کد خبر: ۲۸۰۸۲
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۳
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

حاتمی کیا: حرف‌های انتقادی من به دلیل نگرفتن سیمرغ فجر نیست

ابراهیم حاتمی‌کیا با حضور در جمع دانشجویان بسیجی به انتقادهای چند روز گذشته پاسخ داد و گفت: اینکه می‌گویند انتقادهای من به دلیل نگرفتن سیمرغ است از نگاه منافقانه گویندگان این نقدهاست؛ سیاه لشکرهای قلم به دستی که آب به لانه‌شان ریخته و دچار خطر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم پاسداشت از دست‌اندرکاران فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا به عنوان فیلم برگزیده سال سازمان بسیج دانشجویی کشور شنبه سوم اسفند ماه در سالن بصیرت مجتمع سیزده آبان واقع در لانه جاسوسی آمریکا برگزار شد.

در این مراسم که با حضور تعدادی از رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس، حضور چشمگیر دانشجویان بسیجی، حسین بزرگی از همرزمان شهید وصالی، سیدابوالفضل کاظمی نویسنده کتاب «کوچه نقاش‌ها» و همرزم شهید چمران و همسر شهید اصغر وصالی برگزار شد، وجدانی معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی طی سخنانی گفت: استقبال امروز شما از یک اثر به یادماندنی در سینمای دفاع مقدس با هنر ارزشمند ابراهیم حاتمی کیا و یارانش که درباره ایثارگری های رزمندگان اسلام در غائله پاوه و رشادت های شهید مصطفی چمران بوده، بیانگر حضور بسیار ارزشمند شما است که می تواند دربرگیرنده پیام های زیادی باشد.

وی با بیان اینکه ابراهیم حاتمی کیا همواره کارگردانی دوست داشتنی در سینمای ایران بوده است، خاطرنشان کرد: او هنرمندی است که همیشه با زبان های مختلف از جنگ می گوید و امیدواریم همواره قلم و قدم هایش پابرجا باشد. بدانید که سیمرغ ها اینجا هستند و نباید در جایی دیگر دنبال آنها بگردیم. ای کاش ما هم جزو کسانی باشیم که این سیمرغ ها را ببینیم و فراموش نکنیم که شهید مصطفی چمران به عنوان موسی انقلاب و شهید اصغر وصالی و یارانش چه رشادت هایی را در پاوه آفریدند. ما باید بدانیم سینمای ما می تواند بهترین عرصه برای ورود و ظهور واقعیت های جنگ و انقلاب ارزشمند اسلامی باشد.

کسی جز حاتمی‌کیا همت نکرد از پاوه بگوید

سید ابوالفضل کاظمی فرمانده پیشکسوت گردان میثم و از همرزمان شهید چمران در غائله پاوه هم در این مراسم با بیان خاطراتی از حضورش در کنار شهید چمران و شهید وصالی گفت: بسیار خوشحالم که بالاخره یک مردی به‌نام ابراهیم حاتمی‌کیا آمد و در این مملکت پیرامون غائله پاوه و رشادت های رزمندگان اسلام صحبت کرد. هر چند که 35 سال از این غائله گذشته است، اما من نمی دانم چرا هیچوقت کسی جز ابراهیم حاتمی کیا همت نکرد تا چنین فیلمی را درباره غائله پاوه بسازد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: بیان قصه پاوه زمان می خواست که متاسفانه امکانات و زمان کافی بدست ابراهیم حاتمی کیا برای ساخت سریال داده نشد. از سویی دیگر وقتی هنرمندان بزرگی چون جمشید مشایخی می آیند و حرف دل ما را می زنند در حالی که امثال ابراهیم حاتمی کیا جایی در دل آقایان ندارند، باید به بعضی از شرایط تاسف خورد.

کاظمی در ادامه گفت: ما جانبازان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس دعا می کنیم که خداوند بزرگ به امثال ابراهیم حاتمی کیا کمک کند تا بلکه بتواند از سرداران بزرگ جنگ چون احمد متوسلیان و داود کریمی هم روایتی داشته باشد. همه اینها اگر از اصغر وصالی قوی تر نبودند، ضعیف تر هم نیستند و لازم است که یکی بیاید و از این بزرگان حرف بزند.

