کد خبر: ۲۱۷۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۶۱۶

رجعت احمدی‌نژاد به سیاست با انتخابات مجلس دهم/ رییس‌جمهور سابق، مجلس را در راس امور خواهد دانست؟


محمود احمدی‌نژاد پدیده سیاست ایران در همه 8 سال گذشته بود، پدیده‌ای که علاقه و تمایل زیادی برای باقی ماندن در دایره سیاستمداران و سیاستمدار بودن دارد. گوی آنکه قرار است انتخابات مجلس دهم و ریاست جمهوری آینده میدانی برای حضور جنجالی او و یارانش باشد.

به گزارش نامه نیوز، در فاصله 2 ساله تا انتخابات پارلمانی، تحرکات جریانات سیاسی آغاز شده است. اصلاح طلبان سرمست از پیروزی حسن روحانی، اگر در بحبوحه انتخابات مجلس نهم در تردید بین آمدن و نیامدن بودند این روزها تنها فعل«آمدن» و «بودن» را صرف می‌کنند. پیروزی روحانی نامزد مورد تایید آنها در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و تسخیر نزدیک به نیمی از کرسی های پارلمان شهری تهران و نشاندن احمد مسجد جامعی بر کرسی ریاست شورای شهر همه و همه جانی دوباره بر بدن بی رمق اصلاح طلبان بعد از 8 سال دمیده است تا بلافاصله بعد از انتخابات 24 خرداد ریاست جمهوری، فاز انتخاباتی مجلس را بگیرند و فعالیت هایشان را چراغ خاموش آغاز کنند.

در سویی دیگر اصولگرایان، جریان سیاسی اکثریت کشور نیز آنقدر سرخورده اختلاف افکنی های برخی طیف های سیاسی خود در انتخابات مجلس نهم و ریاست جمهوری یازدهم هستند که در اندیشه آن باشد که برای همه این روزهای باقیمانده تا انتخابات مجلس دهم برنامه ریزی پخته و هوشمندانه ای داشته باشد تا مبادا در مبارزه با اصلاح طلبانی که از قضا قَدَر و با انگیزه هستند میدان را بار دیگر به آنها واگذار کند.

فوت حبیب الله عسگراولادی، پیرمرد میانجی گر و ریش سفید اصولگرایان راست سنتی، دلخوری و سکوت این روزهای آیت الله مهدوی کنی و دور شدن برخی بزرگان این جریان از اقدامات تشکیلاتی چون ناطق نوری و سربرآوردن برخی تشکل های نواصولگرایی که بر هیچ مدار و ساز وحدت و ائتلافی همراه نمی شوند همه و همه دردسرهای این روزهای اصولگرایان است. با این وجود محمدرضا باهنر رییس جدید جبهه پیروان خط امام و رهبری از جایگاه ریاست تشکیلات راست سنتی و دیگر شخصیت های این جریان سیاسی در تلاش برای رسیدن به وحدت هستند، چه آنکه زنگ هشدار و خطر برای اصولگرایان به صدا در آمده است و نگرانی از باب واگذاری پارلمان دهم به اصلاح طلبان بعید نیز تشکیل های اصولگرا را زیر چتر وحدت قرار دهد.

انتخابات مجلس دهم اما گویی میدانی برای حضور جریانات سیاسی نوظهور نیز خواهد بود، از جریانات سیاسی اعتدال گرا نزدیک به دولت مستقر تا جریان سیاسی منتسب به رییس جمهور سابق.

احمدی نژاد ،مجلس را در راس امور خواهد دانست؟
«محمود احمدی نژاد»؛ «پدیده» سیاست ایران بود. اگر اصولگرایان دلخور از او و اصلاح طلبان منتقد سرسخت مرد آرادانی پاستور سال ها او را با این صفت خطاب می کردند این روزها یاران و همراهان نزدیک احمدی نژاد هم و را پدیده فراموش نشدنی سیاست ایران می دانند تا اینگونه فضا را برای باقی ماندن او در سیاست فراهم سازند. فضاسازی که به نظر می رسد آغاز آن را باید در اولین انتخابات بعد از دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد جستجو کرد. انتخابات مجلس دهم و احمدی نژاد!

