ابراز تمایل آمریکاییها برای ساخت هتل در ایران
رییس انجمن سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارجی از علاقهمندی گروه هتلهای زنجیرهای «ماریوت» برای سرمایهگذاری در ایران خبر داد.
به گزارش ایسنا، گروه هتلهای زنجیرهای «ماریوت» شامل 500 کمپانی و بیش از سههزار و 800 هتل در 72 کشور دنیاست که مرکز آن در مریلند آمریکا قرار دارد و نخستین هتل از این زنجیره در سال 1927 میلادی توسط «بیلی یارد» و «آلیس ماریوت» تأسیس شد و بعدها توسط وراث آنها این راه ادامه پیدا کرد. این مجموعه در سال 2012 میلادی، نزدیک به 12 میلیارد دلار درآمد داشت.
مهندس حسین سلیمی - رییس انجمن سرمایهگذاری مشترک ایرانی و خارجی - گفت: با تغییر رویکردها در سیاست خارجی در شرایط کنونی، سرمایهگذاران خارجی برای حضور در بازار گردشگری ایران از خود علاقه نشان میدهند، حتی در یکی از جلسات بینالمللی، گروه هتلهای زنجیرهای «ماریوت» که از برندهای مشهور در صنعت هتلداری جهان است، برای احداث هتلهای زنجیرهای در ایران ابرازعلاقه کرده که برای اجرایی شدن حضور برندهای خارجی در صنعت هتلداری کشورمان نیازمند تدوین برنامه، هدفگذاریهای لازم و موثر و رفع موانع مرتبط با سرمایهگذاری خارجی هستیم.
او که در بیستونهمین جلسهی کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی ایران که با حضور اعضای هیئت مدیرهی تعدادی از اتاقها و شوراهای بازرگانی مشترک و با هدف بررسی چگونگی جذب سرمایهگذار خارجی برای توسعهی مراکز اقامتی و تفریحی کشور برگزار شده بود، سخن میگفت، یادآوری کرد: با توسعهی ارتباطات خارجی در ششماه گذشته، درخواست سرمایهگذاران بینالمللی برای حضور در طرحهای سرمایهگذاری ایران در حال افزایش است.
سلیمی افزود: امیدوارم با ارائهی اطلاعات مرتبط با سرمایههای مورد نیاز برای تکمیل طرحهای نیمهتمام و پروژههای آینده از سوی فعالان حوزهی گردشگری بتوان سرمایهگذاران خارجی را برای حضور در طرحهای گردشگری نیز تشویق کرد.
شبنم بهرامی شبستری - رییس کمیسیون گردشگری و خدمات ایران - نیز در این نشست گفت: پس از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، ورود گردشگران به ایران سیر صعودی داشته است. براساس آمار اعلامشده، تعداد گردشگران ورودی به کشور بیش از 20 درصد افزایش یافته که روندی روبه رشد است و همچنان ادامه دارد.
او ادامه داد: در صورت ادامه یافتن شرایط فعلی، بیشک در آینده با کمبود مراکز اقامتی مواجه خواهیم شد. این اتفاق از هماکنون در برخی استانهای کشور رخ داده است و مراکز اقامتی در برخی استانهای گردشگرپذیر تا پایان خردادماه سال 1393 رزرو شدهاند.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: در سه سال گذشته، سرمایهگذاران ایرانی به احداث هتلهای چهار و پنج ستاره در تهران اقدام کردهاند که بهدلیل کمبود نقدینگی، طرحها نیمهکاره مانده است.
وی بیان کرد: این روزها بعضا با نشستن همزمان چند پرواز بینالمللی در فرودگاه امام (ره) شاهد صفهای طویل برای کنترل پاسپورتها هستیم که رفع تمام کاستیهای این حوزه به سرمایهگذاری مناسب و توسعهی امکانات در حوزه گردشگری نیازمند است تا به ارائهی چهرهای مثبت از کشور به گردشگران بینالمللی موفق شویم.
بهرامی شبستری اضافه کرد: با ادامهی روند کنونی و افزایش تعداد گردشگران ورودی، توسعهی زیرساختهای مرتبط با گردشگری ضرورت بیشتری پیدا میکند که انجام آن بهدلیل کمبود نقدینگی در داخل کشور به سرمایهگذاری بینالمللی نیاز دارد.