کد خبر: ۴۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

توصیه سفیر استرالیا در ايران: جانتان را براي مهاجرت به استراليا به خطر نيندازيد

شرق گفتگویی با «پال فولی» سفیر استرالیا در ایران کرده است که متن آن بدین شرح است:

  لطفا ابتدا از وضعیت ایرانیان مهاجر که به‌طور غیرقانونی اقدام به مهاجرت به استرالیا کرده‌اند، دورنمایی به ما بدهید. 
تعداد مهاجران غیرقانونی که بدون ویزا و با قایق‌های کوچک به‌سمت استرالیا می‌آیند، روند افزایشی داشته است. آنها دست به یک معامله خطرناک با جنایتکاران می‌زنند. از اول ژانویه تا چهارشنبه (31جولای) شش‌‌هزار‌و404ایرانی با قایق‌های کوچک وارد استرالیا شده‌اند. در بین همه مهاجران، ایرانی‌ها از جمعیت بیشتری برخوردارند. ابتدا این‌ را بگویم که اگر کسی موفق شد با این روش به استرالیا بیاید و ادعای پناهجوی سیاسی را مطرح کند، اول بازداشت خواهد شد و در بازداشتگاه‌های مقررشده، نگهداری می‌شود. جدیدا تغییری در قوانین مهاجرتی استرالیا ایجاد شده‌ است؛ از تاریخ 19ژوییه (28تیر) اگر فردی با قایق و بدون ویزا به استرالیا وارد شود، به کشور «پاپوا گینه‌نو» فرستاده می‌شود یا در یکی از کشورهای دیگری که با استرالیا در این زمینه مشارکت دارند، جا داده می‌شود. درمورد زنان و کودکان هم این قانون صدق می‌کند. ما می‌خواهیم با این‌کار جلوی مهاجرت غیرقانونی به استرالیا را بگیریم. پیغام این سیاست این است که لطفا زندگی خود را به خطر نیندازید و از طریق غیرقانونی و با قایق به‌سمت استرالیا حرکت نکنید، چون با این روش با جنایتکاران روبه‌رو می‌شوید و به‌جای اینکه به خاک استرالیا برسید، به «گینه‌نو» فرستاده می‌شوید. 
  این حرکت کشور شما درمورد پناهندگان غیرقانونی، مشابه حرکت آمریکا در راه‌اندازی زندان گوانتانامو است، این کار در همه دنیا مورد نکوهش قرار می‌گیرد. 
نه، درواقع اینگونه نیست. استرالیا به‌عنوان یک کشور مهربان و سخاوتمند، برنامه‌ قوی‌ای برای پناهجویان دارد. این موضوع شامل افغان‌هایی که در تهران هستند نیز می‌شود. در سال گذشته 900افغان به استرالیا وارد شده‌اند اما ما ترجیح می‌دهیم که پناهجویان را از سازمان‌های مربوطه قانونی بگیریم نه از مجرمانی که آنها را با قایق‌های کوچک به دریا می‌فرستند. انگیزه ما این است که ریسک زندگی، پول و ناراحتی خانواده‌ها را کاهش دهیم. با مردمی که در بازداشتگاه‌های مهاجران اسکان داده می‌شوند، به‌صورت کاملا انسانی برخورد می‌شود. 
  شما می‌گویید که یک کشور سخاوتمند در مواجهه با مهاجران هستید و اما پناهجویان در بازداشتگاه نگهداری می‌شوند و گفته می‌شود که برخی از بازداشتگاه‌ها شرایط غیرانسانی دارند. 
