کد خبر: ۳۰۲۱۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۸۷۵

واکنش تند رئیس سازمان سنجش به منتقدان برگزاری کنکور سراسری: برخی با اظهارنظر کنکوری دنبال فالوئرند

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر این‌که این سازمان در خصوص برگزاری کنکور وارد مباحث حاشیه‌ای نمی‌شود، گفت: کنکور بیشتر یک موضوع جذاب اجتماعی و سیاسی شده و صدای کنکور بیشتر شنیده می‌شود و برخی علاقه دارند که اظهارنظر کنند و برخی هم می‌خواهند فالوئر جمع کنند.
به نقل از ایسنا، دکتر ابراهیم خدایی با بیان این مطلب به تشریح نحوه اجرای پروتکل‌های بهداشتی کنکور دکتری و برخی حواشی این آزمون اشاره کرد و گفت: همه پروتکل‌ها و زمان‌بندی‌های برگزاری کنکورها و آزمون‌های کشوری مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا است. این شیوه‌نامه‌هایی که برای کنکور تدوین شده کار مشترک وزارت بهداشت، وزارت علوم و سازمان سنجش بوده است بنابراین ما سعی داریم که حداکثر پروتکل‌ها را انجام دهیم.

وی در ادامه با تاکید بر این‌که جایگزینی برای حدف کنکور وجود ندارد، افزود: وضعیت آموزشی کشور نمی‌تواند گسست داشته باشد و بخشی از پذیرش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی بدون آزمون امکان‌پذیر نیست و جایگزینی هم برای کنکور نداریم.

رئیس سازمان سنجش در خصوص حواشی برخی عکس‌های منتشر شده از جلسه آزمون دکتری وزارت علوم، تاکید کرد: در این آزمون ماسک برای داوطلبان اجباری بود به طوری‌که حتی برای ۳۰ درصد از داوطلبان ماسک پیش‌بینی کرده بودیم اما به هر حال امتحان ۵ دقیقه‌ای نیست و لحظاتی ممکن است که داوطلب آب بخورد یا بیسکوئیت بخورد و عکاسان هم به دنبال سوژه‌اند و این لحظات را ثبت کرده‌اند.

دکتر خدایی با اشاره به رضایت ۸۵ درصدی داوطلبان کنکور دکتری از وضعیت برگزاری آزمون دکتری، خاطرنشان کرد: بعد از برگزاری آزمون ما از داوطلبان کنکور دکتری نظرسنجی کرده‌ایم که آیا از تمهیدات بهداشتی کنکور راضی هستید یا خیر، بیش از ۸۵ درصد رضایت داشتند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: در آزمون دکتری مسئول نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت بود و یک نماینده بهداشت هم در حوزه‌ها مستقر بود. طبق اعلام رسمی، وزارت بهداشت به سازمان سنجش نمره قبولی دادند و یک سری نکات هم گوشزد کردند که حتماً رعایت می‌شود. ضمن این‌که به مراقبان جلسه نیز گفته شده بود که اگر داوطلبی ماسک خود را برداشت به فرد تذکر دهند. اما فضای امتحان به گونه‌ای است که نمی‌تواند به صورتی باشد که تمرکز داوطلب به‌هم بخورد. مواردی از این دست نادر بود.

به گفته وی، متوسط افراد در هر حوزه کنکور دکتری ۵۰۰ نفر بود ولی در کنکور سراسری به‌دلیل گستردگی ۲۸۰۰ نقطه داریم و تمرکز کمتری وجود دارد. بیشترین تراکم در گروه علوم تجربی است که حدود ۶۰۰ هزار نفر هستند و هر حوزه‌ای ۲۱۰ نفر است. در یک فضای بزرگ ۲۱۰ نفر را جا می‌دهیم که به قول دکتر حریرچی ورودی یک روز پاساژهای تهران است. در واقع  ما یک میلیون نفر را زیر یک سقف جمع نمی‌کنیم بلکه در ۲۸۰۰ حوزه پخش می‌شوند. 

دکتر خدایی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با تاکید بر این‌که مصوبه‌ای برای تعویق کنکور نداشته‌ایم، افزود: تاکنون نیز بر اساس مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا پیش رفته‌ایم و در هر صورت سازمان سنجش آموزش کشور مجری است. اما به طور کلی کنکور بیشتر یک موضوع جذاب اجتماعی و سیاسی شده و صدای کنکور بیشتر شنیده می‌شود و برخی علاقه دارند که اظهارنظر کنند و برخی هم می‌خواهند فالوئر جمع کنند.

