کد خبر: ۲۳۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۴
کریستین ساینس مانیتور:

عناصر خودسر در ایران فعال شدند/تندروها به ساکت ماندن عادت ندارد، آنها فکر می کنند همچنان زمام امور را در دست دارند

پس از گذشت حدود هشت ماه از پیروزی شگفت آور رئیس جمهور حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، که در آن، این روحانی میانه رو، نامزده های بانفوذ و محافظه کار را به قاطعانه شکست داد، تندروهای ایران چنان رفتار می کنند گویی هرگز شکست نخورده اند.
روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت: پس از گذشت حدود هشت ماه از پیروزی شگفت آور رئیس جمهور حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، که در آن، این روحانی میانه رو، نامزده های بانفوذ و محافظه کار را به قاطعانه شکست داد، تندروهای ایران چنان رفتار می کنند گویی هرگز شکست نخورده اند.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، عناصر خودسر ناشناس سوار بر موتورسیکلت در اطراف خانه فیلم سازی که طرفدار روحانی است پرسه می زنند و برای وی مزاحمت ایجاد می کنند. ائمه  جمعه به طور تهدیدکننده ای هشدار داده اند که با روی کار آمدن روحانی، فتنه گران «طلبکار شده اند».

تندروها نیز پس از تماس تلفنی تاریخی بین روحانی و باراک اوباما، به سمت خودرو حامل وی، تخم مرغ و کفش پرتاب کرده اند.

یک روزنامه نگار ایرانی که نمی توان نام او ذکر کرد، می گوید: «این یک جنگ تمام عیار نیست، اما آن ها تلاش می کنند چنین جنگی را آغاز کنند. آنها محافل بسیار کوچکی هستند، اما از انسجام برخوردارند.»

تندروها در برابر فشار برای همراه شدن بادولت مقاومت می کنند، این در حالی است که آیت ا.. علی خامنه ای، رهبر معظم ایران، ماه ها پیش دستور داد که همه مراکز قدرت از روحانی پشتیبانی کنند.

سعید لیلاز، تحلیل گر و اقتصاد دان اصلاح طلب می گوید: «امروز ما [میانه رو و اصلاح طلب] دولت را در دست داریم و این یک واقعیت است. لزوم تغییر را می توان به خوبی احساس کرد.»

 لیلاز می گوید: «رادیکالیسم در این کشور یک جنبش قدرتمند محسوب نمی شود. [اکنون پس از پیروزی آقای روحانی] هیچ راه دیگری برای آن ها وجود ندارد، جز آن که سکوت کنند.»

اما تندروها به ساکت ماندن عادت ندارند. روحانی از زمان انقلاب اسلامی سال 1979 میلادی ایران به این طرف به مراکز قدرت نزدیک بوده است. او اعلام کرد پیروزی اش به معنای «پایان افراط گرایی» در ایران است. اکنون حامیان روحانی که برای کاستن سال ها فشار و انزوا چشم امید به او دوخته اند می بینند که وی تلاش می کند تا در برابر فشارهای تندروها مقاومت کند. 

روزنامه نگار ایرانی که نمی تواند نام خود را ذکر کند، می گوید: «من پیش از این خوش بین بودم، اما خوش بینی ام اکنون کمتر شده است، زیرا مقاومت در برابر برنامه های روحانی بسیار زیاد است. مردم به او رأی داده اند، اما او همه ابزار قدرت را در اختیار ندارد.»

تندروها بر این باورند که آنها آخرین مدافعان ایران هستند که به عقیده آنها به گونه فاجعه بار در معرض نابودی قرار دارد. آنها در دو جبهه مبارزه می کنند: در داخل کشور بر ضد فضای بازتر سیاسی و در خارج بر ضد هر گونه مصالحه درباره برنامه هسته ای و مسایل دیگر.

 به نظر می رسد هدف از فعالیت های تندروها، مهار کردن برخی از خواسته های مردم است، همان طور که در دهه گذشته نیز این کار را با موفقیت انجام دادند. روزنامه نگار ایرانی می گویند «منافع آن ها در ایجاد تنش نهفته است» و تندروها برای ایجاد تنش منابع فراوانی در اختیار دارند. 
این روزنامه نگار در ادامه افزود: «مردم از وجود دولت در درون دولت در ترکیه سخن می گویند. مانند جمهوری خواهان و گروه "تی پارتی" در امریکا، هر کس صدای خود را بالاتر ببرد حرف خود را به کرسی می نشاند. تندروها عرصه را ترک نمی کنند؛ آن ها فکر می کنند که همچنان زمام امور را در دست دارند.»