اخبار جسته گریخته حکایت از آن دارد که طیف نزدیک به احمدی نژاد گرچه این روزها در سکوت خبری به سر می‌برند و عدم موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر آنها را به گوشه‌ای آرام کشانده است، اما آنها نیز به موازات جریانات سیاسی کشور جلسات انتخاباتی خود برای پارلمان دهم را آغاز کرده اند. گرچه بنا به گفته محمدرضا میرتاج الدینی معاون احمدی نژاد این جلسات تشکیلاتی نیست و تنها جمع وزرا و معاونان دولت سابق است اما گویی در پس این جلسات اهداف انتخاباتی دنبال می شود تا تیم دولت سابق به سیاست بازگردند.

معاون رییس جمهور سابق گرچه می گوید بعید است احمدی نژاد وارد انتخابات مجلس شود، اما با ذکر نکته ای دیگر ابهامات در خصوص فعالیت سیاسی احمدی نژاد را به سمت و سویی دیگر هدایت می کند. آنجا که وی با اشاره به محبوبیت احمدی نژاد در روستاها اظهار می کند« در حال حاضر در روستاها نظرسنجی کنید، آمارمحبوبیت آقای احمدی‌نژاد در میان قشر محروم و روستاییان بالاست. احمدی‌نژاد نگران رای نیست چون جایی وارد می‌شود که بتواند تاثیرگذار باشد، کسی در مجلس تاثیرگذار است که بتواند اکثریت مجلس را به دست بگیرد و آقای احمدی‌نژاد هم‌چنین حزب و تشکیلاتی ندارد.»

گویی آنکه اطرافیان احمدی نژاد با ابهام افکنی بر نوع فعالیت های سیاسی احمدی نژاد این مهم را به اذهان متبادر می کنند که احمدی نژاد برنامه بلند مدتی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده دارد. این گزینه آنجا محتمل تر به نظر می رسد که تنها مروری اجمالی بر نوع تعاملات رییس جمهور سابق با مجالس سه گانه هفتم، هشتم و نهم حکایت از آن داشت که احمدی نژاد با خصلت تک روانه ای که دارد چندان به سیستم پارلمانی اعتقادی ندارد و سیاست برای او در قرار گرفتن در راس قوه مجریه تعریف می شود. امری که پیش از این نیز از سوی قاسم روانبخش عضو جبهه پایداری مورد تاکید قرار گرفته بود «به نظر می‌رسد برنامه احمدی‌نژاد، شرکت در انتخابات چهار سال آینده ریاست‌جمهوری است».

با این وجود هنوز برخی تحلیل گران و سیاسیون معتقد احمدی نژاد حاضر نیست خود را در عزلتی 4 ساله قرار دهد و بی شک انتخابات پارلمان دهم برای او و هم طیفانش نیز مجالی برای عرضه اندام است. شاید از همین روست که برخی بر این اعتقادند احمدی نژاد اینبار نیز در قالب ائتلاف با پایداری ها وارد میدان انتخابات خواهد شد.

محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه معتقد است احمدی نژاد قطعا در انتخابات مجلس دهم حضور خواهد داشت اما مردم اقبالی به وی نخواهند داشت« در فعالیت آقای احمدی نژاد برای مجلس دهم یا معرفی افرادی که موافق و هماهنگ با ایشان هستند شکی وجود ندارد چرا که طیف فکری وی مانند جبهه پایداری و آیت الله مصباح است و آنها نیز در صدد فعالیت‌هایی برای مجلس دهم هستند.»

صادق زیبا کلام استاد دانشگاه تهران هم ضمن تایید حضور احمدی نژاد در انتخابات مجلس دهم می‌گوید: «با شناختی که من از شخص آقای احمدی نژاد دارم ورود وی برای فعالیت در انتخایات مجلس دهم تمام تلاش ایشان تنها برای مجلس نخواهد بود و با توجه به داشتن روحیه تکروی وی نمی‌تواند با 289 نفر دیگر در مجلس کار کند.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است «هدف اصلی احمدی نژاد در واقع حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده است و این در حالی است که در جریان انتخابات مجلس دهم در اسفند سال 94 هم بیکار نخواهد ماند و به طور حتم با بخشی از جبهه پایداری و اصولگرایان تندرو نیز ائتلافی خواهد داشت لذا نامزدهایی را در تهران و شهرستانهای بزرگ از لیست خود معرفی خواهد کرد.»

به نظر می رسد احمدی نژاد و یارانش قصد کناره گیری از سیاست را ندارند و پارلمان دهم و ریاست جمهوری دوازدهم بز هم میدانی برای نقش آفرینی های جنجالی و پرحاشیه او خواهد بود.