کد خبر: ۲۷۹۵۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۲۱۷

فرزند شهید مطهری چگونه سیاستمداری است؟/ حواشی علی مطهری از انتقاد به ساپورت تا دفاع از چندهمسری/ یک اصلاح‌طلب سیاسی و اصولگرای اجتماعی

مطهری از دوره هشتم به مجلس شورای اسلامی راه یافت و از آن به بعد بود که مواضع سیاسی و برخی از سخنانش نه تنها از عرف رایج خارج شد بلکه حواشی زیادی را به دنبال داشت.
صراحت، مهمترین ویژگی علی مطهری است. کسی که ابایی از طرح موضوعات خط قرمزی ندارد. نه پروای سیاست دارد، نه احتیاط در همراهی با هوادارانش را پاس می‌دارد.

برادر همسر علی لاریجانی سالهاست که در صدر خبرهاست. گاهی با موضع‌گیری‌های سیاسی اصلاح‌طلبان را خشنود می‌کند و گاهی با مواضع اجتماعی‌اش اصولگرایان را به تحسین وامی‌دارد.

اما نماینده تهران که یک دوره مجلس با لیست راست‌گرایان به بهارستان رفت و یک دوره دیگر با لیست چپ‌گراها، کیست؟

علی مطهری، فرزند سوم شهید مرتضی مطهری است، که در ششم بهمن ماه سال ۱۳۳۶ در خیابان ری تهران به دنیا آمد.

وی در سال ۱۳۵۵ تحصیلات متوسطهٔ خود را در دبیرستان علوی، در رشتهٔ ریاضی به پایان رساند و در رشتهٔ مهندسی مکانیک دانشکدهٔ فنی دانشگاه تبریز پذیرفته شد.

پس از شهادت پدر در اردیبهشت ۱۳۵۸، خود را به دانشگاه علم و صنعت منتقل کرد و چندی در این دانشگاه به تحصیل ادامه داد.

علی مطهری، با وجود آن‌که بیش از نیمی از واحدهای کارشناسی مهندسی مکانیک را گذرانده بود، با انتقال به دانشکدهٔ الهیات دانشگاه تهران، تغییر رشته داد و تحصیلات خود را تا اخذ درجهٔ دکتری در رشتهٔ فلسفه و کلام اسلامی ادامه داد. وی پس از مرگ پدر مسؤولیت تدوین و تنظیم آثار چاپ‌نشده و به‌طور کلی نظارت بر نشر آثار وی را به عهده گرفت.

مطهری در سال ۱۳۶۲ با نرگس انصاری (نوه شیخ جواد انصاری) ازدواج کرد و هم‌اکنون دارای ۴ فرزند بنام‌های مرتضی، رضا، لیلا و زهرا می‌باشد. خواهر وی، فریده مطهری همسر علی لاریجانی است.

مطهری از دوره هشتم به مجلس شورای اسلامی راه یافت و از آن به بعد بود که مواضع سیاسی اش و برخی از سخنانش نه تنها از عرف رایج خارج شد بلکه حواشی زیادی را به دنبال داشت.

 در ادامه به برخی از حواشی رفتارها و سخنان علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس می‌پردازیم :

