کد خبر: ۲۹۴۷۴۰
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۸
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۶۵۱

آخرین نرخ ارز و طلا امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹

براساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر در بازار تهران سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۶ میلیون ۴۴۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با قیمت ۶ میلیون ۲۵۰ تومان معامله شد.

در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی سه میلیون و ۲۲۰ هزار تومان، ربع سکه هم با ۴۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته یک میلیون و ۸۲۰ هزار تومان قیمت خورد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۶۳۳ هزار ۴۵۰ تومان ارزش گذاری شد، ضمن آنکه در بازار‌های جهانی نیز هر اونس طلا ۱۷۳۰ دلار قیمت خورد.

 

وضعیت طلای جهانی؛ طلا خیال عقب نشینی ندارد

در نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز، هر دو گروه کارشناسان وال استریت و سرمایه گذاران با ادامه اثرات اقتصادی منفی شیوع کرونا و تقاضا برای خرید دارایی‌های امن، به افزایش قیمت طلا خوش بین بودند.

معامله‌گران می‌گویند اجرای تدابیر محرک مالی و پولی گسترده در سراسر جهان از قیمت طلا حمایت خواهد کرد. پاندمی ویروس کرونا که بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده، باعث شده است دولت‌ها و بانک‌های مرکزی سراسر جهان با اقدامات محرک مالی و اقتصادی بی سابقه، به حمایت از اقتصاد کشورشان در برابر آسیب‌های ناشی از این پیشامد ناگوار بپردازند.

به گزارش ایسنا، در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت برای هفته جاری، ۱۵ نفر شرکت کردند که از میان آن‌ها ۱۲ نفر معادل ۸۰ درصد به افزایش قیمت طلا، یک نفر معادل هفت درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند و دو نفر معادل ۱۳ درصد نظری نداشتند.

در این بین، ۱۰۳۱ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز شرکت کردند که از میان آنها، ۷۲۹ نفر معادل ۷۱ درصد افزایش قیمت طلا و ۱۹۲ نفر معادل ۱۹درصد کاهش قیمت طلا در هفته جاری را پیش بینی کردند و ۱۱۰ نفر معادل ۱۱ درصد نظری نداشتند.

در نظرسنجی کیتکونیوز برای هفته گذشته اکثر کارشناسان وال استریت و سرمایه گذاران افزایش قیمت طلا را پیش بینی کرده بودند. بهای معاملات آتی هر اونس طلا در بازار نیویورک روز جمعه ۹ دلار و۸۰ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش یافت و در ۱۷۳۵ دلار و ۶۰ سنت بسته شد، اما برای کل هفته ۲.۲ درصد افزایش نشان داد که چهارمین رشد هفتگی در پنج هفته اخیر بود.

فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت پرایس فیوچرز اظهار کرد: به نظر می‌رسد طلا هفته قوی دیگری خواهد داشت. این خبر که کنگره آمریکا ۴۸۰ میلیارد دلار دیگر کمک برای شرکت‌های کوچک و بیمارستان‌ها به منظور مقابله با کرونا تصویب کرده است، سرمایه گذاران را نسبت به بدهی دولت نگران ساخته و باعث می‌شود به سمت طلا به عنوان دارایی امن بروند.

کوین گریدی، رئیس شرکت فونیکس فیوچرز هم نسبت به افزایش قیمت طلا ابراز خوش بینی کرد و گفت: چاپ گسترده پول در سطح جهان، بهای اونس طلا را به بالای دو هزار دلار خواهد رساند.

چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در شرکت لاسال فیوچرز با توجه به بسته شدن طلا در بالای ۱۷۳۴ دلار، پیش بینی کرد که این فلز ارزشمند اوج قیمت اخیرش را دوباره تجربه خواهد کرد. وی به کیتکونیوز گفت: طلا در هفته گذشته سطوح حمایتی را حفظ کرد و انتظار دارم ارزش دلار در هفته جاری ضعیف شود.

ریچارد بیکر به کیتکونیوز گفت: توان اخیر طلا قابل ملاحظه بود، زیرا با وجود صعود ارزش دلار توانست قیمت خود را حفظ کند. در هفته‌ای که قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا منفی شد و آمار اولین تجربه بیکاری هفتگی آمریکایی‌ها به ۴.۴۳ میلیون نفر رسید، طلا ابهامات زیادی یافت تا روند صعودی خود به سمت ۱۸۰۰ دلار را ادامه دهد و شاید در ماه‌های آینده به اوج بالاتری صعود کند. این وضعیت تا زمان پیدا شدن واکسن موثری برای درمان بیماری کووید ۱۹ ادامه خواهد داشت.

