کد خبر: ۴۳۵۸۹
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۴۵۰
روزنامه ایریش تایمز:

سوء مدیریت و فساد دولت احمدی نژاد بحران اقتصادی را به جان ایران انداخت/شرایط نامطلوب اقتصادی ایران از چه سالی آغاز شد؟

زمانی که حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران رسید، نرخ تورم بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول 45 درصد بود. اما بزرگترین موفقیت روحانی در زمینه اقتصادی این بود که این میزان را اکنون 16 درصد کاهش داده است. در عین حال روحانی تاکید می‌کند که اسب تورم مهار شده و سرعتش کاهش یافته است.
نشریه آیریش‌تایمز در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصادی ایران در دولت جدید پرداخت.

به گزارش «تیک»، این روزتامه نوشت: زمانی که حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران رسید، نرخ تورم بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول 45 درصد بود. اما بزرگترین موفقیت روحانی در زمینه اقتصادی این بود که این میزان را اکنون 16 درصد کاهش داده است. در عین حال روحانی تاکید می‌کند که اسب تورم مهار شده و سرعتش کاهش یافته است.

رکود تورمی: دولت روحانی اکنون با مشکل بزرگی در اقتصاد ایران مواجه است، رکود تورمی. محمد خوش‌چهره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران در این‌باره می‌گوید: در رکود تورمی، کاهش تورم موجب افزایش بیکاری می‌شود. اکنون دولت روحانی در حال تلاش برای کاهش تورم به صورت آهسته است.

ذخایر انرژی ایران نیز با مشکل تحریم مواجه شده است و میزان صادرات آن کاهش یافته است. اما نکته اینجاست که میزان صادرات ذخایر انرژی نفت و گاز ایران برای حفظ تعادل در میزان پرداخت‌ها به طور مثبت کافی بوده است. اما سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی می‌گوید:  به نظر من کمتر از 10 درصد مشکلات اقتصادی ایران به دلیل تحریم‌هاست. زیرا نخستین نشانه بحران اقتصادی در سال 2007 و پنج سال پیش از آغاز تحریم‌ها در ایران دیده شد. رکود اقتصادی نیز در تابستان سال 2011 و دقیقا یک سال پیش از آغاز تحریم‌ها شروع شده بود. در واقع سوء مدیریت و فساد اقتصادی در دوران دولت قبلی عامل این بحران اقتصادی بود. در آن زمان تولید و سرمایه‌گذاری در صنعت کاهش یافت.

خوش‌چهره مشاور اقتصادی احمدی‌نژاد در دوران دولت وی بود، اما تاکید می‌کند: وقتی فهمیدم که روش اقتصادی دولت قبل منطقی نیست، از سمت خود کنار رفتم.

جرائم اقتصادی: این روزها صحبت‌های زیادی در رسانه‌ها درباره فساد اقتصادی در دوران دولت قبلی مطرح می‌شود. این مسئله به عنوان یکی دیگر از عوامل بحران اقتصادی در ایران مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است.

اکنون نیز بر اساس اظهارات لیلاز، روحانی امیدوار نیست که رشد اقتصادی تا سال آینده‌ هم در ایران به وضعیت مطلوبی برسد. از نظر لیلاز تنها راه بهبود شرایط اقتصادی و رشد اقتصادی تغییر پایتخت و استفاده از فناوری روز است. البته وی معتقد است که لغو تحریم‌ها نیز در این زمینه راهگشا و کارساز خواهد بود.