کد خبر: ۵۰۸۵۷
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۸۸۱۲

بیتل های داعش چه کسانی هستند؟

پس از پخش ویدیویی که گرد‌ن‌زدن یک خبرنگار آمریکایی را نشان می‌دهد، ماموران امنیتی غربی تلاش خود را برای شناسایی جلادی که خود را "جان" می‌نامد، آغاز کردند. اعضای بریتانیایی گروه داعش "بیتل‌ها" خوانده می‌شوند.
پس از پخش ویدیویی که گرد‌ن‌زدن یک خبرنگار آمریکایی را نشان می‌دهد، ماموران امنیتی غربی تلاش خود را برای شناسایی جلادی که خود را "جان" می‌نامد، آغاز کردند. اعضای بریتانیایی گروه داعش "بیتل‌ها" خوانده می‌شوند.

به گزارش «تیک»، در و یدیوئی که گروه تروریستی داعش روز سه‌شنبه در اینترنت منتشر کرد، روزنامه‌نگار آمریکایی جیمز فولی گردن زده می‌شود. خبرنگار ۴۰ ساله حدود دو سال پیش در استان ادلب در شمال غرب سوریه ناپدید شده بود.

"دولت اسلامی" همچنین با انتشار یک ویدیوی دیگر تهدید کرده که به مواضع آمریکا حمله خواهد کرد. این گروه تروریستی که اعضای آن اسلام‌گرایان سنی‌مذهب ‌افراطی هستند، ثابت کرده است که برای مخالفان خود حتی در میان اهل تسنن هم حق حیات قائل نیست.

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، "دولت اسلامی" تنها در دو هفته ۷۰۰ تن از سنی‌مذهبان شرق سوریه را اعدام کرده است. بیش‌تر این افراد غیرنظامی بوده‌اند.

لهجه بریتانیایی

جلاد جیمز فولی که لباس سیاه به تن دارد و چهره‌اش را زیر ماسک پنهان کرده، خود را "جان" می‌‌نامد و انگلیسی را با لهجه بریتانیایی صحبت می‌کند. او به احتمال زیاد یکی از سه نفری است که مسئول مراقبت از اسیران خارجی "داعش" هستند. گروگان‌هایی که از دست این گروه نجات یافته‌اند، آنها را به خاطر داشتن لهجه بریتانیایی، "بیتل‌ها" می‌نامند.

به نظر می‌رسد که سازمان‌های امنیتی غربی از "جان" اطلاعات زیادی ندارند. به گزارش "گاردین" هنگام مذاکره برای آزاد کردن ۱۱ گروگان غربی از اسارت "دولت اسلامی" در ماه مارس سال جاری میلادی، "جان" مذاکره‌کننده‌ی ارشد این گروه بوده است. علاوه بر این به نظر می‌رسد که او چپ‌دست است، زیرا در ویدیوی مذکور چاقو را در دست چپش گرفته است.

نیروهای امنیتی بریتانیا بر اساس لهجه "جان" احتمال می‌دهند که او اهل لندن یا جنوب شرقی انگلستان باشد. به هر حال تحقیقات برای شناسایی او در سطح بسیار گسترد‌ه‌ای در سراسر انگلستان آغاز شده است.

یکی از گروگان‌هایی که با "جان" سروکار داشته در گفت‌وگو با "گاردین" او را فردی باهوش و تحصیل‌کرده می‌خواند و می‌گوید که او از طرفداران پروپا قرص افراطیون است.

به گفته یک کارشناس بریتانیایی ویدیوی اعدام فولی بیانگر این واقعیت است که جنگجویان بریتانیایی تنها "پیاده نظام" گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه نیستند بلکه در مراکز فرماندهی نیز رخنه کرده‌اند. او حضور "جان" را در این ویدیو نشانه‌ی "ترقی مقام" او در "داعش" می‌داند.

نگرانی کشورهای اروپایی

بر اساس برخی گزارش‌ها هزاران جوان اروپایی به گروه‌های افراطی اسلامی در عراق و سوریه پیوسته‌اند و در مبارزه مسلحانه شرکت دارند. به گفته نهادهای امنیتی این افراد از ۱۴ کشور اروپایی، از جمله بریتانیا، بلژیک، دانمارک، فرانسه و هلند هستند.

در ژانویه سال جاری دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا و فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نسبت به پیامدهای این پدیده در کشورشان ابراز نگرانی کردند. به گزارش اشپیگل آنلاین، نگرانی کامرون بی‌اساس نیست زیرا معلوم نیست که چه تعداد از این تروریست‌های کارآزموده به انگلستان برمی‌گردند و پس از بازگشت چه اقداماتی انجام می‌دهند.

اشپیگل آنلاین می‌نویسد که نیروهای امنیتی بخشی از این افراد را که به میهن بازگشته‌اند زیر نظر دارند، اما تجربه نشان داده که کنترل تمامی فعالیت‌های آنها غیرممکن است.