وی ادامه داد: اما بحث مجلس در خصوص کنکور جداست. نمی‌دانم اگر مجلس تصویب کند که کنکور لغو شود مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا چه می‌شود. سازوکار آن چه خواهد بود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: این سازمان مجری قانون است و ما به عنوان کارشناس نظر خودمان را می‌دهیم. ستاد ملی مبارزه با کنکور مصوبه‌ای درباره تأخیر و لغو کنکور نداشته است و کنکور را به چهار روز افزایش داد و پس از آن پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری ها را تعیین کرده است. سازمان سنجش آموزش کشور یک دستگاه اجرایی است و وارد مباحث حاشیه‌ای نمی‌شود. به طور کلی اگر به ما بگویند که کنکور را برگزار نکنید، برگزار نمی‌کنیم. اگر به ما بگویند برگزار کنید برگزار خواهیم کرد.

کنکور برگزار می شود؛ تردید ایجاد نکنیم
معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز با تاکید بر اینکه کنکور برگزار می شود و نباید در این زمینه تردید ایجاد کنیم،گفت: برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ تا این لحظه حتمی است و فکر می‌کنم این جمله باید قوی، محکم و یکپارچه به جامعه اعلام شود که کنکور برگزار می‌شود .

دکتر علی اکبر حقدوست ضمن بیان این مطلب در خصوص زمان برگزاری کنکور و تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: این ستاد بر اساس اینکه بهترین آورده را برای مردم داشته باشد تصمیم می‌گیرد. نمایندگان مجلس همه بحث‌هایی که دارند دغدغه اصلی شان این است که خدای نکرده سلامت جامعه و سلامت داوطلبان به خطر نیفتد. به تبع آن ما نیز بر اساس این اصل که سلامت داوطلبان مهم است باید تصمیم بگیریم.

وی در ادامه تصریح کرد: توجه داشته باشید که سلامت جسم یک مسئله است و سلامت روان و روح مسئله دیگر است. داوطلبان بعضا چند سال خود را در خانه محبوس کرده اند و استرس‌های زیادی را تحمل می‌کنند. همه بدانند که وقتی تصمیم می‌گیریم باید سلامت را جامع ببینیم. البته بله داوطلب نباید کرونا بگیرد اما از سوی دیگر هم نباید دچار استرس اضافه شود و بحث‌های تکنیکال را باید در پشت درهای بسته مطرح کنیم.

حقدوست با بیان اینکه دانش آموزان و داوطلبان باید بدانند که وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا تمام تلاش خود را می‌کنند که آنها در سالم‌ترین شرایط آزمون خود را برگزار کنند، تصریح کرد: درست است که عکس‌هایی از حوزه‌های آزمون نشان می‌دهد که برخی داوطلبان ماسک خود را پایین کشیده اند اما یک بار دیگر ببینید که چقدر فاصله صندلی‌ها بیشتر شده و چقدر پروتکل‌های بهداشتی رعایت شده و حوزه‌ها خلوت تر شده اند.حتی کاغذ زمین گذاشته نشده است و ضدعفونی کامل انجام شده و برای ورود و خروج داوطلبان تمام مسائل رعایت شده؛ اگرچه رعایت پروتکل ها نقایصی هم داشته است .

معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: ما گوش به فرمان وزارت بهداشت هستیم. برای ورود و خروج داوطلبان نیز در طول دو آزمون اخیر تجارب مهمی کسب کرده ایم. همچنین قبل و حین برگزاری جلسه آزمون داوطلبان را ترغیب میکنیم که ماسک خود را حتی برای لحظاتی برندارند.

حقدوست خاطر نشان کرد: برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹ تا این لحظه تغییری نداشته و فکر می‌کنم این جمله قوی، محکم و یکپارچه به جامعه اعلام شود که کنکور برگزار می‌شود و در این زمینه نباید تردید ایجاد کنیم. اگر شرایط عجیب و عوض شد و مختصات تغییر کرد و قانونگذاران بعد از جمع بندی خواستند تغییری در زمان برگزاری کنکور ایجاد کنند ما گوش به فرمان هستیم. تا آن لحظه همت می کنیم که به بهترین شکل آزمون را برگزار کنیم.

عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا که در یک برنامه تلویزیونی حاضر شده بود، در واکنش به اینکه که وزیر بهداشت از سوی دیگر اعضای هیأت دولت برای انتقاد نکردن از برگزاری کنکور دکتری تحت فشار است، اظهار کرد: این موضوع را باید کسانی گفته اند تأیید کنند. آنچه من می بینم این است که همدلی میان اعضا ستاد مقابله با کرونا وجود دارد. وزیر بهداشت با هیجان و استرس هایی که برخی ایجاد می کنند، از پروتکل‌های بهداشتی کوتاه نمی‌آید و احساس می شود وزیر بهداشت با دولت و خارج از آن ارتباط خوب و صمیمانه ای دارد.