آنها در بازداشت نگهداری می‌شوند تا زمانی‌که ادعای پناهجوبودن آنها بررسی شود. در دنیا یک تعریف شناخته‌شده برای پناهجو وجود دارد؛ اینکه ترس قابل‌اثباتی از ایذا و اذیت در کشورشان آنها را نشانه رفته باشد. یکی از کشورهایی که بر اساس این تعریف می‌خواهد به پناهجویان کمک کند، کشور «گینه‌نو» است که از 19ژوییه به‌این‌سو درخواست پناهندگی پناهجویان غیرقانونی به‌سمت استرالیا را بررسی می‌کند. خیلی بهتر است کسانی‌که درخواست پناهجویی سیاسی دارند از طریق کمیساریای عالی سازمان‌ملل یا سازمان‌های اینچنینی اقدام کنند. آنها می‌توانند به‌نحو مقتضی در مورد اینگونه پناهجویان تصمیم بگیرند. آنها می‌توانند به‌شکل قانونی برای دریافت اقامت از برخی کشورها اقدام کنند. البته استرالیا برنامه سخاوتمندانه و بزرگ 20هزار پناهجو در سال را دارد که از راه‌های قانونی برای دریافت مهاجر به این کشور، اقدام می‌کند. 
  افرادی که دوران بازداشت خود را در گینه‌نو می‌گذرانند، تحت نظارت کشور استرالیا هستند؟ 
افرادی که قبل از 19ژوییه وارد شده باشند در مراکز بررسی منطقه‌ای تحت نظارت استرالیا قرار دارند اما کسانی‌که بعد از این زمان وارد شده باشند -که  800 ایرانی نیز در بین آنها هستند- به همان مراکز تحت‌نظارت استرالیا فرستاده می‌شوند اما درخواست آنها طبق قوانین مهاجرتی کشور گینه‌نو بررسی می‌شود. 
  آیا شما می‌دانید که «گینه‌نو» در افکارعمومی مردم ایران یکی از عقب‌مانده‌ترین کشورهای دنیاست؟ 
من اظهارنظری در این مورد نمی‌کنم، اما گینه‌نو کشوری درحال‌توسعه است و آنقدر کشور مهربانی بوده که پناهجویان را بپذیرد. اگر مردم فکر می‌کنند گینه‌نو کشور بدی است خیلی ساده است. برای اینکه به این کشور فرستاده نشوند، با قایق به‌سمت استرالیا حرکت نکنند، چون به «گینه‌نو» فرستاده می‌شوند. 
  شما فکر می‌کنید در این مورد به اندازه کافی اطلاع‌رسانی کرده‌اید؟ 
یک دلیل اینکه اکنون با شما صحبت می‌کنم همین است که می‌خواهیم اطلاع‌رسانی کنیم تا بالاخره این خبر به گوش همگان برسد که چنین تغییری در قوانین مهاجرت استرالیا ایجاد شده است. اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در رسانه‌های استرالیا و اندونزی انجام داده‌ایم و با دولت‌های دیگر از جمله ایران مذاکراتی در این زمینه داشته‌ایم. 
  سوی دیگر معادله پناهجویان غیرقانونی ایرانی، دولت ایران است. تاکنون چه هماهنگی‌ای با دولت ایران در این زمینه داشته‌اید؟ 
همان‌طور‌ که سخنگوی وزارت خارجه ایران هفته گذشته در نشست خبری خود اعلام کردند، بحث‌ها و مذاکراتی بین دو دولت صورت گرفته است. دولت ایران هم مانند دولت استرالیا نگران خطراتی مانند غرق‌شدن و افتادن پناهجویان به‌دست جنایتکاران است. ما می‌دانیم که دولت ایران هم نگران این ریسک‌هاست و همکاری می‌کنیم تا هرآنچه بتوانیم جلوی اینکه مردم زندگی خود را به‌خطر بیندازند را بگیریم. این یک نگرانی مشترک بین دولت استرالیا و ایران است.  
 از دولت ایران خواسته‌اید که اطلاع‌رسانی بیشتری در این مورد بکند؟ 
من نمی‌خواهم وارد جزییات مذاکرات شوم. مذاکرات خوبی بود و قرار شد با هم همکاری داشته باشیم تا این خطرات را کاهش دهیم. 
