کد خبر: ۲۸۶۵۳
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۹
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۴۶

تلاش آمریکا برای نزدیک شدن به النصره

در جدیدترین لیست اسامی تروریست‌های خطرناک آمریکا، نام ابو محمد الجولانی، رهبر گروه تروریستی النصره در سوریه حذف شده است؛ اقدامی که گام نخست در سرازیر شدن کمک‌های نظامی واشنگتن برای این گروه تروریستی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه المنار لبنان، با وجودی که گروه تروریستی النصره سوریه، هنوز در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد اما در تازه‌ترین فهرست تروریستی که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، نام ابومحمد الجولانی، رهبر این گروه به چشم نمی‌خورد.
 
این درحالی است که در لیست تروریستی سال 2013 واشنگتن، الجولانی یکی از افرادی بود که نامش در رده‌های بالای فهرست قرار داشت و از سوی آمریکا 7 میلیون دلار جایزه برای زنده یا مرده وی تعیین شده بود.
 
به نظر می‌رسد خروج نام الجولانی از فهرست تروریست‌های تحت تعقیب آمریکا که شامل 54 مظنون است و در صدر آنها ایمن الظواهری، رهبر القاعده قرار دارد، تلاشی است از سوی این کشور تا النصره را بیش از پیش از القاعده جدا کند تا در نهایت نام این گروه را از فهرست تروریستی خود خارج کند.
 
جبهه النصره به تازگی با دو گروه اسلام‌گرای بزرگ دیگر یعنی "جبهه اسلامی" و "جیش المجاهدین" که از سوی آمریکا به عنوان اسلام‌گراهای میانه رو شناخته می‌شوند، معاهده همکاری و اتحاد امضا کرده است که این دو گروه از کمک‌های نظامی واشنگتن به شکل مستقیم استفاده می‌کنند. این بدان معناست که تسلیحات اعطایی آمریکا به مخالفان سوریه به طور غیر مستقیم به جبهه تروریستی النصره نیز می‌رسد.
 
البته در این بین نقش قطر و عربستان نیز در خارج کردن نام الجولانی از فهرست تروریستی آمریکا بسیار پررنگ بود. این دو کشور حامی مخالفان سوری، بعد از بالا گرفتن اختلاف میان النصره و "دولت اسلامی عراق و شام" تلاش‌ فراوان کردند تا آمریکا را مجاب کنند که النصره یک گروه اسلام‌گرای "میانه رو" است و باید از فهرست تروریستی خارج شود.
 
این درحالی است که لقب و سمت الجولانی در تشکیلات القاعده "فرمانده پایگاه جهاد در سرزمین شام" است که از سوی الظواهری به وی داده شده و در بیانیه‌ای که چندی پیش خود الظواهری آن را قرائت کرد، النصره شاخه رسمی القاعده در سوریه معرفی شد.
 
دولت آمریکا در دسامبر 2013 تصمیم گرفت تا به مخالفان سوری کمک‌های نظامی اعطا کند که شبه نظامیان اسلام‌گرای به اصطلاح میانه رو نیز از همین دست گروه‌ها تلقی می‌شوند و کمک‌های تسلیحاتی آمریکا را دریافت می‌کنند. به نظر می‌رسد واشنگتن قصد دارد خیلی زود النصره را نیز در جمع این "اسلام‌گراهای میانه رو" بگنجاند تا به هر شکل ممکن پیشروی‌های ارتش سوریه را متوقف کند.
 
واشنگتن به تازگی طرحی را در دستور کار قرار داده که بر اساس آن مقادیر قابل توجهی سلاح‌ "تاثیر گذار" از مرزهای شمالی و جنوبی وارد سوریه می‌شود و در اختیار مخالفان مسلح قرار می‌گیرد تا در فصل بهار حمله گسترده‌ای از سوی آنها از چند محور به ویژه در دمشق پایتخت علیه ارتش سوریه آغاز شود.
 
آمریکایی‌ها و همپیمانان منطقه‌ای آنها به این نتیجه رسیده‌اند که اگر به هر شکل ممکن میان گروه‌های مخالف سوریه اتحاد ایجاد نکنند، ارتش سوریه خیلی زود مناطق حساس را از چنگ مخالفان بیرون خواهد کشید، به همین دلیل است که این کشورها تلاش‌های زیادی را آغاز کرده‌اند تا حتی گروه‌های کوچک مخالفان را در یک چارچوب مشخص متحد کنند و یقینا نقش جبهه النصره که یکی از بزرگترین گروه‌های مخالف سوری است، در این طرح بسیار حیاتی خواهد بود.