تجلیل از رفتار بزرگمردانه مریلا زارعی در اختتامیه فیلم فجر

نویسنده کتاب «کوچه نقاش ها» در بخش پایانی صحبت های خود با تقدیر از اقدام مریلا زارعی پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: از عمل مردانه مریلا زارعی تشکر می کنم که شرف داشت و بدون داشتن واهمه ای خطاب به تماشاگران در آن سالن گفت که برای او دست نزنند و این تشویق را نثار مادرانی کنند که هشت سال فرزندان خود را به جنگ و هشت سال دفاع مقدس فرستادند اما شاهد بازگشت آنها نبودند و اگر همین صفت که در مریلا زارعی وجود دارد، در بین مردان ما هم بود در حال حاضر ما چنین وضعیتی را نداشتیم.

حسین بزرگی از فرماندهان پیشکسوت هشت سال دفاع مقدس و جانباز شیمیایی هم در این برنامه با اشاره به خاطره ای از حضور در کنار شهید اصغر وصالی و نحوه شهادت او به روایت بخشی از زندگی این شهید هشت سال دفاع مقدس در فیلم «چ» اشاره کرد و گفت: فیلم «چ» اثر بسیار زیبایی بود که فقط گوشه ای از مردانگی اصغر وصالی را نشان داد. درست است که چهره ظاهری اصغر با آنچه که در فیلم دیدیم، تطابق چندانی نداشت، اما همین فیلم توانست گوشه ای از شهامت اصغر وصالی را نشان دهد. شهیدی که شجاع تر از این حرف ها بود و شما این شجاعت را بعد از 32 سال از غائله پاوه مشاهده کردید.

ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم سینمایی «چ» هم در بخش پایانی این مراسم ضمن تقدیر از سازمان بسیج دانشجویی کشور در تجلیل از دست‌اندرکاران این فیلم سینمایی گفت: در طول عمرم سابقه نداشت که این چنین فعالانه در محافل سینمایی شرکت کنم و این پنجمین روز است که بخاطر فیلم سینمایی «چ» در رویدادها و محافل سینمایی حضور پیدا می کنم و خدا را شکر می کنم که چنین لحظاتی را شاهد هستم لحظاتی را که باید قدردان آنها باشم و بتوانم از آنها برای جایی که زبانم بند می آید ذخیره ای داشته باشم. من برای امروز سخنانی آماده نکرده بودم ولی صحبت‌های عزیزان در این مراسم باعث شد به نکاتی اشاره کنم.

قویترین تصویری که در جوانی دیدیم جنگ بود

وی افزود: دوران، دورانی است که حضور همکاران سینمایی من و عزیزانی که در حوزه سینمای دفاع مقدس فعالیت می کنند، به قدری کم شده که فیلم خسته ای چون من برای شما عزیز می‌شود. من آنقدر می فهمم که نسبت کاری که ما درباره جنگ انجام داده‌ایم، نسبت به بزرگی این حماسه بسیار کم است و ما هنوز در این باره کم صحبت کرده‌ایم. درست است که من به قاعده خودم عمل کردم، اما مطمئن هستم که این فعالیت هم بسیار کم است. نسبت به جنگ بسیار بسیار کم صحبت کرده‌ایم. من به اندازه‌ای که توانستم فیلم ساختم ولی هنوز هم کم کار شده است. قویترین فلاشی که در جوانی به چشم ما خورد جنگ بود. جنگی که آدم‌ها را ساخت.

کارگردان فیلم سینمایی «چ» با بیان اینکه برخورد با مساله جنگ بزرگترین برخورد ما با جامعه امروزی است، گفت: من وقتی فیلم «چ» را بدست گرفتم خیلی می ترسیدم و هنوز هم این ترس با من همراه است؛ چراکه وحشت از صحبت کردن شخصیت های واقعی برای من بسیار سخت و کمی ترسناک است. پیش از این شاهد این بوده ایم که سینما در بعضی از مواقع نتوانسته به درستی از این شخصیت های واقعی روایتی درست داشته باشد. از سوی دیگر بسیار خوشحالم که یاران اصغر وصالی برای لحظاتی هم که شده وارد فضایی شدند که با آن ارتباط برقرار کردند و من باز هم خوشحالم که مهدی چمران به عنوان برادر مصطفی چمران توانستند با این فیلم ارتباط برقرار کنند.

حرف‌هایی می‌زنم که برایم دردسرساز می‌شود

حاتمی کیا ادامه داد: دلم می خواهد حرف هایی بزنم، اما می دانم که برایم دردسر می سازد. من سعیم این است که در محافل سینمایی شرکت نکنم؛ چراکه من در این سینما به چیزی متصل هستم که اگر آن را از من بگیرند، دیگر سینما برایم معنایی نخواهد داشت. من به فعالیت تمامی اهالی سینما در حوزه های صنفی احترام می گذارم و همواره در کنارشان حضور دارم، اما باید بگویم که سینما به مفهوم سینما خیلی دغدغه ام نیست، مگر اینکه در فضاهایی که از جنگ می گویند. این فضاها من را به سمت خود جذب و به نوعی من را سحر و جادو می‌کند.