در خصوص وقایع سال 88 همراه با موسوی و کروبی احمدی نژاد هم باید محاکمه شود

**مطهری اتفاقات سال 88 را لرزش نخبگان توصیف می‌کند، ولی از سویی هیچ گانه معتقد به تقلب در انتخابات نبود که این امر موجب اعتراض چهره‌های اصولگرا و گاه تخریب او از سوی اصولگرایان تندرو در مجلس شد. علی مطهری در خصوص پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری دهم معتقد است: «به هرحال شروع فتنه با احمدی‌نژاد بود و او هیزم فتنه را فراهم کرد و موسوی آن‌ها را شعله‌ور ساخت.» وی معتقد است در صورتی که با تخلف احمدی‌نژاد، موسوی و کروبی با یک دید نگریسته می‌شد و از طریق مراجع قضایی به تخلفات آن‌ها فوراً رسیدگی می‌شد، مدت اعتراضات چند ماه به طول نمی‌انجامید. وی عزت‌الله ضرغامی را مقصر بعدی ناآرامی‌ها عنوان می‌کند و معتقد است در صورتی که با شروع اعتراضات به درخواست موسوی مبنی بر حضور در تلویزیون در یک برنامه پخش مستقیم عمل می‌کرد، استدلال‌های معترضان مبنی بر تقلب در انتخابات پاسخ گفته می‌شد و درگیری‌ها اوج نمی‌گرفت. وی معتقد بود طولانی شدن بدون محاکمه حصر موسوی و کروبی از لحاظ قانونی و شرعی مشکل دارد و اگر این افراد در حصر بمیرند، نظام هزینه سنگینی را پرداخت خواهد کرد. موسوی و کروبی از تخلفات مبری نیستند، اما اگر قرار است آن‌ها محاکمه گردند احمدی‌نژاد هم باید محاکمه شود.

کشته شدگان 30 خرداد 88 بیش از 60 نفر بود

** وی در اسفند 90 در مناظره ای با حمید رسایی اعلام کرد که تعداد کشته‌شدگان تظاهرات اعتراضی در روز ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ بیش از ۶۰ نفر بوده‌است. وی چند روز پیش از این مناظره، از دانشجویان بسیجی تجمع‌کننده در مقابل مجلس، با عنوان ساندیس‌خور یاد کرده بود، لقبی که منجر به شکایت سازمان بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف از وی شد.

ولی فقیه هم قابل انتقاد است

وی در همین مناظره  با رسایی در خصوص بحث ولایت فقیه می‌گوید: در نگاهی وسیع‌تر ولی فقیه هم قابل انتقاد است. در زمان پیامبر از او انتقاد می‌شد، پس چگونه است اکنون گمان می‌کنیم ولی فقیه قابل سؤال کردن نیست. دوستان جبهه پایداری فکر می‌کردند اگر از عملکرد مدیریت در بحران‌های کشور انتقاد شود، به ولی فقیه انتقاد شده، در حالی که حتی در نگاهی وسیع‌تر ولی فقیه نیز قابل سؤال کردن و انتقاد است. زمانی که ما پیامبر را مورد سؤال قرار می‌دهیم، چطور است که وقتی به ولی فقیه می‌رسیم، قابل سؤال نیست؛ بنابراین این تفکر خیلی خطرناک است.

بین جلیلی و هاشمی مسابقه دو ترتیب دهید

**علی مطهری در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۲) از حامیان جدی هاشمی رفسنجانی بود. مطهری پس از عدم احراز صلاحیت هاشمی رفسنجانی، با نوشتن نامه‌ای خطاب به  مقام معظم رهبری برای تأیید صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات، پیشنهاد استفاده از حکم حکومتی را داد . مطهری در خصوص رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی که توسط شورای نگهبان به دلیل ضعف توان جسمانی هاشمی رفسنجانی انجام شده بود، بیان کرد: «بنده پیشنهاد می‌کنم برای ارزیابی توان جسمی آقای هاشمی، یک مسابقه دو صدمتر بین ایشان و آقای جلیلی و یک مسابقه کشتی بین آقای هاشمی و آقای حداد برگزار کنند.

احمدی نژاد تحت تاثیر مشایی است

** مطهری از منتقدان دولت محمود احمدی‌نژاد در سیاست حمایت از ایران باستان بود و در این باره می‌گوید: «البته من آقای رئیس‌جمهور را در این مسائل تحت تأثیر آقای مشایی می‌دانم چرا که ایشان روی افکار رئیس‌جمهور بسیار تأثیرگذار است. همان‌طور که در زنده کردن فرهنگ ایران و باستان تلاش‌های آقای مشایی را می‌بینیم شما دیدید اخیراً آقای احمدی‌نژاد گفت ما فرزندان رستم و اسفندیار هستیم.» وی طراح اصلی سؤال نمایندگان مجلس از محمود احمدی‌نژاد دربارهٔ مسائلی مانند غیبت یازده روزه محمود احمدی‌نژاد، حجاب اسلامی و مکتب ایرانی بود.

