کد خبر: ۲۴۹۳۸۶
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۷۶۶

مسلمانان منچستر منتظر موسوی جزایری!/ چرا سفر امام جمعه خوزستان به انگلستان حاشیه‌ساز شد؟ +تصاویر

آیت الله موسوی جزایری در سالگرد انقلاب در لندن حضور داشت تا برای ایرانیان مقیم آنجا، آرمان‌هاب انقلاب را تبیین کند. این سفر واکنش‌های بسیاری را به همراه داشته است. منتقدان گفته‌اند او برای درمان راهی انگلستان شده است.
آیت الله موسوی جزایری در سالگرد انقلاب در لندن حضور داشت تا برای ایرانیان مقیم آنجا، آرمان‌هاب انقلاب را تبیین کند. این سفر واکنش‌های بسیاری را به همراه داشته است. منتقدان گفته‌اند او برای درمان راهی انگلستان شده است.



به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ نام موسوی جزایری این هفته در فضای رسانه‌ای کشور پیچید؛ آنهم به خاطر سفر او به انگلستان. ابتدا خبر آمد که موسوی جزایری برای درمان به انگلستان سفر کرده است. روز بعد دفتر او خبر داد که او برای تبلیغ انقلاب به انگلستان رفته است. برخی پاسخ دادند که به خاطر حاشیه‌های سفر هاشمی شاهرودی به آلمان، دفتر موسوی جزایری تصمیم گرفته سفر درمانی بدون حاشیه باشد. موسوی جزایری گفته بود: «در یکی از شهرهای انگلیس به من پیشنهاد شد به علت بیماری که داشتم در آنجا هم معاینه شوم، فقط یک بار در مطب پزشک معاینه شدم و اصلاً در هیچ بیمارستانی در انگلیس بستری نشدم.»

دو سال قبل مشخص نشد از طرف چه افرادی تصاویر درمان آیت الله هاشمی شاهرودی در آلمان منتشر شد و باعث نقد‌های شدید به این روحانی اثرگذار در مجلس خبرگان رهبری شد. آن زمان این سوال مطرح شده بود چرا آیت الله هاشمی شاهرودی برای درمان سرطان روده، در بیمارستان مغز (بیمارستان مجید سمیعی در آلمان) بستری شده است»

این بار، اما نوبت موسوی جزایری بود. در حالی که شایعه مرگ او صحت نداشت و در رسانه‌ها هم بازتابی نداشت، ناگهان تکذیب درگذشت منتشر شد و نوشته شد که موسوی جزایری در انگلیس به سر می‌برند. تصاویر پوستر سخنرانی او در منچستر هم منتشر شد.



معمولا سه دوره «ماه محرم»، «ماه رمضان» و «۲۲ بهمن» سه دوره‌ای هستند که فرصت خوبی برای سفرهای خارجی روحانیون است که به عنوان مبلغ راهی کشورهای دیگر شوند. متولی اعزام مبلغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (زیرمجموعه وزارت ارشاد) است، اما همچون صدها نهادی که در ایران به صورت موازی فعالیت می‌کنند، اعزام مبلغان به کشورهای دیگر نیز متولیان زیادی دارد، با این وصف معلوم نیست این سفر با هماهنگی سازمان ارتباطات اسلامی بوده یا نهادی دیگر مسئول آن بوده است.

خود موسوی جزایری در توضیح سفرش گفته است «وقتی به انگلیس رفتم در چند شهر سخنرانی کردم» با اینهمه او به این سوال پاسخ نداده که  دلیل انتخابش به منظور تبیین آرمان‌های انقلاب برای مسلمانان انگلستان و ایرانی‌های مقیم این کشور چه بوده است؟ آیا نام او به علت تاثیرگذاری کلام برای مبنای نظرسنجی تعیین نفوذ اندیشه‌اش انجام شده است؟ انتخاب کشور انگلستان در این برهه زمانی برای تبیین آرمان‌های انقلاب توسط کدام نهاد انجام شده است؟ هزینه این سفر چقدر خواهد شد و در شرایطی که رهبر انقلاب بر موضوع اقتصاد مقاومتی تاکید کرده‌اند، این سفر چه لزومی داشته است؟

