کد خبر: ۲۴۱۳۰۰
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۸۷۷

طرح مجلس برای نظارت بر صدا و سیما

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی می‌گوید طرح قانون «اداره و نظارت بر صدا و سیما» در اولویت رسیدگی صحن علنی مجلس قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ انتخاب رییس سازمان صدا و سیمای کشور همواره با مقام معظم رهبری بوده است. اما طبق اصل 175 قانون اساسی خط مشی و ترتیب اداره سازمان و نظارت بر آن را قانون معین می‌کند. این در حالی است که تا به امروز قانونی برای نحوه اداره سازمان صدا و سیما وجود ندارد.

طرح جزء اولویت‌های صحن قرار گرفته است

سیده فاطمه ذوالقدر نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت تصویب قانون «اداره و نظارت بر صدا و سیما» گفت: با توجه به زمانبر بودن طرح به استناد تبصره یک ماده صد آیین‌نامه داخلی، مجلس درخواست اولویت برای طرح داده است. در حال حاضر طرح برای اینکه در اولویت قرار بگیرد، در دستور هیئت رییسه است، البته هفته قبل به هیئت جلسه مجلس درخواست دادند که جزء اولویت‌های صحن قرار بگیرد.

نماینده مردم تهران در ادامه افزود: شصت نفر از نمایندگان این طرح را امضاء کرده‌اند که در اولویت صحن برای بررسی قرار گرفته است. باید ببینیم در این هفته یا هفته آینده در اولویت قرار می‌گیرد یا خیر. یک الی دو هفته یا نهایتا یک ماه در صحن قرار می‌گیرد و بعد به نتیجه می‌رسد.

اصلاح قانون نظارت بر سازمان صدا و سیما، لازم است

علی مطهری نماینده مردم تهران به عنوان طراح طرح تصویب قانون «اداره و نظارت بر صدا و سیما» در 20 فروردین امسال درباره اهمیت این قانون عنوان کرده بود: «قانون شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما در سال70 مصوب شد و اگرچه قبل از بازنگری قانون اساسی انجام شده، اما قانون ضعیفی بوده و امروز نظارت بر صدا و سیما یک نظارت تشریفاتی است؛ به طوری که من شخصاً دو دوره نماینده ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما بودم و دیدم که نظرات این شورا تاثیر چندانی نداشته است، بنابراین لازم است قانون نظارت بر این سازمان نیز اصلاح شود.»

تصویب طرح در دی ماه سال گذشته

در سال‌های اخیر این طرح به صورت جدی از سمت کمیسیون فرهنگی پیگیری شده است که سرانجام دی ماه سال گذشته این طرح تصویب شد. رییس این کمیسیون درباره این قانون گفته است: «قانون اداره و نظارت بر صداوسیما در کمیته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس شورای اسلامی تهیه شده است. از سال ۱۳۶۸ که قانون اساسی بازنگری شد و در تمام این ۲۸ سال، نظارت بر صدا و سیما قانون نداشت و طبق‌‌ همان قانون اساسی قبلی و اذنی که از مقام معظم رهبری گرفته می‌شد، اداره می‌شد، در حالی که طبق قانون اساسی بازنگری شده، باید قانون اداره و نظارت بر صداوسیما در مجلس تصویب شود.»
*ایرنا