در این بین، دانیل پاویلونیس، کارگزار کالا در شرکت آر جی او فیوچرز به کیتکونیوز گفت: وی انتظار دارد که در هفته جاری از ریسک گریزی خبری نباشد و این امر ممکن است باعث شود طلا به همراه بازار‌های سهام سقوط کند.

کالین سیژینسکی، استراتژیست بازار در شرکت مدیریت سرمایه SIA در میان کسانی بود که نظر خنثی داشتند. وی گفت: شماری از بازار‌ها برای هضم نوسان شدید دو ماه گذشته به هیچ جهتی متمایل نخواهند بود و خنثی می‌مانند.

عقب گرد دلار

در جریان معاملات آخر هفته، روند صعودی دلار متوقف شد و بسیاری از ارز‌ها در برابر اسکناس سبز در موقعیت صعودی قرار گرفتند.

به گزارش بلومبرگ، مجلس سنای آمریکا همان طور که انتظار می‌رفت لایحه نیم تریلیون دلاری پیشنهادی دولت برای حمایت از بخش‌های مختلف اقتصادی در برابر ویروس کرونا را تصویب کرد و این لایحه اکنون برای اخذ تایید نهایی به کنگره ارسال خواهد شد هر چند که احتمالا دولت ترامپ برای به تصویب رساندن این لایحه در کنگره با دردسر‌های بیشتری نسبت به مجلس سنا مواجه خواهد شد.

شمار کسانی که برای دریافت مزایای بیکاری درخواست کرده‌اند به رقم بی سابقه ۲۶.۵ میلیون نفر رسیده است. در حالی که ۱۶.۲ درصد کل نیروی کار آمریکا ادعای بیکار شدن خود را مطرح کرده‌اند انتظار می‌رود تا پایان ماه مارس این رقم حتی به ۳۰ میلیون نفر نیز افزایش پیدا کند. در این صورت کل دستاورد اشتغال زایی اقتصاد آمریکا از سال ۲۰۱۰ تاکنون بر باد خواهد رفت.

دموکرات‌ها انتقاد زیادی نسبت به مدیریت دولت ترامپ برای مواجهه با بحران کرونا مطرح کرده‌اند و تد کروز، سناتور جمهوری خواه هشدار داده است ضعف عملکرد دولت در مقابله با این بحران تنها عاملی است که می‌تواند باعث شکست ترامپ در برابر جو بایدن در انتخابات نوامبر شود.

سرعت شیوع کرونا در بسیاری از مناطق کاهشی شده تا جایی که نرخ مرگ و میر روزانه در آمریکا و انگلیس نزولی شده و شمار مبتلایان در فرانسه و اسپانیا کاهش داشته است. در اسپانیا، اتریش، دانمارک و ایتالیا برخی از کسب و کار‌ها فعالیت خود را به صورت محدود از سر گرفته‌اند.

تحت تاثیر کاهش شدید فعالیت‌های تجاری و بازرگانی، نرخ تورم در بسیاری از اقتصاد‌های بزرگ جهان از جمله در انگلیس، ژاپن، کانادا و چین به شدت کاهش یافته و نرخ تورم ماهانه نیز به سطوح منفی یا نزدیک به صفر رسیده است و این مساله کار بانک‌های مرکزی را برای دستیابی به تورم دو درصدی دشوار‌تر می‌سازد.

هم چنین بسیاری از کشور‌های جهان در نتیجه شیوع کرونا و جلوگیری از در اختیار گرفتن شرکت‌ها توسط اتباع خارجی، مقررات سختگیرانه‌ای علیه سرمایه‌گذاری خارجی وضع کرده‌اند. کانادا، فرانسه، اسپانیا، آلمان و استرالیا از جمله کشور‌هایی هستند که چنین تصمیمی گرفته‌اند، اما این امر احتمالا باعث کاهش بیش از پیش رشد اقتصادی آن‌ها نیز خواهد شد.

رئیس بانک مرکزی استرالیا نیز از احتمال کوچک شدن ۱۰ درصدی اقتصاد این کشور در نیمه نخست امسال بر اثر شیوع کرونا خبر داد. به گفته فیلیپ لووه، این احتمال وجود دارد که نرخ بیکاری نیز برای نخستین بار در یک دهه اخیر دو رقمی شده و به بالای ۱۰ درصد برسد.

رودریگو کاتریل، استراتژیست بازار ارز در بانک ملی استرالیا گفت: باید با احتیاط نسبت به آمار و ارقام مربوط به مبتلایان و قربانیان کرونا نگاه کرد چرا که احتمال اوج گیری مجدد آمار در صورت نادیده گرفتن توصیه‌های پزشکی کاملا جدی است.