کوچک زاده کوچک اف بوده است

** در یکی از جلسات مجلس هشتم وقتی مطهری گفت که نام خانوادگی مهدی کوچک‌زاده در گذشته کوچک‌اُف بوده و او تبار روس دارد و وی با نام کوچک‌اُف خطاب کرد، جلسه مجلس با درگیری لفظی و فیزیکی این دو نماینده به تشنج کشیده شد. کوچک‌زاده یک شی را به سوی مطهری پرتاب کرد و مطهری نیز با عباراتی چون «خفه شو، بتمرگ سر جات» و «پفیوز» او را خطاب قرار داد.

ساپورت، حجم بدن را نشان می‌دهد

** وی که در موضع سیاسی اصلاح‌طلب است، در مسائل اجتماعی در شمار اصولگرایان رادیکال به‌شمار می‌رود. او مدافع  جدی بحث حجاب است و معتقد است که اگر حجاب را به رفراندوم بگذارید، اکثریت جامعه به آن رأی می‌دهند و میگوید : نقض‌کنندگان حجاب کم‌شمار، اما پر سروصدا هستند. وی با بحث هایی که در مورد حجاب اختیاری میشود مخالفت می‌کند و میگوید  با حجاب اختیاری مخالفم، چون به‌ برهنگی خواهد رسید. وی در سال 93 فیلمی را در مجلس منتشر میکند که در آن به ساپور پوشیدن خانم ها انتقاد میکند و معتقد است ساپورت حجم بدن را نشان می‌دهد! و میگوید ؛ هدفش از نشان‌ دادن این تصاویر این بوده است که «دولت بداند باید نظارت کلی بر مسأله حجاب داشته باشد.

قرص بارداری برای شما هم داریم

** در آخرین اظهارنظر تند، روز 13 آبان نیز علی مطهری در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به دانشجویی که می‌گوید "آقای مطهری قرص فراموش همراه خود بذارید." گفت: "من همیشه قرص‌هایم همراهم است، انواع قرص دارم، قرص ضد بارداری هم خواستید برای شما دارم. که این سخن وی با واکنش شدید دانشجویان و اساتید این دانشگاه روبرو می‌شود ولی مطهری در توضیح این اتفاق می‌گوید: در ارتباط با سخنرانی این بنده در روز ۱۳ آبان در دانشگاه شهید بهشتی، ویدئویی شیطنت‌آمیز در فضای مجازی منتشر شده است. لازم به توضیح است که مزاح مورد نظر با یک دانشجوی پسر بوده است نه دانشجوی دختر. از بسیج دانشجویی که دعوت کننده و برگزارکننده این برنامه بود انتظار چنین رفتاری نمی رفت. هرچند که مجدداد در گفت و گویی تاکید می‌کند که قصد تادیب این دانشجو را داشته است .

دفاع از پدیده چند همسری در ایران

** پس از جنجال پوستر برگزاری کارگاه آموزش مهارت های چند همسری علی مطهری هم به جمع موافقین پیسوت و تاکید کرد و گفت: شرایط ایران هم اکنون نرمال نیست. اگر هم اکنون آمار بگیرید تعداد زنان آماده ازدواج بسیار بیشتر از مردان آماده ازدواج است. چند همسری یک راه حل برای معضل اجتماعی و برای مردانی است که ویژگی‌هایی داشته باشند

به هر تقدیر استفاده از برخی الفاط در ادبیات سیاسی علی مطهری از نگاه بسیاری از اهالی سیاست  در شان یک نماینده مجلس و از همه مهمتر در شان فرزند شهید آیت الله مطهری نیست.

وی در حوزه سیاست با طرح موضوع حصر و یا نقد برخی مقامات، پیش‌رو به‌شمار می‌رود اما اظهاراتش درباره پوشش زنان یا حضور خانم‌ها در ورزشگاه‌ها با اقبال حامیان سیاسی‌اش همراه نیست و همین، آنها را در وضعیت دوگانه‌ای درقبال این نماینده قرار می‌دهد.