  چندی پیش یکی از مقامات دولت استرالیا گفت که بیشتر پناهجویان ایرانی، پناهجویان اقتصادی هستند. علت این اظهارنظر چه بود؟ 
احتمالا منظور شما اظهارات وزیرخارجه استرالیاست. طبق مشاهدات ما، ایرانی‌هایی که با قایق به‌سمت استرالیا حرکت می‌کنند به دنبال شرایط اقتصادی بهتر هستند تا اینکه به‌خاطر آزار و اذیت سیاسی دست به این اقدام زده باشند. اگر مردم ایران یا کشورهای دیگر می‌خواهند زندگی اقتصادی بهتری داشته باشند باید طبق قوانین تعریف‌شده و از راه‌های پذیرفته‌شده در دنیا اقدام کنند. حدود دوهزارایرانی اینگونه اقدام به دریافت امتیاز مهاجرت کرده‌اند. 
  نسبت پناهجویان ایرانی با ملیت‌های دیگر چگونه است؟ 
همانطور که گفتم از ابتدای سال 2013، شش‌هزارو404ایرانی به‌صورت غیرقانونی و با قایق به استرالیا وارد شده‌اند. این عدد از 17هزارو209مهاجر از کشورهای دیگر است. تاکنون ایرانیان بزرگ‌ترین ملیت پناهجویان در داخل استرالیا را تشکیل می‌دهند. بعد از ایرانی‌ها، افغان‌ها با کمی بیش از دوهزارمهاجر، در رتبه دوم مهاجران قرار دارند. می‌بینید که چه اختلاف شدیدی بین آمار ایرانی‌ها و افغان‌ها وجود دارد. از شش‌هزارو404ایرانی، 800نفر بعد از 19ژوییه به گینه‌نو منتقل شدند. چهارشنبه هفته‌ای که گذشت، اولین گروه این پناهجویان به گینه‌نو فرستاده شدند. بیش از سه‌هزار ایرانی در بازداشتگاه‌های مهاجران در استرالیا هستند تا به درخواست و ادعای پناهندگی آنها رسیدگی شود. 
  آیا دولت استرالیا با دولت ایران هماهنگی برای بازگرداندن این پناهجویان داشته است؟ به‌ویژه اگر آنها داوطلب باشند که به ایران برگردند؟ 
دولت استرالیا نمی‌خواهد کسی را در بازداشت نگه‌دارد. اگر آنها تمایل داشته باشند، به خانواده‌شان برگردانده خواهند شد. اگر آنها داوطلب بازگشت باشند، دولت استرالیا کمک خواهد کرد. 
  شما تحلیلی از علت افزایش مهاجران ایرانی به استرالیا دارید؟ 
نه واقعا. اما فکر می‌کنم که تعداد مهاجران از همه کشورها به‌سمت استرالیا افزایش یافته و ایرانی‌ها نیز بخشی از این افزایش هستند. 
  شما می‌گویید که کشور مهربانی در پذیرش مهاجر هستید، اما در خبرها آمده که در بازداشتگاه‌های مهاجران، وقوع خودکشی و خودسوزی شایع است. این می‌تواند به‌دلیل وضعیت بد زندگی و سرگردانی طولانی آنها در بازداشتگا‌ه‌ها باشد، این با ادعای مهربانی منافات دارد؟ 
پاسخ کوتاه این است که هیچ‌کس دوست ندارد در بازداشت باشد. بهترین راه برای جلوگیری از بازداشت، این است که پناهجویان به‌صورت غیرقانونی به استرالیا نیایند و تقاضای پناهندگی را با کمیساریای عالی سازمان‌ملل در مورد پناهندگان یا سازمان‌های مشابه درمیان بگذارند تا این روند به‌صورت قانونی و طبیعی پیش برود. 
اگر آنها تقاضای مهاجرت خود را ازطریق قانونی مطرح می‌کردند به‌دست جنایتکارانی که با قایق‌ها آنها را راهی آب می‌کردند، نمی‌افتادند و مجبور به تحمل بازداشتگاه نبودند. 
