کد خبر: ۲۸۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶
واکنش ولایتی به اعتراض برخی نمایندگان مجلس:

نمی توان اسرار نظام در مذاکرات هسته ای را افشا کرد

با کوفی عنان هم رابطه قدیمی داشتیم و در سازمان ملل درخواست ملاقات کرد موقع عکس انداختن دیدم که وقتی با من دست داده، دست چپش بر خلاف عرف، در داخل جیبش قرار دارد برای همین من هم دست چپم را داخل جیبم گذاشتم. شاید جوابی کوتاه تر و مناسب تر و گویاتر نمی شد به بی احترامی ایشان داد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه باید مردم را در جریان روند مذاکرات هسته ای کشورمان و 1+5 قرار داد، گفت: با این حال بعضی از مسایل اسرار نظام است و نمی توان به صرف اطلاع دادن به مردم، درباره آن علنی صحبت کرد.

به گزارش سرویس سیاسی تیک، ˈعلی اکبر ولایتیˈ چهارشنبه شب در برنامه تلویزیونی شب آفتابی افزود: ملت ما بیگانه نیستند که مسوولان، آنها را در جریان روند مذاکرات هسته ای قرار ندهند اما با گفتن این مسایل برای مردم ایران، کشورهای دیگر هم مطلع می شوند.

وی تاکید کرد: همچنان که باید برای مردم بازگو شود که در مذاکرات هسته ای از حقوق خود دفاع می کنیم، در عین حال نباید هیچ نقطه ضعفی به آنها ( گروه1+5) بدهیم.

محورهای مهم سخنان علی‌اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به این شرح است:

- نه شرقی، نه غربی یعنی نه سلطه شرق نه سلطه غرب؛ اما به معنی نفی رابطه نیست. ما با بعضی از مقامات غربی رابطه داشتیم و با بسیاری از آنها دوست بودیم مثل رونالد دوما، گنشر، آندروتی، کینکر و ... با اینها ما رابطه بسیار نزدیکی داشتیم. رابطه، رابطه شخصی و در راستای منافع ملی بود و با اجازه مقامات کشور انجام می‌شد.

- با کوفی عنان هم رابطه قدیمی داشتیم و در سازمان ملل درخواست ملاقات کرد موقع عکس انداختن دیدم که وقتی با من دست داده، دست چپش بر خلاف عرف، در داخل جیبش قرار دارد برای همین من هم دست چپم را داخل جیبم گذاشتم. شاید جوابی کوتاه تر و مناسب تر و گویاتر نمی شد به بی احترامی ایشان داد.

- زمانی که مذاکرات ایران و عراق را پیش می‌بردیم و آقای ظریف هم همکار ما بود، همان موقع هم فشار روی ما زیاد بود البته نه از روی دشمنی، مردم نگران بودند نگران کشورشان، نگران مرز، نگران اسرای ایرانی و نگرانی اروندرود و به حق توقع داشتند و حق داشتند انتقاد کنند ما هم باید حوصله می کردیم و انتقادات را می شنیدیم. الان هم همین طور است.

- ما با پایداری به فناوری هسته ای دست یافته ایم و با قدرت آن را حفظ می کنیم به طوری که قدرت اول نظامی دنیا و رئیس جمهور آن اوباما با عجز می گوید که اگر می توانستم تمام پیچ و مهره های هسته ای ایران را حذف می کردم. اگر یک زمانی آنها با قدرت و صدای بلند می گفتند که گزینه نظامی روی میز است الان با سستی این جمله را می گویند و دیگر آن توان قبلی را صدای آنها هم ندارد و خودشان می دانند که این عبارت تبدیل به یک مضحکه شده است.

- مردم الان در خصوص فناوری هسته ای نگران هستند و از سوی دیگر بیگانگان هم تبلیغ می کنند. مادامی که این گفتگوها ادامه دارد این نقدها هم است و حتما هم از سر خصومت نیست.

- باید افکار عمومی در جریان مذاکرات هسته‌ای قرار بگیرد اما بعضی مطالب مثلا اسرار نظام؛ مردم بیگانه نیستند اما اگر اینها علنی گفته شود بجز مردم ما غیر نیز آن را می شوند.

- باید طوری رفتار کنیم که مردم متوجه شوند که ما از حقوق ملت ایران کوتاه نمی آییم و نقطه ضعف هم نشان ندهیم و از آن طرف طوری باشیم که این کار تبدیل به یک منازعه داخلی نشود و از سوی دیگر هم سوال مردم بی جواب نماند.

- هنر دیپلمات ها و کسانی که مسئولیت های حساس دارند این است که گویا مدام رو لبه تیغ حرکت می کنند هم منافع کشور را در نظر داشته باشند هم پاسخ های اقناع کننده به مردم بدهند هم مراقب باشند که دشمنان از صحبت های شان سوءاستفاده نکند.

- روس‌ها در پیشنهادشان مبنی بر "ساخت هشت رآکتور هسته‌ای جدید برای ایران" جدی هستند.

- آنچه در اوکراین می گذرد بسیار پیچیده است. اولین بار و جدید نیست و از 10 سال پیش آغاز شده است یعنی طرفداران روسیه و طرفداران غرب بارها با هم کشتی گرفتند. حتما مساله اوکراین برای ما مهم هست و ایران به عنوان قدرت منطقه ای حتما بی تفاوت نیست ولی هیچ وقت در امور داخلی اوکراین دخالت نمی کند. یعنی ما با حساسیت اوضاع اوکراین را دنبال می کنیم ولی برای مردم آن، تعیین تکلیف نمی کنیم یعنی برای هیچ ملتی تعیین تکلیف نمی کنیم.

- دیدگاه های ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای و جهانی در محاسبات جهانی و منطقه ای به حساب می آید از جمله در قضیه اوکراین.