کد خبر: ۲۵۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶

علم الهدی: ریشه فرهنگ و دین در جامعه زده شده

امام جمعه مشهد گفت: دهه فجر را نباید با جشنواره موسیقی و فیلم به نسل جوان معرفی کرد چرا که از 12 تا 22 بهمن سال 57 چیزی جز هنر دینی در جامعه حاکم نبود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا(ع) افزود: در این دهه غیر از هنر دینی چیزی دیگری در بین مردم دیده نمی‌شد، بنابراین نباید این دهه را برای نسلی که روزهای انقلابی را درک نکرده‌اند، با جشنواره موسیقی و فیلم معرفی کنیم.

وی با طرح چندین سوال از قبیل اینکه با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی تک تک این بازیگران برای انقلاب چه کرده‌اند و فیلم‌هایی از بیت‌المال مسلمین تولید شده چند درصد در راستای ارزش‌های انقلاب اسلامی بوده است، خاطرنشان کرد: با پیشنهاد بنده سال گذشته جشنواره قرآنی در سراسر کشور در دهه فجر برگزار شد اما متاسفانه با ترویج فرهنگ بی‌دینی به واسطه تولید فیلم‌ها و موسیقی‌ها، ریشه فرهنگ و دین در جامعه زده شده است.

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به دستور خداوند به حضرت موسی(ع) مبنی بر یادآوری ایام‌الله به بنی‌اسرائیل خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از شما نمازگزاران حماسه‌آفرینان انقلاب اسلامی بوده‌اید و این جریانات برای نسل جوانی که آن روزها را درک نکرده‌اند، با صدا و تصویر به طور کامل روشن می‌شود و به محتوای آن جریانات انقلابی تا حدودی پی خواهند برد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با طرح این سوال که در آن روزها از 12 تا 22 بهمن چه گذشت و جامعه چه وضعیتی داشت، افزود: در آن روزها اعتماد عجیبی به خدا در بین مردم ایجاد شده بود چرا که توده مردم نسبت به آینده کشور بسیار حساس بودند و جز به غایت خدا به هیچ چیزی نمی‌اندیشیدند همچنان که کارگران اعتصاب و به دکان‌داران مغازه‌هایشان را بسته بودند. همچنین کشوری که از لحاظ نفت و گاز بسیار غنی بود با مشکلات بسیاری دست به گریبان شد.

وی بیان کرد: اعتماد و اتکا به خدا در هیچ زمینه‌ای به صورت جمعی در طول تاریخ جز این دهه محقق نشده بود به همین دلیل این روزها ایام الله نام گرفتند. این مردم در مقابل رژیم شاهنشاهی هیچ ترسی نداشتند و احساس ضعف از مردم گرفته شده بود، زیرا در روز 21 بهمن ماه که خیابان‌های جنوب شهر در مسیر طولانی مشغول اقامه نماز بودند در زیر رگبار گلوله دشمن بی‌مهابا نمازشان را برگزار کردند.

امام جمعه مشهد یادآور شد: در چشم مردم جز ارزش‌های دینی هیچ ارزشی دیگری وجود نداشت و مساله حجاب و بی‌حجابی مطرح نبود؛ همچنین ثروت و ماشین‌های گران‌قیمت دیگر در آن روزها کمتر استفاده می‌شد. حتی نگاه به نامحرم در آن روزها به مخیله هیچ جوانی خطور نمی‌کرد و ارزش‌های مادی و تجمل‌پرستی بسیار تنزل یافته بود.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: در آن روزهای انقلابی همه مردم امام(ره) را همچون نگینی احاطه کرده بودند. ایستادگی مردم در پای امام تا مرز قربانی شدن بود پس نباید جوانان امروز را با برگزاری جشنواره موسیقی و فیلم به درک آن روزها هدایت کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: از نظر فرهنگی جامعه امروز بدتر از دیروز است و ماهواره بنیاد خانواده‌ها را به آتش کشیده بنابراین باید به دنبال علت ترویج ماهواره در جامعه بود.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: متاسفانه جوانان و نوجوانان کم‌سن و سال نیز اذعان دارند که فیلم ایرانی کیفیت ندارد و به همین خاطر به دنبال ماهواره هستند و عامل بسیاری از طلاق‌ها و متارکه‌ها نیز در دادگاه‌های حل اختلاف از وجود ماهواره‌ها و رسوخ آن در خانواده‌ها خبر می‌دهد.

امام جمعه مشهد با تاکید بر اینکه با وجود ماهواره فضیلت اخلاقی دیگر ملاک قرار نمی‌گیرد، خاطرنشان کرد: درست نیست هنرمندی که تمام تلاش خود را وقف ساخت فیلم‌های دینی کرده که در تمامی بلاد اسلامی رواج یافته با هنرمند دیگری که تنها فسق و فجور و فساد را در جامعه اشاعه داده هم رتبه قرار داد و از هر دو در جشنواره فیلم فجر تقدیر کرد.

عضو مجلس خبرگان تصریح کرد: کسانی دهه فجر را رقم زدند که پای ولایت ایستاده بودند به همین خاطر باید با عاملان بی‌دین و لائیک که یک عده را به استخدام خود درآوردند و بی‌دینی را در جامعه گسترش می‌دهند، مقابله کرد.