  آقای سفیر ما شرایط کشور شما را در مواجهه با انبوه مهاجران غیرقانونی می‌فهمیم اما آنهایی که در این بازداشتگاه‌ها نگهداری می‌شوند باید از حقوق انسانی برخوردار باشند، اما اکنون اینگونه نیست. 
بگذارید چیزی که قبلا گفته‌ام، تکرار کنم. مردم نباید برای دریافت مهاجرت از استرالیا زندگی خود را به‌خطر بیندازند و خانواده‌هایشان را نگران و متاسف کنند. ما می‌خواهیم مطمئن شویم که مردم زندگی خود را به‌خطر نمی‌اندازند. 
  ولی افرادی که در بازداشت هستند در مواردی دست به خودکشی زده‌اند. 
من نمی‌خواهم وارد موارد تک‌به‌تک شوم. 
   شما فکر نمی‌کنید که آنها قربانی تجارت کثیف قاچاق انسان هستند؟ 
در واقع هرکسی که در دستان قاچاقچیان انسان بیفتد، قربانی است. پول زیادی هزینه کرده، سفر خطرناکی انجام داده است. چون قاچاقچیان انسان محصول کذبی را معرفی می‌کنند که رسیدن به خاک استرالیاست اما آنها به گینه‌نو فرستاده می‌شوند. 
  افراد در بازداشتگاه‌ها چه خدماتی دریافت می‌کنند؟ 
سرویس‌های معمول انسان‌دوستانه، ‌سرویس‌های پزشکی و تماس با خانواده. 
  آیا دریافت خدمات روان‌شناختی نیز جزو سرویس‌های معمول انسان‌دوستانه است؟ 
بله. آنها خدمات روان‌شناختی هم دریافت می‌کنند. 
  در مورد آشوبی که چندی پیش در جزیره «نائورو» رخ داد، به ما بیشتر توضیح دهید. 
از جزییات دقیق این اتفاق خبر ندارم. بر اساس آنچه می‌دانم آشوب در این جزیره خسارت گسترده‌ای به‌بار آورد اما توسط پلیس کنترل شد. اتهاماتی که متوجه خرابکاران در این بازداشتگاه است تحت قانون جزیره نائورو بررسی می‌شود. به نظر می‌رسد مردمی که در آن محل نگهداری می‌شدند تصور می‌کردند که با تخریب آن مکان از بازداشتگاه خارج و به استرالیا منتقل می‌شوند. 
  آن پناهجویان اکنون کجا نگهداری می‌شوند؟ 
آنها هنوز در نائورو و در اقامتگاه‌های موقت نگهداری می‌شوند که از امکانات کمتری برخوردار است. 
  پناهجویان در بازداشتگاه‌های «منوس» همچنان در چادر زندگی می‌کنند؟ 
تا جایی‌که می‌دانم هنوز برخی در منوس در چادر زندگی می‌کنند اما می‌دانم آنجا درحال توسعه است. درواقع یک مرکز بازداشت برای مهاجران یک اردوگاه تفریحی نیست. پیام آن نیز این است که با قایق و به‌صورت غیرقانونی به استرالیا حرکت نکنید. 
  پرونده پناهندگی افرادی که در بازداشتگاه‌ها نگهداری می‌شوند در چه دوره زمانی بررسی می‌شود؟ 
زمان مشخصی در این مورد نمی‌توان تعیین کرد. بررسی پرونده‌ها برحسب مورد متفاوت است. 
  کشور شما توافقی با دولت اندونزی داشت، برای محدودیت صدور ویزا به ایرانیان، آیا این اقدام در تعداد مهاجران غیرقانونی تاثیری گذاشته است؟ 
این تصمیم دولت اندونزی بود و موضوعی مرتبط با آن دولت است. این سوال را از سفیر اندونزی در تهران بپرسید. 
