کد خبر: ۴۶۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۳
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۳۲۲

علی مطهری زیر منگنه فشار افراطی ها

سخنان و موضع گیری های علی مطهری، نماینده تهران بازهم حاشیه ساز شده و با واکنش هایی روبرو شده است. تازه ترین واکنش اما شکایت جمعی از نمایندگان علیه او به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است.

 به گزارش فرارو، بر اساس آنچه برخی سایت های خبری اعلام کرده اند موضعگیری های علی مطهری درباره حصر منجر به شکایت نمایندگان از او شده است.

جهان نیوز در خبری مدعی شد که نمایندگان مجلس اظهارات و رفتارهای مطهری را دور از شأن نمایندگی‌اش می دانند و به همین خاطر از وی شكایت كرده اند.

مطهری نخستین بار نیست که به دلیل موضع گیری های خود در چارچوب وظایف نمایندگی مورد حمله و هجمه قرار می گیرد.

این در حالی است که این فشارها تاکنون او را از پیگیری مواردی که معتقد است به حق است وانداشته است و موضع گیری و سخنان خود را ناظر بر اصل 84 قانون اساسی و در چارچوب حیطه نمایندگی می داند.

اصل 84 در خصوص مجوز اظهارنظر نمایندگان مجلس در مسائل کشور چنین بیان می‌کند: «اصل84 ـ هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید.»

با این حال ناظران سیاسی بر این باورند که جمعی در مجلس حضور دارند که معتقدند که نمایندگان حق اظهار نظر دارند اما آنگونه که آنها می اندیشند و به آن اعتقاد دارند و اظهار نظرهای خلاف آن از نظر این دسته مغایر با منافع و مصالح ملی است.

کنعانی مقدم: خاموش کردن صدای مخالفان مغایر با اصل مردم سالاری دینی است

یک فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این آزادی را دارند که نظرات خود در خصوص مسائل مختلف را بیان کنند گفت: این نباید باعث شود که برخی دیگر از نمایندگان به دنبال این باشند با اعمال فشارهای مختلف جلوی اظهارنظرهای نماینده ای که مخالشان فکر می کند را بگیرند.

حسین کنعانی مقدم، دبیر کل حزب سبز، در گفتگو با فرارو، ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه این رفتار برخی نمایندگان با منتقدانشان فضای آزاد سخن گفتن برای نمایندگان را تنگ می کند گفت: برخی فکر می کنند که متولی مجلس هستند این جور نیست هر نماینده ای که وارد مجلس می شود و ردای نمایندگی بر دوش می نهد نماینده ملت ایران است نه نمانیده شهر و استانی که به مجلس راه یافته به همین دلیل به اندازه تک تک نمایندگان حق اظهار نظر و بیان عقیده دارد.

وی با تاکید بر اینکه در مجلس هیچ نماینده ای نسبت به نماینده دیگر برتری ندارد گفت: بر اساس اصل 84 قانون اساسی نماینده در حیطه وظایف نمایندگی حق اظهار نظر دارد و اینکه عده ای بخواهند با مدیریت سیاسی و جناحی صحن مجلس را یکصدا کنند، صدای مخالفان خود را خاموش کنند، مغایر با اصل مردم سالاری دینی است.

این فعال سیاسی اصولگرا درباره اینکه برخی نمایندگان مدعی اند که مواضع علی مطهری خارج از حیطه وظایف نمایندگی بوده است گفت: به نظر می رسد که تاکنون هر آنچه که آقای مطهری در دوران نمایندگی خود مطرح و پیگری کرده است در مسیر و وظیفه قانونی نمایندگی بوده است و عموما موضوعات را از همین دریچه تجزیه و تحلیل می کند.

وی خطاب به نمایندگان مخالف افکار و اندیشه های مطهری گفت: نباید از اینکه کسی در کنار ما مخالف ما بیندیشد و موضوعات را تجزیه و تحلیل کند ترس و واهمه ای داشت هر صدای مخالفی را اگر مخالف منافع ملی بدانیم آن وقت فضای نقد بسته می شود و هیچ کس حق نقد کردن ندارد که تعطیل شدن نقد هم فساد آورد است.

کنعانی مقدم درباره اینکه عنوان و عبارت «فتنه» به ابزاری برای از میدان به در کردن مخالفان و منتقدان و برخورد با آنها تبدیل شده است گفت: روزی در این کشور فتنه ای رخ داد که این فتنه ظلمی به نظام بود و نظام این قدرت را دارد که با مسببان آن به طور قانونی برخورد کند.