حرف‌های انتقادی من به دلیل نگرفتن سیمرغ فجر نیست

وی با اشاره به بازتاب صحبت‌هایش در بخش دیگری از این مراسم تصریح کرد: در این مدت متاسفانه از حرف‌های من استنباط هایی شد که برای من قابل توجه بود. متاسفانه در این چند مدت سیاه لشکرهای قلم بدست وارد میدان شدند که صحبت های من را طوری وانمود کردند که من بخاطر اینکه سیمرغی دریافت نکرده‌ام، این حرف ها را می زنم که من در اینجا می گویم همین قلم بدستانی که حرف های من را چنین برداشت کردند از روی نفاق‌شان چنین برداشت کرده‌اند و این برخورد و برداشت غلط هم از نگاه خودشان بر می آید. گویا من حرف‌هایی زده‌ام که آبی به سمت لانه کسانی پاشیده‌ام که امروز احساس خطر کرده‌اند و از لانه‌های خود بیرون آمده‌اند و اینگونه بی‌ادبانه رفتار می‌کنند.

چیزی از جنگ چشیده‌ایم که چیزی جای آن را نمی‌گیرد

کارگردان فیلم سینمایی «چ» خاطرنشان کرد: آنچه برای من اهمیت دارد و تا زنده ام از من دور نخواهد شد این است که من چیزی را از جنگ دیدم و چشیده ام که با هیچ چیز دیگر جایش پر نخواهد شد. عزیزانی که این روزها شمشیر می کشند و بی ادبانه کینه چند ساله خود را بیرون می ریزند بدانند که من اهل سیاست نیستم و سیاست را بسیار پایین تر از فرهنگ می دانم و هر کاری می کنم تا بفهمانم ابراهیم حاتمی کیا برای سیاست ارزشی قائل نیست. من اصلا گفته کسانی را که به من می گویند 8 سال ساکت شده بودم و حالا شروع به حرف زدن کرده ام، نمی فهمم.

حاتمی کیا گفت: من باید تلاش کنم که فیلم من از بیست‌ویکم اسفند ماه اکران عمومی بگیرد و خدا کند که صندلی های سینماها در اکران عمومی این فیلم پر باشد که من مقابل کسانی که مشغول شمشیر کشیدن هستند، روسفید باشم و با دیدن تماشاگران زبانشان بند بیاید.

استقبال مردم از «چ» مرا روسفید می‌کند

وی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: خدا را شاکرم که نسلی از شما بچه هایی که دوران جنگ را درک نکرده اید و فضای غریب این دوران پرالتهاب را ندیدید، هنوز با من همراه هستید و من دوست دارم که در کنار شما و با نسل شما ارتباط بگیرم البته یک خواهش هم دارم اینکه هر نفر از شما این فیلم را اگر خوشتان آمده، تبلیغ کنید تا من روسفید باشم.

همسر شهید اصغر وصالی هم که در این مراسم حضور داشت، با قدردانی از حاتمی کیا در ساخت فیلم سینمایی «چ» خاطر نشان کرد: قدردانی می کنم از ابراهیم حاتمی کیا که با خلق اثرش بعد از سی‌ودو سال مظلومیت دستمال سرخ ها را به زیبایی به تصویر کشید. به امید روزی که هنرمندان بزرگ سرزمین ما این گنج های نهفته که در تاریخ زمان غبار سنگینی روی دوش آنها کشیده شده، بردارند و به نسل امروز معرفی کنند.

بر اساس این گزارش، در پایان این مراسم هدایایی به رسم یادبود از سوی سازمان بسیج دانشجویی کشور به ابراهیم حاتمی کیا کارگردان فیلم سینمایی «چ» و پژمان لشگری‌پور مجری این پروژه سینمایی اهدا شد.

دانشجویان در پایان مراسم از او درباره جایزه‌ای که قرار بود از دست روحانی رییس‌جمهوری بگیرد پرسیدند که وی گفت فعلا در این‌باره سکوت می‌کنم.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
امين
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
0
0
اصولا به فيلمهاي حاتمي كيا بايد توجه كرد ولي به خود ايشان نه .