موسوی جزایری پیش از سفرش گفته بود که برای تبیین آرمان‌های انقلاب به انگلستان می‌رود؛ این بدان معناست که در محتمل‌ترین حالت مقصد کشور انگلستان توسط خود او انتخاب شده است. پیگیری رویداد۲۴ برای بررسی نهاد اعزام مبلغ نیز بی‌نتیجه ماند؛ هیچکدام از نهادهایی همچون «سازمان تبلیغات اسلامی»، «جامعه المصطفی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» و «جامعه المرتضی» اطلاعاتی از این موضوع ندادند.
حاشیه‌های ایجاد شده موسوی جزایری

به جز سفر به انگلستان، نام موسوی جزایری چندین بار خبرساز شده بود. پیش از این رویداد۲۴ در گزارشی نوشته بود از میان روحانیون بلندپایه ایران، تنها شش نفر هستند که هر شش دوره در مجلس خبرگان حضور داشتند و از این جمع، تنها موسوی جزایری است که جوان‌تر از رهبر انقلاب است.

موسوی جزایری همیشه نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بوده و همین مسئله، میزان نفوذ او را بین روحانیون این استان نشان می‌دهد. اما آیا این نفوذ و اعتبار، البته باعث حسادت و تسویه حساب‌های شخصی خواهد شد؟

موسوی جزایری از ۵ بهمن در نماز جمعه اهواز حضور نداشته است. البته دفتر او پیش از این هم گاف‌هایی داده است. ساده‌ترین گاف این است که سایت خبری ایشان متن سخنرانی آیت الله را در نماز جمعه ۲۲ دی ماه منتشر کرده است، اما ۲۲ دی شنبه بوده است!

در جریان حملات تروریستی اهواز هم تصویری منتشر شده بود که موسوی جزایری و فرماندهان ارشد نظامی نگران از وضعیت تیراندازی بودند، اما نزدیکان موسوی جزایری گفتند در برخی از صفحات مجازی، تحلیل‌های تحریف شده‌ای از آن عکس حاج آقا که روی صندلی، در جایگاه نشسته بودند ارائه کردند. بعضی به دروغ این موضوع را مطرح کرده‌اند که آیت‌الله ترسیده بودند. در حالی که ایشان برای من تعریف کردند محافظ در گوششان گفته روی زمین دراز بکشند، اما قبول نکردند و چهره‌شان به‌دلیل مشاهده آن صحنه این‌گونه بوده، ایشان نگران مردم بودند. ایشان اگر دچار ترس و وحشت شده بودند، همانند دیگران بر زمین می‌خوابیدند یا همان روز به خیابان نمی‌آمدند.



یک بار هم تابستان امسال صدرالساداتی تصاویری از سالگرد شبکه الاهواز منتشر کرد و نوشت «باور بفرمایید اگر از این روحانیونی که صف اول نشستند بپرسید این شیشه‌های زیر پای شما چیست؟ خیلی از آن‌ها نمی‌دانند اسمش دَنس فلور است و روی این قسمت می‌رقصند. این جا یکی از گران‌ترین سالن‌های اهواز، به نام قصر طلایی کیان‌پارس است و سالگرد تاسیس شبکه الاهواز تحت نظر نماینده، ولی فقیه در خوزستان است که به منظور مبارزه با وهابیت درست شده و سبک جشن‌هاشان هم بی شباهت به آن‌ها نیست اما سؤال این است که اساسا در جایی که پولدارترین‌های اهواز می‌رقصند، علما چرا باید چنین جشن‌هایی بگیرند؟ مگر مسئولیت الاهواز با ایشان نیست؟ کشاورزی که از زیر پل آهن می‌برد و می‌فروشد تا زن و کودکش گرسنه نماند، ببیند عالم دین و نماینده رهبر (شبکه‌اش) تالار آنچنانی می‌گیرد و دلش از اسلام سرد شود، حرام نیست؟ فقط رقص زن برای مرد روی دنس فلور حرام است.»


موسوی جزایری بعد از سخنرانی‌های انگلیس، بار دیگر به ایران باز گشته است. اما همه می‌دانند که سال ۹۷ سال دشواری برای او بود. امید او به روز‌های آینده است.