغات بدون اینکه معنی اصلی‌اش مشخص شود به هرز می رود و فاخر از جمله کلماتی است که با مفهوم غلط وارد مفاهیم فرهنگی ما شده است.
وی با بیان اینکه فاخر به جز سینما در سایر رشته‌های فرهنگی ما هم وارد شده و به هرز رفته است، گفت: درست است که فاخر در سینما واضح‌تر به کار برده شده است اما من معتقدم تنها با ساخت یک فیلم پر هزینه نمی‌توان اسم آن را فاخر نامید زیرا فاخر در اصل باید در معنی و محتوا باشد نه در هزینه‌های که بابت آن پرداخت می‌شود.
بازیگر«شهریار» در ادامه افزود: بهتر است سینمای ایران با لفظ فاخر خداحافظی کند و به ساخت فیلم‌هایی بپردازد که مردم با دیدن آن‌ها ایجاد فخر کنند.
نیک پور در پاسخ به این سوال که چرا دیگر شاهد سریال‌های فاخری مانند «امیر کبیر» نیستیم؟ توضیح داد:در زمانی که سریال«امیر کبیر» ساخته شد لفظ فاخر وجود نداشت و وارد ادبیات ما نشده بود درحالیکه فیلم‌هایی همچون: «هزاردستان» علی حاتمی،«میرزاکوچک خان» ناصر تقوایی ساخته شده بود که در حقیقت فاخر بودند اما هیچ کس مدعی فیلم فاخر نبود زیرا ما برای مردم کار می‌کردیم و این موضوع در حالی بود که شخصیت هایی که به عنوان موضوع فیلم انتخاب شده بود همه از بزرگان ملی کشور محسوب می‌شدند.
وی درباره انتخاب شخصیت امیرکبیر نیز گفت: در آن زمان تلویزیون تاکید خاصی بر روی انتخاب بازیگر نقش «امیرکبیر» داشت. با توجه به اینکه کار اصلی ام بازیگری بود و زندگی هنری ام را با نقش «میرزا رضای کرمانی» آغاز کرده بودم می توانستم به خوبی از عهده این نقش برآیم اما با این حال می خواستم نقش «امیرکبیر» را شخص خاصی بر عهده داشته باشد.


قرار بود مرحوم «فردین» نقش امیرکبیر را بازی کند
بازیگر «روز واقعه» ادامه داد: چندین انتخاب برای این نقش داشتم که سکانس هایی از آنها گرفتم و برای تلویزیون فرستاده بودم اما تلویزیون قبول نکرد . تا اینکه کار را در سال 63 در کاخ گلستان با بازی ایرج راد، فخری خوروش و محمد مطیع کلید زدم و این در حالی بود که ما هنوز بازیگر نقش« امیرکبیر» را نداشتیم.
وی درباره انتخاب مرحوم محمدعلی فردین برای نقش«امیرکبیر» توضیح داد: مرحوم فردین را از نزدیک می‌شناختم و می‌دانستم که از نظر روحی در چه وضعیتی قرار دارد. به اتفاق مرحوم هوشنگ بهشتی نزد او رفتم و نقش را برایش توضیح دادم اما او در ابتدا اطمینان نداشت که مدیران تلویزیون اجازه کار را به او بدهند درحالیکه من از قبل اجازه کار را برای او گرفته بودم.
نیک پور در ادامه افزود: دوباره پیگیرکارازفردین شدم اما او در یک جمله به من گفت«بگذارید من برای مردم فردین باقی بمانم» و خودش این پیشنهاد را نپذیرفت. 2 ماه از کلید خوردن این مجموعه گذشته بود و ما هنوزهیچ کسی را برای این نقش پیدا نکرده بودیم به همین دلیل به ناچار خودم آن‌را پذیرفتم.
وی با بیان اینکه سریال«امیرکبیر» در آن سال‌ها بسیار موفق بود، افزود: در آن سال‌ها دو کانال بیشتر نبود و زمان جنگ هم بود و این‌ها در جذب مخاطب بسیار تاثیرگذاربود تا آن‌جا که خیابان‌ها در زمان پخش سریال خلوت می‌شد.
بازیگر سریال«پلیس جوان» خاطرنشان کرد: بعد ازامیرکبیر6 سال در تلویزیون بیکار بودم زیرا به علت تنگ نظری نمی توانستم کار کنم.در آن زمان محمد هاشمی (برادر اکبر هاشمی رفسنجانی) مدیریت تلویزیون را بر عهده داشت و به دلیل اهمال در انجام وظیفه، حقوقم را قطع کرد. بعد از آن در سال 69 مجموعه شش قسمتی «وزیر مختار» را با زحمت کار کردم اما هنوز هم ناامید نیستم و هنوز هم آماده کار هستم و معتقدم که اگر به همان شکلی که امیرکبیر ساخته شد تلویزیون ادامه می داد به طور قطع امروز شاهد رشد تلویزیون بودیم اما متاسفانه امروز شاهد هستیم که تلویزیون به ورطه تکرار و ساخت تله فیلم افتاده است.