کد خبر: ۳۳۲۳۱
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۷۴۷

"کري" اسرائيل را عامل اصلي بحران در مذاکرات سازش دانست

تسنيم: وزير خارجه آمريکا تاکيد کرد، واشنگتن قصد دارد به تلاش هاي خود براي ارتقاي روند مذاکرات سازش بين اسرائيل و فلسطيني ها ادامه دهد ولي اين وظيفه دو طرف است تا در اين خصوص تصميم گيري کنند.

به گزارش روزنامه هاآرتص، جان کري امروز سه شنبه در سخناني در کميته امور خارجي سناي آمريکا تصريح کرد، واشنگتن به تلاش خود براي پيشبرد مذاکرات سازش بين فلسطيني ها و اسرائيل ادامه مي دهد ولي اين وظيفه و مسئوليت دو طرف است که تصميم نهايي را بگيرند.

بر اساس اين گزارش جان کري بيشترين تقصير بحران در مذاکرات سازش را بر گردن اسرائيل انداخت و اقدام فلسطين براي عضويت در نهادهاي سازمان ملل را پاسخي به رفتارهاي اسرائيل دانسته است.

وزير خارجه آمريکا گفت، هر دو طرف اقدامات غير سازنده اي انجام داده اند که به ضرر مذاکرات سازش بوده است.

اقدام فلسطين براي پيوستن به نهادها و کنوانسيون هاي بين المللي غير مفيد بوده و ما اين مساله را به روشني به فلسطيني ها اعلام کرده ايم. عدم آزادي زندانيان از سوي اسرائيل در زمان مقرر و تصويب ساخت 700 واحد مسکوني جديد در شهرک هاي صهيونيست نشين از سوي اسرائيل نيز به ضرر مذاکرات سازش بوده است.

کري افزود، اختلاف نظرهاي زيادي در خصوص مسائل مطرح در روند مذاکرات سازش وجود دارد. من بر اين باورم که راهکاري براي ادامه مذاکرات سازنده وجود دارد و اميدوارم دو طرف بتوانند مذاکرات سازش را به روند عادي بازگردانند.

کري قصد دارد امروز با باراک اوباما رئيس جمهور و جو بايدن معاون رئيس جمهور آمريکا ديدار و گفتگو کند. صحبت در خصوص بحران در مذاکرات سازش از مهمترين موضوعات اين نشست خواهد بود.

مذاکرات سازش بين دو طرف از زماني که اسرائيل با آزادي مرحله نهايي زندانيان فلسطيني مخالفت کرده با بحران تازه اي روبرو شده است. دور قبلي مذاکرات سازش بين تشکيلات خودگردان فلسطين و اسرائيل در سپتامبر 2010 ميلادي به بن بست رسيده است. مخالفت تل آويو با متوقف کردن فعاليت هاي شهرک سازي در کرانه باختري رود اردن علت اصلي شکست اين مذاکرات بوده است. دور جديد مذاکرات سازش از جولاي گذشته با تلاش هاي جان کري آغاز شده و واشنگتن به دو طرف تا پايان ماه جاري مهلت داده است تا به توافق اوليه دست يابند.

بيش از 500 هزار نفر در 120 شهرک صهيونيستي در اراضي اشغالي فلسطين زندگي مي کنند.