کد خبر: ۲۵۵۹۷
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۵

دفاع آتش‌نشانی از عملکردش در حادثه خیابان جمهوری: 83درصد موفق بودیم/ دنیامالی: تمام شیلنگها آب می‌داده

خوشزاد، مدیرعامل سازمان آتش نشانی در صحن علنی شورای شهر، از اقدامات این سازمان در سانحه آتش سوزی خیابان 117 تهران، دفاع کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ زیربنای دفاع او، ناایمن بودن ساختمان شماره 117 خیابان جمهوری بود. او با ارائه آماری از عملیاتهای آتش نشانی در سالهای اخیر در تهران گفت: آتش نشانی در 96 درصد موارد، موفق بوده است. ولی احمد دنیا مالی، تذکر داد تمام شیلنگها و ماشینهای آتش نشانی آب می داده است.

خوشزاد در دفاع از عملکرد سازمان خود در سانحه مزبور نیز گفت: "23 نفر در این حادثه نجات پیدا کردند. یک عده ای گفتند نقص فنی از عوامل تاثیر گذار است. ولی آمار می گوید اگر فقط نجات محبوسین در اتاق طبقه پنجم این سازمان را در این حادثه را لحاظ کنیم ما 83 درصد، موفق بوده ایم. اگر بر مبنای 23 نفری که نجات یافته اند، ما باز هم 92 درصد موفقیم و 8 درصد ناموفق. در هر صورت و با هر شکل محاسبه، ما 71 درصد موفقیت ما نشان داده می شود اگر ما در نجات دو نفر، موفق نبودیم."

او همچنین نقش ستاد فرماندهی آتش نشانی در مدیریت این سانحه را اینطور بیان کرد: "آمار نجات یافتگان نشان می دهد به رغم عملیاتی نشدن نرده بان اول و پشتیبان عملیات نرده بان دوم، ستاد فرماندهی کار عالی می کند و قبل از اعلام نیاز و نقص فنی نرده بان اول، نرده بان دوم نیز بلافاصله اعزام می شود. اگر این کار را نمی کرد، ممکن بود 5 نفر بعدی هم خدای نکرده تلف می شدند. "

مسجدجامعی نیز گفت: "این موارد را می گویید و ما کارشناس این مسایل نیستیم. بگذارید اینها را در کارگروه های تخصصی بگویید. این جلسه برای گزارش عملکرد سازمان آتش نشانی نیست، ولی مسئله ای اتفاق افتاده و به شخص هم برنمی گردد، مسئله این است که مجموعه ای از عوامل مطرح است، "

در نهایت خوشزاد اعلام کرد: "این پرونده در شعبه 10 بازپرسی ناحیه 27 دنبال می شود و ما از رای دادگاه تمکین می کنیم."

مسجدجامعی نیز اعلام کرد: "مسئله این است که این آتش سوزی در روز دیدار مقام رهبری انجام شد و مشخص است که آتش نشانی، در آماده باش صددرصد بوده، روز تعطیل هم بوده و همه معابر باز بوده و ترافیک نبوده است. همچنین این آتش سوزی در معابر تنگ نبوده، بلکه در یکی از معابر اصلی شهر اتفاق افتاده است. لذا باید در این باره به دقت بررسی کنیم چرا این مسئله اتفاق افتاده است."

 

به که بگوییم تمام شیلنگ‌ها آب می داده است؟

احمد دنیامالی، رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورا نیز بلافاصله تذکر داد: "عزیزان آتش نشانی باید بپذیرند ما از موضع مردم در این قضیه دفاع کنیم. بنده چون در راه آهن و دریانوردی مسئولیت داشتم، تجربه و سابقه دارم و ظرایف را می شناسم، ولی همه اینها باعث نمی شود ما پاسخگوی مردم نباشیم. مسئولان آتش نشانی در ارائه گزارش خود گفتند که بحث آتش نشانی، فقط موضوع آتش، نیست، بلکه 90 درصد کارها در حوزه های دیگر است که امداد و نجات در بین این وظایف، برجسته شده است."

به گفته دنیامالی، پذیرفته شدن این که تمام شیلنگها آب می داده، ربطی به فروشنده ندارد. او گفت: "تعویض شیلنگ که دیگر مشکل نیست. تمام ماشینها، شیلنگشان آب می داده، برای این شیلنگ هم شرکت فلان مشکل داشته؟ این را به که بگوییم؟ "

او ادامه داد: "دوستان قضایی، بحث جعبه سیاه را نمی دانستند، باید حکم بگیریم و فوری، جعبه را باز کنیم. این را نمی پذیریم که نرده بان سرویس تایمش گذشته، چرا در ایستگاه قرار داده اند؟ چرا در نزدیک ترین جایی که بوده خدمت مقام معظم رهبری و باید در آماده باش باشند، از ادواتی استفاده کنیم که زمان سرویس آنها به پایان رسیده و این ها را باید در ایستگاه هایی قرار می دادند که احتمال آتش سوزی کمتر باشد."

