کد خبر: ۳۰۷۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۵۸
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:

با کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مجبور به اعمال مجازات‌ها هستیم

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره اعمال مجازات برای متخلفان رعایت پروتکلهای بهداشتی در دوران کرونا، گفت: اعمال مجازات بر خلاف میل ماست، ولی با کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی مجبور به اعمال مجازات هستیم.
 مهندس محسن فرهادی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط که به صورت ویدئو کنفرانسی از استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تبریک این روز گفت: شعار امسال روز جهانی بهداشت محیط «بهداشت محیط راهبرد کلیدی نظام سلامت در برابر همه گیری ها» انتخاب شده است. این یعنی زمانی که درمان قطعی برای یک بیماری وجود نداشته باشد، همگی باید به رعایت پروتکل های بهداشتی روی آوریم؛ به ویژه آنکه پیشگیری از ابتلا به بیماری نکته بسیار مهمی است.

وی افزود: طی دو یا سه هفته اخیر به واسطه بازگشایی مدارس، افزایش سفرها و تجمعات و ... روند ابتلا به بیماری افزایش یافته است. البته این روند افزایشی به معنای عدم رعایت پروتکل ها نیست. بلکه ما می گوییم هر نوع تجمع می تواند منجر به افزایش بار بیماری شود.

وی افزود: در صورتیکه همه افراد در منزل بمانند، بیمار نخواهند شد؛ اما در هیچ کجای دنیا این امر محقق نمی شود و قرنطینه ۱۰۰ درصدی اتفاق نخواهد افتاد؛ چرا که ویروس نیز در جهان در حال گردش است.

پلمب موقت بیش از ۱۷هزار واحد متخلف در رعایت پروتکلهای کرونا

وی با اشاره به فعالیت شبانه روزی کارشناسان بهداشت محیط اظهار کرد: همکاران من علاوه بر وظایفی که پیش از شیوع کرونا داشتند، وظایفی نیز پس از آن به آنها محول شد. از ابتدای اسفند سال ۱۳۹۸ حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد صنعتی، صنفی و کارگاهی توسط همکاران ما مورد بازرسی قرار گرفته است. از این تعداد حدود ۴۹ هزار واحد که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کردند به دستگاه قضایی معرفی شده و بیش از ۱۷ هزار واحد نیز به طور موقت پلمب شده اند.

ابتلای ۱۴۵۲ تن از بازرسان بهداشت محیط به کرونا

وی با تاکید بر اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی اصل بسیار مهمی است، گفت: طی ماه های گذشته یکی از نقاطی که بیشترین فعالیت را با همکاران بهداشت محیط انجام می دادند در برگزاری مراسم تدفین از دست رفتگان کرونا بود. تا کنون ۱۴۵۲ نفر از همکارانم که به کار نظارت مشغول بودند به بیماری کرونا مبتلا شدند که برخی بهبود یافته و برخی هنوز بیمار هستند. همکاران ما به اماکن مختلف سر می زنند، به شهرهای مختلف اعزام می شوند، در مراسم تدفین شرکت می کنند و بطور کلی در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی و پروتکل ها، سلامت مردم و سپس سلامت کسانی که به آنها خدمت می دهند را تامین خواهند کرد.

با کاهش رعایت پروتکلها، مجبور به اعمال مجازاتها هستیم

فرهادی در رابطه با اعمال جریمه ها برای متخلفین رعایت پروتکل ها تصریح کرد: قوانین متعددی در این زمینه وجود دارد که همکاران ما نیز می توانند این مجازات ها را اعمال کنند. ستاد ملی مقابله با کرونا نیز قوانین مختلفی گذاشته است که از جمله آن می توان به تعطیلی واحدهای صنفی و یا درج در پرونده کارمندان مشاغل دولتی اشاره کرد. همچنین توبیخ، کسر یک سوم از حقوق، درج در پرونده و سایر مراتب بیشتر می تواند برای فرد متخلف اعمال شود. اعمال مجازات بر خلاف میل ماست ولی با کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی مجبور به اعمال مجازات هستیم.

دستورالعملهای بهداشتی برای مراسم اربعین

وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه اجرای پروتکلها در برگزاری مراسم عزاداری اربعین بیان کرد: دستورالعمل ها همان هایی است که برای تاسوعا و عاشورا به تصویب ستاد ملی کرونا و شخص رئیس جمهور رسید و همه آن دستورالعمل ها برای اربعین نیز کماکان پابرجاست. برپا کردن ایستگاه صلواتی، دسته روی، پیاده روی، عزاداری در اماکن سربسته و ... ممنوع است. همچنین کماکان عبور از مرزها نیز با ممنوعیت مواجه است و حتی برای اتباع خارجی نیز دستورالعملی ارسال کرده ایم که حتی اتباع خارجی اجازه خروج را نداشته باشند. البته اینکه فقط بگوییم ممنوع است نمی تواند مشکلی را حل کند. رعایت کردن نکات بهداشتی توسط عزادارن شرط اساسی خواهد بود. همانطور که در طول مراسم تاسوعا و عاشورا شاهد رعایت پروتکل های بهداشتی بودیم امیدواریم در مراسم اربعین هم این نکات رعایت شود.