کد خبر: ۲۱۷۰۶
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۵۷۶

آمریکا و پذیرش مهاجران از سراسر جهان

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست ادعا کرد: بیش از سه میلیون مهاجر از سال 1975تاکنون از سراسر جهان به عنوان مهاجر راهی آمریکا شدند و این کشور نیز طی این مدت مجوز اقامت دایم برای آنها صادر کرده است.

به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی درشماره روزشنبه خود در گزارشی نوشت: از سال 1975تاکنون بیش ازسه میلیون مهاجر به آمریکا مهاجرت کرده و ویزای اقامت دریافت کرده اند که درمجموع بیش از نیمی ازمجموع مهاجرانی است که به سایر کشورهای جهان طی این سال ها مهاجرت کرده اند.

به نوشته روزنامه واشنگتن پست ،این سخاوت و گشاده دستی به معنای آن نیست که امریکا سیاست درهای باز را اتخاذ کرده است بلکه ملاحظات انتخاباتی در ایالت های مختلف و نیز اولویت امر سیاست خارجی امریکا لزوم اتخاذ چنین رویکردی را ایجاب کرده است.

این روزنامه افزود: در دهه های1980 و 1990بیش از 100هزار یهود از شوروی سابق به امریکا مهاجرت کردند و در پایان جنگ ویتنام نیز130هزار مهاجر از آسیای جنوب شرقی راهی امریکا شدند.

درحال حاضر بیشترین تعداد مهاجران در آمریکا را مهاجران عراقی تشکیل می دهند که جمعیت آنها تنها درسال مالی 2012بیش از 12هزار تن بوده است و از سال 2007 تاکنون 85 هزارعراقی به امریکا مهاجرت کرده اند.

درسال 2012 نیز بیش از 14هزار مهاجر از کشور برمه، یکهزار و 900 مهاجر از کوبا و یکهزار و750 مهاجر از آسیا وارد آمریکا شدند.

به گزارش واشنگتن پست، سوریه که پایگاه محکم ثروت و تحصیل در خاورمیانه است دارای پیوندهای قوی فرهنگی و سیاسی با امریکا نیست.

وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد که این کشور مصمم است در سال 2014 تعداد 35 هزار مهاجر را با اقامت دائم از خاورمیانه و یا جنوب اسیا و همچنین از افغانستان، پاکستان و سوریه را پذیرش کند. این پناهندگان مهاجرانی هستند که در کشورهای شان درمعرض آسیب قرار دارند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل هم برنامه ریزی کرده است تا اکتبر آینده بیش از30هزار مهاجر سوری را در اردوگاه های اسکان تحت نظر این سازمان درکشورهای مختلف پذیرش کند.

دوهزار تن از این مهاجران به امریکا مهاجرت خواهند کرد و اننظار می رود دولت امریکا مهاجران بیشتری از سوریه را اسکان دهد.

عمده شهروندان سوری که به امریکا مهاجرت کرده اند همه قبل از آغاز جنگ سوریه راهی امریکا شده اند سوری هایی هم که بعد از درگیری های سوریه تقاضای مهاجرت به آمریکا را کرده اند به این علت هنوز اجازه اقامت دریافت نکرده اند تا مراحل قانونی لازم طی شود و مشخص شود ارتباطی با گروه های شورشی و تروریستی درگیر جنگ در سوریه ندارند.

ازمعدود کشورهایی که سالیان مدید است مهاجران سوری را اسکان داده اند می توان از آلمان نام برد که سالیان دراز است میزبان این پناهندگان است اما فقط تعداد معدودی از کشورها مانند آلمان به جمعیت انبوه مهاجران سوری پناهندگی طولانی مدت اعطا می کنند. اکثر کشورها مانند آمریکا اقامت کوتاه مدت به مهاجران سوری اعطا می کنند و هرگز اقامت دائم به این پناهندگان نمی دهد.

همه مهاجران سوری که در امریکا زندگی می کنند یا ویزای کار دارند یا ویزای تحصیلی و یا سایر ویزاهای موقت. روادیدهایی که ماه ژوئن گذشته صادر شده است به مهاجران فقط حق اقامت تا سال 2015 را می دهد.

در سال 2013 تعداد یکهزار و300 سوری تقاضای مهاجرت به امریکا و تمدید اقامت دریافت کردند.

سیاست درهای باز آمریکا برای اسکان مهاجران سوری احتمالا موقت است و چنانچه جنگ در این کشور ادامه داشته باشد این سیاست هم تمدید خواهد شد.

وکلای مهاجران سوری عنوان می کنند که این رویکرد دولت آمریکا یک سیاست نیست و برای آن قانونگذاری نشده است بلکه فقط یک اولویت سیاسی است.