کد خبر: ۲۰۰۶۲۱
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴۰۵

استاندارد بعدی USB می تواند سرعتی دو برابر داشته باشد

سرعت USB در دو دهه اخیر 1667 برابر شده و از میزان 12 مگابیت در ثانیه نسخه های اولیه به 20 گیگابیت در ثانیه رسیده.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ حالا «جف رِیوِنکرفت» (Jeff Ravencraft)، رئیس انجمن پیاده سازی USB خبر می دهد که این فناوری پتانسیل رسیدن به سرعت 2 برابر این مقدار یعنی 40 گیگابیت در ثانیه را نیز دارد. بدین ترتیب می تواند فاصله خود را با رقیب دیرینه یعنی تاندربولت کم کند.

سرعت USB در عرض دو دهه تا 1667 برابر افزایش یافته
استاندارد USB که امروزه بسیار مرسوم شده و در تجهیزاتی از شارژر موبایل ها گرفته تا هارد دیسک های اکسترنال به کار می رود، در نسخه های اولیه سرعتی معادل 12 مگابیت در ثانیه را ارائه می داد. سپس با افزایش سرعت آن به 480 مگابیت در ثانیه در نسخه 2.0، به روز رسانی مهمی را در سال 2000 تجربه کرد. پس از آن در سال 2008 بود که با ارائه نسخه 3.0 سرعت آن باز هم یک جهش اساسی را تجربه نمود و به میزان 5 گیگابیت در ثانیه رسید.

نسخه بعدی آن 3.1 بود که در سال 2013 عرضه شد و سرعتی دو برابر قبل، یعنی 10 گیگابیت در ثانیه را ارائه می کرد. در حال حاضر آخرین نسخه آن USB 3.2 است که در سال 2017 معرفی شده و سرعتی معادل با 20 گیگابیت در ثانیه را فراهم می کند.

بر اساس گفته ریونکرفت در رویداد CES 2018:

«ساختار فعلی سیم ها و اتصالات می توانند در سرعت 40 گیگابیت در ثانیه نیز کار کنند. با توجه به نیاز بازار به پهنای باند بالاتر، تصور می کنم که ما باید به مسیر خود در بهبود کارایی نرخ [انتقال] داده، را ادامه دهیم».

با این افزایش سرعت و نیز استفاده همه گیر از فناوری USB پیش بینی می شود که این تکنولوژی بتواند در مقابل هجوم فناوری های انتقال اطلاعات بی سیم، تا سال ها به خوبی مقاومت کند. امید می رود سرعت بالاتر این درگاه بتواند موجب بهبود کارایی مانیتورها و نیز هارد درایو های خارجی شود.

پیش بینی می شود بسیاری از سازندگان سخت افزارها با افزایش سرعت USB استفاده از تاندربولت را کاهش دهند.

همچنین با این افزایش سرعت، فاصله USB با رقیب دیگر خود که از سوی اینتل توسعه داده شده، یعنی تاندربولت نیز کاهش می یابد. البته فراموش نکنیم که این اتفاق موجب می شود سازندگان بیشتری تعبیه تاندربولت در دستگاه های خود را کاهش دهند، زیرا تعبیه این درگاه نیاز به پرداخت هزینه استفاده از آن به اینتل دارد. البته علی رغم اینکه اینتل نیز از طرفدارن در گاه تاندربولت است، ولی هنوز پاسخی به این مسئله نداده است.