کد خبر: ۴۱۱۲۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶۸۷

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: اگر ارز ۴۲۰۰ حذف نشده بود وضعیت متفاوت بود / این فشاری که اکنون در زندگی مردم وجود دارد به لحاظ باز شدن همان فنر دلار بود / باید با کشورهای دیگر ارتباط بگیریم تا مشکلات کشور حل شود

مهرداد گودرزوند چگینی گفت: حتما باید ارتباط بگیریم تا مشکلات کشور حل شود،مشکلات ما حل نشدنی نیست،شاید در این چند سال گذشته ارتباط نداشته ایم ولی قبلاارتباط داشتیم و با سایر کشورها بجز اسراییل که آن را به رسمیت نمی شناسیم زندگی می کردیم
مشروح گفت‌وگو با مهرداد گودرزوند چگینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را در ادامه می‌خوانید:

آقای قالیباف به مردم نوید دادند که بنا دارند ظرف ۵ سال تورم را مهار کنند، آیا در کمیسیون مربوطه شما طرح و برنامه ای در این خصوص به ایشان اراده شده؟

منظور ایشان برنامه هفتم توسعه بود و گفتند براساس برنامه ای که می آید برنامه ریزی می کنیم که بتوانیم تورم را کنترل کنیم.

به‌نظر شما این امر محقق خواهد شد؟

به‌نظر من این ظرفیت درکشورما وجود دارد، اما باید یک هماهنگی بین سیاست‌ها و اجرا اتفاق بیفتد. متاسفانه در برنامه‌های گذشته به‌واسطه این‌که این هماهنگی صورت نگرفت، برنامه ها خیلی عملیاتی نشد وآثار تورمی و شکاف طبقاتی بوجود آمد. در این دو سال گذشته ریل گذاری اتفاق افتاد و اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی از سند بودجه خارج نمی شد قطعا وضعیت متفاوت بود، این فشاری که اکنون در زندگی مردم وجود دارد (یعنی بین زندگی واقعی مردم وتورم موجود) بلحاظ باز شدن همان فنر دلار بود.

آیا مردم باید به آینده امید داشته باشند؟

کارسختی است اما نشذنی نیست، نیاز به تلاش مضاعف و هماهنگی بیشتر دارد، ضمن این‌که نیازمند سیاست هایی است که بتوانند در حوزه نقدینگی، سرمایه گذاری خارجی و سیاست خارجی، راهبردی باشند.

ملزومات آن چیست و چه کادری باید این موضوع را رهبری کند؟

باید توجه به سرمایه گذاری خارجی یکی از بحث های جدی باشد، در حوزه داخلی نیز خیلی از سرمایه های کشور رها شده است و مردم هزینه های آن را پرداخت می کنند؛ یعنی پروژه های نیمه تمام. باید در برنامه هفتم به ورود سرمایه گذاری خارجی توجه بیشتری شود.در این بخش نباید فرارهای مالیاتی را فراموش کنیم و باید طوری قانون گذاری کنیم که ترازمالیاتی ما بتواند به گونه ای شود که به سرمایه گذاری کمک کند.بخش دیگر شرکت های دولتی است ،بنظر می آید اکثر شزکت های دولتی ما زیان ده هستند و باید تراز آنها درست خوانده شود و کشور باید به سمتی برود که یا این ظرکت ها را واگذار کند و یا افرادی را به مسئولیت این شرکت ها بگمارد که بتوانند این شرکت ها را به سود دهی برسانند.ضمن اینکه در حوزه نفت نیز باید خام فروشی های ما در حوزه های مختلف تعطیل شود و به سمتی برود کالای حام ما به کالای ذی قیمت تبدیل شود.همچنین سرمایه گذاری مشترک و ارتباط با دنیا خیلی می تواند به ما کمک کند.

با وجود تحریم ها آیا فکر می کنید این سرمایه گذاری داخلی و خارجی محقق خواهد شد؟

بنظر من الان در کشور زمینه اینکه ما بتوانیم تحریم ها را حل کنیم در کشور وجود دارد، همین که به سمت همسایگانی مثل عربستان و امارات رفته ایم خوب است چرا که با عدم ارتباط با امارات خیلی از تجارت ما قطع شد چرا که با آنها برای صادرات ارتباط واسطه ای داشتیم،خیلی از تجار ما از طریق امارات کارحود را انجام می دادند.ما برای اینکه بتوانیم تورم را مهار کنیم جتما باید ارتباطات بانکی با کشورهای دیگر داشته باشیم.اینها نشدنی نیست.

شما به ارتباطات بانکی اشاره داشتید،در ارتباطات بانکی مانعی بنام اف ای تی اف را بر سر راه داریم.

اگر تحریم حل شود اف ای تی اف هم حل خواهد شد.

یعنی شما موافق این هستید که مذاکره کنیم تا تحریم ها برداشته شود؟

من خواهان این هستم که مشکلات کشور کم شود. من معتقدم کشور نباید به این حالت فعلی بماند،حتما باید ارتباط بگیریم تا مشکلات کشور حل شود،مشکلات ما حل نشدنی نیست، شاید در این چند سال گذشته ارتباط نداشته ایم ولی قبلاارتباط داشتیم و با سایر کشورها بجز اسراییل که آن را به رسمیت نمی شناسیم زندگی می کردیم. مقام معظم رهبری هم در مورد ارتباط با سایر کشورها غیرازاسراییل بحثی ندارند اما در چهارچوب عزت، مایل هستند که این ارتباط عزتمندانه باشد و ما هم باحرف ایشان موافقیم.

آیا آقای قالیباف در آن کادری که من سوال کردم خواهند بود یا خیر؟

خود دولت متولی اینکار است، اما قطعا در مورد سیاست و مصوبات، مجلس خیلی می تواند به دولت کمک کند. در برنامه هفتم و در بحث سیاست خارجی که مجلس باید آن را تصویب کند باید به سیاست خارجی توجه شود.آقای قالیباف خودشان باید نظرشان را بگویند اما بنظر من آقای قالیباف حتما علاقه مند هستند که ارتباط با خارج اتفاق بیفتد و معیشت مردم از این وضعیتی که هست خارج شود.تلاش همین است. ما هم در بحث اولیه سیاست راهبردی نوشته ایم به دنبال قطع ارتباط نبوده ایم. باید نکلیف کشور مشخص شود و مملکت به سمت بلا تکلیفی نرود والا هیچ کسی معتقد نیست نباید ارتباط صورت گیرد و بتظر من مفام معظم رهبری هم چنین اعتقادی نداشته اند و این اجازه را به دولت قبل دادند اما بلا تکلیفی که از سوی غرب صورت گرفت دولت قبل و کشور را مستاصل کرد.

البته فراموش نکنید که آقای روحانی دستاوردهایی داشتند که برخی تندروها با آن مخالفت کردند.

می خواهم بگویم اساس کشور و سیاست های رهبری و دولت در گذشته هم این نبود که ارتباط برقرار نشود. من به تندورها و رادیکال ها کار ندارم اما اصولا همه کسانی که به دنبال منافع کشور هستند اعتقاد دارند که باید مشکلات کشور حل شود.