دنیامالی پیشنهاد داد تحقیق و تفحص از آتش نشانی انجام شود: "باید تحقیق و تفحص انجام شود تا این کارها تکرار نشود. من فیلم را دیدم، 32 نفر سالمند در کانادا، فوت کردند، در اوکراین مردم تلف شدند، اینها توجیه نمی شود. تمام آتش سوزیها، به خاطر سوختگی نیست، بلکه به خاطر سقوط از ارتفاع است."

 

تمام تخلفات مدیریتی است

محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری نیز اینطور تذکر داد: "در گزارش نتیجه گیری شد که تمام تخلفات مربوط به آن شرکت است، مسئله این است که چرا آتش نشانی، شکایت نکردید. چرا نگفتید این شرکت به تعهدات خود عمل نمی کند و ما پول نداریم به آن بدهیم. اولین جلسه ای بود که در شورا دیدیم آقای خوشزاد اعلام کرد هیچ نیازی به به روز رسانی و اورهال نداریم، اگر شما به روز نبودید، چرا آن روز گزارش ندادید؟ آقای خوشزاد احساس کرده که باید پاسخ بگوید و او شکایت داشت که نکات مثبت را به آتش نشانان منتسب می کنید و نکات منفی را به ما. اتفاقا تمامی تخلفاتی که صورت گرفته، جنسش، جنس مدیریت است، نه آن بنده خدایی که بازداشت شده."

او خطاب به معصومه آباد گفت: "از این که قسم خوردید و گفتید گزارش من بی طرفانه بوده، قبول دارم، ولی ای کاش آن شرکت (ایویکو ماگیروس) نیز از خود دفاع کند. آقای خوشزاد شما کسی را واسطه کرده اید از ایتالیا جنس یدکی بخرد، من این را قبول ندارم، پس هیچ وقت عنوان نکرده ام، ولی وقتی دیدم این نتیجه گیری دارد می شود، عنوان کردم، سازمان آتش نشانی باید از آن شرکت شکایت می کرد به لحاظ عدم انجام تعهدات، ولی نکرده است. "

او باز هم خوشزادمدیرعامل آتش نشانی را به روز حادثه، ارجاع داد: "فضای آن روز، قرار گرفتن محل سانحه، تعطیلی آن روز و عدم ترافیک در محور خیابان جمهوری را در نظر بگیرید و شرایط آماده باش دیدار مقام معظم رهبری با شاخصهای شما تناسبی ندارد. "

 

تذکر دوستی: قالیباف گزارش دهد

در ادامه جلسه، اسماعیل دوستی به ارائه تذکر پرداخت. او از شهردار تهران خواست در صحن علنی شورای شهر حاضر شود و گزارش دهد: نحوه گزارش دهی اینطور نیست. من واقعا متاسفم برای گزارش آقایان جدیدی و خوشزاد. جای آقای قالیباف اینجا خالی است. ما گزارش آقای خوشزاد را یک ریال قبول ندارم، من شهردار تهران را می شناسم. یقین دارم آقای قالیباف از من جدی تر است، ولی چرا امروز نیامد؟ گزارش آقای خوشزاد، طوری بود که سر کلاس دارد درس می دهد. اینجا 31 نفر نشسته و خانواده عزیزان نشسته، این گزارش سبک بود. طوری داشت صحبت می کرد انگار این دو خانم می خواستند خودشان را بزنند زمین و بمیرند. آقای قالیباف باید یک گزارش کتبی به شورا بدهد. چرا توپ را شوت می کند در زمین قوه قضاییه. آقای قالیباف باید گزارش کتبی بدهد."

جدیدی در پاسخ گفت: "ما که نمی توانیم گزارش پلیسی نمی توانیم بدهیم. ما سمت و سویی نداریم به جناح خاصی، ما نه می توانیم وارد جزئیات شویم و نه تخصص داریم."

مسجدجامعی باز هم میانجی شد: "مسئول آتش نشانی باید گزارش می داد، خواست این جلسه بود و در تقاضای شورای شهر بود. گزارشی نیز که خانم آباد دادند، گزارشی بود که آقای سروری، حافظی، حقانی و اشخاص متعدد شورا، تنظیم شده بود. روح گزارش ها با همدیگر همخوانی داشت. گزارش باید در صحن علنی ارائه می شد."

کاشانی نیز از رسانه ها خواست در فضای منطقی به این بحث بپردازند.