هر چند دولت‌های محلی در برخی از ایالت‌های آمریکا قرنطینه را ادامه می‌دهند، اما اعتراضات نسبت به تداوم این وضع رو به افزایش است. ایالت جورجیا مقدمات برچیدن قرنطینه را آغاز کرده و برخی از شهر‌ها در ایالت نوادا نیز خواستار انجام اقدامات مشابه شده اند.

تاکنون بیش از دو میلیون و ۸۳۲ هزار و ۴۴۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۱۹۷ هزار و ۳۴۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۲ هزار و ۲۱۷ نفر، ایتالیا با ۲۵ هزار و ۹۶۹ نفر، اسپانیا با ۲۲ هزار و ۵۲۴ نفر، فرانسه با ۲۲ هزار و ۲۴۵ نفر و انگلیس با ۱۹ هزار و ۵۰۶ نفر بوده است.

جیمز نایتلی، کارشناس ارشد اقتصاد بین الملل در بانک آی ان جی گفت: با توجه به گستردگی تعطیلی کسب و کار‌ها در آمریکا، پیش‌بینی ما این است که پیش از بازگشت به سطح قبل از بحران، رشد اقتصادی آمریکا تا منفی ۱۳ درجه نیز کاهش پیدا کند و شاید بهبودی کامل از نظر اقتصادی تا میانه سال ۲۰۲۲ طول بکشد. این یعنی شاهد ادامه تعطیلی کسب و کار‌ها و فاصله گذاری‌ها خواهیم بود.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۰.۳۴ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۱۰۰.۲۶۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۷ دلار اعلام شد.

اکنون بسیاری از کشور‌های اروپایی در حال بررسی گزینه‌های موجود برای فرار از رشد اقتصادی منفی هستند و نخست وزیر ایتالیا با بحرانی خواندن شرایط اقتصادی منطقه یورو خواستار تسریع در تهیه بسته نجات شده است. هر چند سران اروپایی بر سر ایجاد یک بسته نجات یک تریلیون یورویی به توافق رسیدند، اما اختلاف بر سر جزییات آن باعث شد تا اجرایی شدن آن تا تابستان به تعویق بیافتد.

بانک مرکزی اسپانیا از کاهش ۶.۸ درصدی رشد اقتصادی این کشور در سناریو خوش بینانه و ۱۲.۴ درصدی در سناریو بدبینانه در سال ۲۰۲۰ خبر داده است.

مرکز آمار فرانسه در گزارشی اعلام کرده که حجم فعالیت‌های اقتصادی در این کشور در مقایسه با زمان قبل از شیوع بحران کرونا ۳۶ درصد کاهش پیدا کرده است. این مرکز به دولت فرانسه هشدار داده است که هر ماه قرنطینه سراسری در خاک این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی سه درصد کاهش پیدا کند.

در آلمان نیز شماری از اندیشکده‌های اقتصادی این کشور با هشدار به در پیش بودن سخت‌ترین سال اقتصادی چهار دهه اخیر از دولت خواسته اند تا اقدامات حمایتی بیشتری را برای کاستن از تبعات اقتصادی ویروس کرونا بر فعالیت کسب و کار‌های کوچک و متوسط و بازار کار در پیش گیرد. انتظار می‌رود پس از مدت ها، نرخ بیکاری آلمان از پنج درصد فرا برود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۲۴ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۳۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۵۷ درصد پایین رفت و با عبور از کانال ۱.۰۷ به ۱.۰۸۲ دلار رسید.

کارل شاموتا، تحلیل گر بازار در موسسه کمبریج گلوبال پیمنتس گفت: رهبران اروپایی بار دیگر نتوانستند به یک وحدت نظر بر سر چگونگی مقابله با کرونا دست یابند و این مساله باعث سرخوردگی معامله گران نسبت به یورو خواهد شد چرا که احیای مجدد اقتصاد اروپا با توجه به تعلل‌های صورت گرفته احتمالا بیش از احیای اقتصاد آمریکا به طول خواهد انجامید.

در معاملات بازار‌های ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۱۰۷.۵۱۴ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۵۶۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۸۱ یوان چین اعلام شد.

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی

صرافی ملی قیمت دلار را برای ‌شنبه ششم اردیبهشت بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۱۵ هزار ۵۰۰ تومان اعلام کرد. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۵ هزار ۴۰۰ تومان خریداری می‌کند.

قیمت فروش یورو نیز در صرافی‌ها ۱۵۰ تومان افزایش یافت و ۱۶ هزار ۹۰۰ تومان اعلام شد؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۱۶ هزار ۸۰۰ تومان قیمت‌گذاری شد.

نرخ دلار و یورو در صرافی ملی

 نوع ارزنرخ خریدنرخ فروش
یورو
۱۶۸۰۰۰
۱۶۹۰۰۰
دلار
۱۵۴۰۰۰
۱۵۵۰۰۰