وی افزود: با این حال در این میان متاسفانه برخی که خود را وکیل و وصی همه چیز و همه کسی می دانند به کاسب فتنه تبدیل شده اند و از این عنوان و عبارت برای مقابله با جریان های مخالف خود استفاده می کنند که این به هیچ وجه متناسب با اخلاق سیاسی نیست.

دبیرکل حزب سبز تاکید کرد: مراجع قانونی مثل قوه مسوولیت شان شناسایی، برخورد و تعیین مصادیق فتنه است و در صورت نیاز آنها به این قضیه ورود پیدا می کنند کما اینکه تاکنون در مواردی ورود هم پیدا کرده اند.

وی در خاتمه گفت: توقع مردم هم این است که همه ابعاد فتنه مورد توجه و بررسی قرار گیرد کسانی که به فتنه دامن زدند و مسولیت های اجرایی داشتند، مورد بازخواست قرار گیرند و نباید این گونه باشد که با این موضوع صرفا برخود سیلقه ای و سیاسی انجام گیرد.

قنبری: عده ای به دنبال یک صدا کردن مجلس هستند

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با انتقاد از شکایت جمعی از نمایندگان از علی مطهری گفت: عده ای در مجلس هستند که هیچ اندیشه مخالفی را بر نمی تابند و به دنبال این هستند که به هر شکل ممکن مجلس را یک صدا کنند و دیدگاه های خود را حاکم کنند.

داریوش قنبری، نماینده پیشین مجلس، در گفتگو با فرارو ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه این افراد اعتقادی به دیدگاه و ساز و کارهای دموکراتیک ندارند گفت: این افراد دموکراسی و سازو کارهای دموکراتیک را بخش بخش کرده اند و با تفسیر به رای آن بخشی را که به نفعشان است را قبول دارند و به آن عمل می کنند.

وی افزود: بخشی که مورد قبول این عده است، انتخابات و کسب رای از مردم است. آنها تنها در این دوره به سازو کارهای دموکراتیک اعتقاد پیدا می کنند چرا که نیاز به رای مردم دارند. اما به محض آنکه رای را از مردم چه در انتخابات ریاست جمهوری و چه مجلس کسب می کنند بخش های مهم دموکراسی که احترام به فکر و نظر و عقیده مخالف است را کنار می گذارند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: این در حالی است که دموکراتیک بودن حکومت مستلزم این است که مشارکت تک تک اعضای جامعه بسته به خواست، توانایی و نظارت متفاوت آنها، بطور عادلانه تضمین شود. دموکراسی، تظارب آرا و نظرات را طبیعی می داند و از دل این تضارب آرا و اختلاف عقاید است که بهترین تصمیم اتخاذ می شود.

قنبری با تاکید بر اینکه دموکراسی را یا باید به طور کامل قبول کرد یا به طور کامل آن را رد کرد گفت: مشخص نیست چرا این عده که اصلا به هیچ وجه به دموکراسی اعتقادی ندارند و تنها آن بخش کسب رای از مردم را قبول دارند رسما و علنا اعتقاداتشان را به مردم اعلام نمی کنند.

وی افزود: درهر حال برای مردم دست این عده رو شده است و مردم به شناخت کافی از آنها رسیده اند به خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری 24 خرداد سال 93 برخوردهای که با دولت منتخب شان کرده اند.

این نماینده سابق مجلس در ادامه با تاکید براینکه، مواضع و سخنرانی های مطهری در چارچوب وظایف قانونی است گفت: براساس اصل 84 قانون اساسی، نمایندگان،حق اظهار نظر نسبت به هر موضوعی در کشور را دارند و در این چارچوب نباید هیچ مانعی سر راه آنها ایجاد شود.

وی با تاکید بر اینکه اینگونه مانع تراشی ها برای ساکت کردن نمایندگان منتقد در چارچوب قانون اساسی غیر قانونی است گفت: قانون اساسی میثاق ملی و برترین قانون است و همه قانون ها باید از قانون اساسی تبعیت کند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: بنابراین نمایندگان نمی توانند به استناد تفسیر به رایی که از قانون های دیگر دارند حق به نمایندگان برای اظهارا نظر و بیان عقیده زیر پا بگذارند.

قنبری در خاتمه گفت: این نمایندگانی که قانون اساسی و اصل 84 آن را نادیده می گیرند، نشان دادند که حتی به چارچوب های حقوقی کشور از جمله قانون اساسی هم اعتقادی ندارند و به دنبال تعریفی جدید از جمهوری اسلامی هستند.