کد خبر: ۵۰۵۲۸
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۵۹۱۸

شبنامه کوچک زاده علیه روحانی، برگ برنده ی فرجی دانا

در حالی که استیضاح وزیر علوم یک روز به تاخیر افتاده، حمایت از او رو به افزایش است. بیش از هزار استاد دانشگاه در نامه‌ای به روحانی از فرجی‌دانا حمایت کردند و ۹ عضو فرهنگستان علوم استیضاح را سیاسی می‌د‌انند.
در حالی که استیضاح وزیر علوم یک روز به تاخیر افتاده، حمایت از او رو به افزایش است. بیش از هزار استاد دانشگاه در نامه‌ای به روحانی از فرجی‌دانا حمایت کردند و ۹ عضو فرهنگستان علوم استیضاح را سیاسی می‌د‌انند.

به گزارش «تیک»، حسین سبحانی‌نیا، عضو هیئت رئیس مجلس روز دوشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت، در نشست ظهر امروز این هیئت با پیشنهاد دولت برای موکول شدن جلسه بررسی طرح استیضاح وزیر علوم به روز چهارشنبه موافقت شده است.

به این ترتیب حامیان و مخالفان رضا فرجی‌دانا برای رایزنی‌های پنهان و آشکار، و تبلیغات به نفع یا علیه او یک روز بیشتر فرصت پیدا کرده‌اند.

طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، که به امضای ۵۱ نماینده رسیده بود، پس از ماه‌های بلاتکلیفی سرانجام سه‌شنبه هفته‌ی گذشته از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.

گل اصولگرایان تندرو به دروازه خودی

روز دوشنبه ۱۰۲۸ نفر از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر ایران در نامه‌ای به رئیس جمهور ضمن حمایت از فرجی‌دانا، استیضاح‌کنندگان را کسانی خواندند که "در هشت سال گذشته در مقابل انواع قانون‌شکنی‌ها، فسادها، بی‌اخلاقی‌ها، و مصیبت‌هایی که کشور را گرفتار کرده" سکوت کرده بودند.

این استادان دانشگاه از روحانی خواسته‌اند: «با قدرت، توان و پشتوانه عظیم مردمی که در اختیار شما هست، به میدان آمده و با تعامل با نمایندگان منصف، معتدل و فهیم مجلس شورای اسلامی، این طرح را ناکام بگذارید و دانشگاه‌های کشور را در آستانه سال تحصیلی جدید، از آسیبی بزرگ نجات دهید.»

روز گذشته نامه‌ای علیه حسن روحانی در مجلس پخش شد که در آن نسبت به اصالت مدرک دکترای او ابراز تردید شده است. برخی ناظران این اقدام را تلافی افشای بورسیه‌های غیرقانونی دولت گذشته توسط وزیر علوم ارزیابی می‌کنند.

عابد فتاحی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس، پخش نامه تخریبی علیه روحانی را "یک گل به خودی تمام عیار" توصیف می‌کند و به سایت خبری فرارو می‌گوید این کار، که به یکی از امضاءکنندگان طرح استیضاح نسبت داده می‌شود، "فضای مجلس را به نفع وزیر کاملا تغییر داد".

ترس از باز شدن فضای دانشگاه‌ها

هم‌زمان با انتشار نامه استادان دانشگاه به روحانی، "خبرآنلاین" در گزارشی دیدگاه‌های ۹ عضو شاخص فرهنگستان علوم را بازتاب داده که همه استیضاح فرجی‌دانا را سیاسی خوانده و او را شایسته‌ترین فرد در شرایط کنونی برای پست وزارت علوم می‌دانند.

بازگرداندن استادان کنار گذاشته شده و دانشجویان اخراجی به دانشگاه و انتصاب برخی مدیران نزدیک به جناح اصلاح‌طلبان از مهم‌ترین انتقادهای اصولگرایان تندرو به رضا فرجی‌دانا محسوب می‌شود.

علی مطهری، از اصولگرایان حامی دولت با بیان این که استیضاح‌کنندگان وزیر علوم از باز شدن فضای دانشگاه‌ها ترس دارند می‌گوید: «ریشه این استیضاح را باید در نوع تفکر استیضاح‌کنندگان درباره آزادی بیان و مسئله حفظ نظام دانست.»

