کد خبر: ۳۵۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۵

برخي تفاوت‌هاي موجود در فرمت‌هاي تصوير JPG، GIF و PNG کدامند؟

فرمت‌هاي مختلف عکس‌ها، تصميم‌گيري براي انتخاب بهترين فرمت جهت استفاده را کمي سخت مي‌کند. JPG ( يا JPEG)، PNG و نهايتا GIF يه فرمت رايجي هستند که اکثر اوقات با آن‌ها روبرو مي‌شويم و البته هريک از اين سه فرمت نقاط ضعف و قوتي نيز دارند. اکثر مرورگرها مشکلي با نمايش سه فرمت يادشده ندارند و برخي از اين فرمت‌هاي براي استفاده‌هايي خاص، برتر از سايرينند.
فرمت JPG اکثرا براي نمايش عکس‌هاي واقع‌گرايانه با در نظرگرفتن حجم مناسب است. فايل‌هاي GIF به طور گسترده در تصاوير متحرم مورد استفاده قرار مي‌گيرند و فرمت PNG نيز کيفيت خوب در همه ابعاد و شکل‌ها را براي کاربر تضمين خواهد کرد. در زير به بررسي کوتاه و مقايسه اين سه فرمت محبوب خواهيم پرداخت.

فشردگي
براي اطمينان از قابل استفاده بودن عکس‌ها در برنامه‌هاي مختلف و يا آپلود تصاوير، چاره‌اي به جز فشرده‌ساختن آن‌ها وجود ندارد تا بدين ترتيب حجم عکس‌ها کاهش يابد. در زير تفاوت‌هاي فشردگي اين فرمت‌ها را بررسي خواهيم کرد.

فرمت JPG:

فشردگي عکس‌ها در اين فرمت براي مواقعي که قصد داريد تصاويري را از طريق گوشي همراه و يا ايميل به ديگران ارسال کنيد، ايده‌‌آل است. اکثر تصاوير با فرمت JPG وقتي از دور به آن‌ها بنگريد تهي از اثرات منفي فشرده‌سازي هستند اما با بزرگنمايي تصاوير، تاثير اين فشرده‌سازي به وضوح مشاهده خواهد شد.

فرمت GIF:

برخلاف PNG و JPG، اين فرمت، همه رنگ‌هاي موجود در تصاوير را به نمايه‌اي 256 رنگي مبدل خواهد کرد تا بدين ترتيب حجم عکس کاهش يابد. اين محدوديت‌هاي رنگي اغلب منجر به بروز مشکلاتي در عکس‌ها و بروز نقطه‌هاي سفيد بر روي تصاوير مي‌شوند. هر رنگي خارج از محدوده 256 رنگي نيز به نزديک‌ترين رنگ به آن مبدل خواهد شد.

فرمت PNG:

فرمت PNG را مي‌توان فرمتي بدون حذف داده‌ها ناميد. اين بدان معناست که فشرده‌سازي عملا تاثيري بر روي کيفيت عکس نخواهد داشت. البته اين برتري کيفيت، به منزله بالاتر بودن حجم آن در مقايسه با فايل‌هاي JPG است. اين مسئله به ويژه در مواقعي که عکس‌هايي با رزولوشن بالا را مورد استفاده قرار مي‌دهيد، مشهود است و نتيجتا به اشتراک‌گذاري آن‌ها کمي سخت خواهد شد.

شفافيت
فرمت GIF:

اين فرمت، يکي از 256 رنگ را به عنوان رنگي شفاف برمي‌گزيند. هرچند در اينجا محدوديت‌هايي وجود دارند. اضافه کردن شفافيت، يک رنگ را از جمع خارج خواهد کرد و پيکسل‌ها شفاف خواهند بود.

فرمت PNG:

اين فرکت، بيشترين ظرفيت را براي شفافيت خواهد داشت. PNG، شفافيت را از طريق دو روش متمايز تضمين مي‌کند. يکي از اين روش‌ها از متدي مشابه GIF بهره مي‌گيرد و روش ديگر، کانال آلفا نام دارد. يکي از مزاياي PNG آنستکه، هيچ رنگي از مجموعه رنگ‌ها حذف نخواهد شد. با روش آلفا مي‌توانيد مقادير متفاوتي از شفافيت را در قسمت‌هايي خاص تجربه کنيد.

فرمت JPG:

متاسفانه JPG، از شفافيت پشتيباني نمي‌کند. اين فرمت از قابليت اتصال پيکسل‌ها به هم براي کاهش حجم عکس بهره مي‌برد.

انيميشن
فرمت JPG:

اگرچه JPG از انيميشن و تصاوير متحرک پشتيباني نمي‌کند اما فرمت متحرکي از JPEG وجود دارد که از تصاوير متحرک وصدا به صورت تواما پشتيباني مي‌کند. اين فرمت به طور گسترده بر روي وب استفاده نمي‌شود و اکثرا براي انتقال ويدئوها از طريق دستگاه‌هايي با امکانات سطح پايين مانند دوربين‌هاي ديجيتال يا کنسول‌هاي قابل حمل مخصوص بازي استفاده مي‌شود.

فرمت PNG:

اگرچه تلاش‌هاي زيادي براي ايجاد يک پروتکل براي فايل‌هاي PNG متحرک صورت گرفت اما اين تلاش ثمربخش نبود و از سوي اکثر مرورگرهاي معروف پشتيباني نشد. اين فرمت در اين قسمت به استفاده‌هايي خاص مانند تصوير‌هاي مرتبط با علوم پزشکي و يا جغرافيايي محدود مي‌شود اما خبري از استفاه گسترده بر روي اينترنت نيست.

فرمت GIF:

تقريبا همه تصاويري که بر روي اينترنت مشاهده مي‌کنيد با اين فرمت هستند. از جمله دلايلي که GIF را فرمتي محبوب تبديل کرده، حجم فايل بهينه و پروسه توليد ساده است. قابليت‌هاي اين فرمت نيز، کنترل بر روي خصوصيات آن مانند سرعت انيميشن و تکرارها را ساده مي‌سازد.

نتيجه‌گيري:
فرمت هاي JPG ,PNG و GIF همگي از معايب و مزايايي برخوردارند اما نکته مهم درک موقعيت مورد نظر براي تشخيص بهترين پسوند فايل است. به عنوان قانوني نانوشته، هنگامي که به تصاوير متحرک نياز داريد بهتر است از GIF استفاده کنيد. فشرده‌سازي JPG فايل هايي با حجم کمتر توليد مي‌کند که البته اين حجم پايين به قيمت افت کيفيت تمام خواهد شد. PNG نيز فرمتي بهينه براي حفظ کيفيت تصوير در مواقعي است که حجم فايل براي شما اهميتي ندارد.