کد خبر: ۲۶۳۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۲۷

قلقلک دادن چه فایده‌ای برای انسان دارد؟

شوخی‌های مختلفی در میان افراد به خصوص در میان اعضای یک خانواده و مادران و فرزندان وجود دارد که یکی از آنها قلقلک دادن است و به طبع خنده‌هایی بلند پس از آن، اما آیا می دانستید، همین قلقلک ساده دارای فوایدی است؟!

به گزارش پایگاه خبری تیک (Tik.ir) ؛ وقتی مادری کودکش را قلقلک می‌دهد در همان حال فرزندش را می‌بوسد و محبت شدیدی نسبت به فرزندش احساس می‌کند.

کودکان و نوجوانان نیز که خود را کوچک می‌بینند و والدینشان را از نظر شخصیتی و اجتماعی متفاوت با خویش می‌بینند هنگامی که مادرشان را قلقلک می‌دهند مادرشان بی اختیار می‌خندد و التماس می‌کند و سعی می‌کند خود را برهاند ناخوداگاه او را مثل خودشان می‌بینند و به همین دلیل لذت می‌برند و روابط عاطفی عمیقی بین آن‌ها به وجود می‌آید.

درحالی که بسیاری از مردم تصور می‌کنند که قلقلکی‌ها از قلقلک شدن لذت می‌برند نتایج یک نظرسنجی نشان داده که از بین ۸۴ دانشجو فقط ۳۲ در صد آن‌ها از قلقلک شدن لذت بردند .۳۲ در صد احساسی نداشتند و ۳۶ در صد از آن متنفر بودند، همچنین تحقیقات نشان داد که بسیاری از قلقلکی‌ها از اینکه دیگران بفهمند قلقلکی هستند خجالت می‌کشند.

بعضی افراد خیلی قلقلکی هستند و برخی دیگر کمتر، صرف نظر از آن، قلقلک ظاهراً قوانین مخصوص به خودش را دارد.

رابرت پروواین معتقد است همین واقعیت‌ها در مورد قلقلک، نشانه‌ای از ارزش‌های تکاملی آن است. به گفته وی، قلقلک راهی برای ایجادارتباط اجتماعی بین دوستان و اقوام نزدیک است.

به گفته محققین، عکس العمل خنده در برابر قلقلک از همان ماه‌های اولیه تولد نوزاد آغاز می‌شود. در واقع در ماه‌های اول، قلقلک و خنده از اولین راه‌های برقراری ارتباط بین نوزاد و کسی است که از او مراقبت می‌کند. پدر و مادرها خیلی زود یاد می‌گیرند که تا وقتی به قلقلک ادامه بدهند که نوزاد می‌خندد و وقتی نوزاد چهره اش در هم می‌رود، دیگر او را قلقلک ندهند.

همین عمل، خود ارتباط چهره به چهره‌ای را ایجاد می‌کند که می‌تواند نقطه شروعی برای تعامل‌های دیگر هم باشد.

از طرف دیگر، کودکان مشتاقانه همدیگر را قلقلک می‌دهند. بسیاری از محققین بر این باورند که در بین همسالان، کارکرد قلقلک فقط ایجاد ارتباط نزدیک‌تر نیست.

آن‌ها می‌گویند نقاطی از بدن که بیشتر از همه قلقلکی هستند، مثل گردن و دنده ها، در مبارزه از همه آسیب پذیرترند؛ بنابراین وقتی بچه‌ها با انعطاف از دست دوستانشان در می‌روند تا قلقلک نشوند، در واقع در حال تمرین برای دفاع از خود و نقاط حساس بدنشان در آینده هستند.

از طرف دیگر، صدای خنده در یک جمع، باعث بیشتر خندیدن افراد آن جمع می‌شود. اما قلقلک یک قانون دیگر هم دارد. انسان‌ها همیشه قلقلکی باقی نمی‌مانند. با بالا رفتن سن، لذت قلقلک کم‌تر می‌شود و در ۴۰ سالگی دیگر اثری از آن نیست./مشرق