  بعد از توافقی که با دولت اندونزی درمورد محدودیت صدور ویزا برای ایرانیان داشتید، خبر رسید که با مالزی نیز توافق مشابهی داشته‌اید. آیا این خبر صحت دارد؟ 
من هم این خبر را شنیدم اما از صحت آن مطلع نیستم. چنین خبری نشان می‌دهد که مبارزه علیه قاچاق انسان در کشورهای مربوطه ـ مبدأ، ‌مقصد و معبر ـ ‌جدی شده است. 
  با سختگیری‌هایی که درمورد ورود مهاجران اعمال کرده‌اید، آیا خوشبین هستید که آمار این مهاجران کاهش پیدا کند؟ با اینکه در ماه‌های گذشته خلاف این بوده است. 
ما خوشبین هستیم و امیدواریم که این تغییرات اثربخش باشد. اگر کسی سوار قایق شود و بدون ویزا بخواهد به استرالیا برود، در «گینه‌نو» اسکان داده خواهد شد. چنین افرادی هرگز به استرالیا نخواهند رسید و بهتر است دروغ قاچاقچیان انسان را باور نکنند. 

-----------------
چكيده قوانين تازه مهاجرتي استراليا
1ـ استرالیا سیاست مهاجرتی خود را تغییر داده است. از 19 ژوییه، 28 تیر، اگر بدون داشتن ویزا با قایق به استرالیا بروید، در آنجا سامان داده نخواهید شد. درعوض، برای بررسی درخواستتان به گینه‌نو «پاپوآ» فرستاده خواهید شد. اگر پناهنده‌بودن شما اثبات شود، در گینه‌نو پاپوآ یا کشور منطقه‌ای دیگری که در سیاست جدید استرالیا مشارکت کرده اسکان داده خواهید شد. این موضوع زنان و کودکان را هم در برمی‌گیرد. این تغییرات به این منظور اعمال شده‌اند تا جلوی قاچاقچیان انسان و غرق‌شدن مسافران قایق‌ها گرفته شود.
2ـ تحت قرارداد جدید موسوم به توافقات اسکان منطقه‌ای که توسط گینه‌نو پاپوآ در نوزدهم ژوئیه 2013 به امضا رسیده است افرادی که غیرقانونی از راه دریا می‌رسند برای ارزیابی به گینه‌نو پاپوآ فرستاده خواهند شد و در صورت پناهنده شناخته‌شدن در آنجا اسکان داده خواهند شد.
3ـ از نوزدهم ژوییه پناهجویان هر جايي كه با قایق به استراليا برسند به گینه‌نو پاپوآ فرستاده و اگر پناهنده واقعی شناخته شوند به طور دایم در گینه‌نو پاپوآ اسکان داده خواهند شد.
4ـ افرادی که پناهنده شناخته نشوند ممکن است به کشور خود و یا به کشوری که اجازه اقامت دارند عودت داده شوند و یا در مرکزی موقت جهت انتقال بعدی نگهداری شوند.
5ـ هیچ محدودیتی در مورد تعداد افرادی که ممکن است انتقال پیدا کنند و یا اسکان داده شوند وجود ندارد.
6ـ‌ هیچ تبصره‌ای جهت معافیت بچه‌ها و گروه‌های خانواده وجود ندارد ـ این شامل زنان باردار هم می‌شود.
7ـ‌ افرادی که قبل از این اعلامیه رسیده‌اند بر اساس این توافقات به گینه‌نو پاپوآ انتقال نخواهند یافت.
8ـ از افرادی که پناهنده شناخته نشوند این انتظار می‌رود که به کشورشان بازگردند و یا به کشوری که حق اقامت دارند بروند.
9ـ با آنهایی که به گینه‌نو پاپوآ انتقال و اسکان می‌یابند با متانت و احترام و بر اساس استانداردهای حقوق بشر برخورد خواهد شد.


لینک خبر :  http://sharghdaily.ir/?News_Id=16978
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
leila
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
0
1
َآیا فکر کردید چرا باید ایرانی ها جان خود را به خطر بیندازند تا به کشوری غیر از ایران بروند؟ دولت با مردم چه کرده؟!!! می توانید جواب خدا را بدهید؟