مطهری به ایسنا گفت: «نمی‌شود کسی را وزیر کنیم و بعد بگوییم مطابق میل ما افراد را منصوب کن. وزیر باید اختیار داشته باشد و افرادی را که خودش مناسب می‌داند انتخاب کند. این که ما افراد را به هر بهانه‌ای فتنه‌گر بدانیم، روش درستی نیست.»

فرجی‌دانا در نشست فراکسیون اکثریت

خبرگزاری دولتی ایرنا روز دوشنبه از قول صفر نعیمی‌رز، سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت گزارش داد که تقریبا تمام اعضای هیئت رئیسه این فراکسیون خواهان ادامه کار وزیر علوم هستند.

فراکسیون رهروان اکثریت کرسی‌های مجلس را در اختیار دارد و بدون موافقت آنها استیضاح فرجی‌دانا تقریبا منتفی خواهد بود. علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز ظاهرا دادن رأی عدم‌اعتماد به وزیر علوم را نادرست می‌داند.

لاریجانی در همایش "فرصت‌های سرمایه‌گذاری" تاکید کرد که با توجه به شرایط خاص کشور در بعد داخلی و خارجی، مصلحت حکم می‌کند که "آرامش سیاسی و همگرایی" افزایش یابد.

لاریجانی بدون اشاره مستقیم به استیضاح وزیر علوم گفت: «باید تلاش کنیم موضع‌گیری‌ها و وقت کشور صرف همدلی و همگرایی شود.»

به گفته‌ی صفر نعیمی‌رز قرار است رضا فرجی دانا بامداد سه‌شنبه (۲۸ مرداد) در نشست اعضای فراکسیون رهروان حضور یابد و با اعضای شورای مرکزی این فراکسیون گفتگو کند. او می‌گوید نظر نهایی فراکسیون درباره استیضاح پس از این جلسه مشخص خواهد شد.

حمایت قاطع روحانی و اعضای دولت

بنابر گزارش‌ها، رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت قاطعانه از وزیر علوم دفاع می‌کنند و او را از موفق‌ترین مدیران دولت یازدهم می‌دانند.

حسن روحانی در نشست عصر یک‌شنبه هیئت دولت، تلاش فرجی‌دانا را که توانسته در دوران کوتاه ۹ ماهه "فضای کم سابقه‌ای از آرامش و نشاط را در دانشگاه‌ها ایجاد کند" قابل تقدیر خواند و ابراز امیدواری کرد جلسه استیضاح او به تقویت رابطه دولت و مجلس منجر شود.

رئیس جمهور هفته گذشته در اظهارات کم‌سابقه‌ای منتقدان مذاکرات هسته‌ای را "بزدلان سیاسی" خواند و آنها را به رواج "مذاکره‌هراسی" و "تعامل‌هراسی" متهم کرد.

برخی از تحلیل‌گران معتقدند این سخنان روحانی فضای عمومی مجلس را به ضرر وزیر علوم متشنج کرده بود اما پخش نامه علیه رئیس جمهور در آستانه استیضاح تا حدودی این فضا را تغییر داده است.

به‌رغم حمایت‌هایی که دانشگاهیان ار وزیر علوم می‌کنند، خبرگزاری فارس از نامه‌ی ۵۰ انجمن اسلامی دانشگاه‌ها به لاریجانی خبر داده که در آن از رئیس مجلس خواسته شده اجازه ندهد "لابی‌های دولتی و احزاب و جریان‌های سیاسی خارج مجلس در روند انجام این وظیفه قانونی [استیضاح وزیر] اخلال ایجاد کنند".

پس از ناکامی جعفر میلی‌منفرد در گرفتن رأی اعتماد از مجلس، رضا فرجی‌دانا دومین فرد پیشنهادی روحانی برای وزارت علوم بود. او مهرماه ۹۲ با ۱۵۹ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف و ۳۲ رأی ممتنع سکان‌دار وزارت علوم شد.