کد خبر: ۵۳۸۱۸
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۷۵۵

دکتر معصومه ابتکار: بیایید با هم برای باران و طراوت و حیات دعا کنیم

در این تقارن عبرت آموز، لازم است هم صدا با جامعه بشری، نعمات خداوندی اعم از طبیعت، محیط زیست، صلح و امنیت برای انسان ها را به یاد آوریم و در همراهی با یکدیگر برای تعالی بشر و نجات کره زمین تلاش کنیم.
دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست یادداشتی را بمناسبت روز تولد زمین به نگارش در آورده که متن آن را در ادامه می خوانید:

 
بعضی تقارن ها بسیار معنی دار هستند و انسان را به فکر وامی دارند؛ شاید به خود آییم. دیروز سی ام شهریور مصادف با 21 سپتامبر و «25 ذی القعده» است.


بنا به دعوتی جهانی 20 و 21 سپتامبر روز همراهی با تلاش سراسری به منظور حفاظت از کره زمین و مقابله با تغییر اقلیم قرار گرفت. عوارض گرم شدن زمین برای بسیاری قابل درک بوده و به عنوان  تجربه ای تلخ برای ملت ها مطرح می شود. افزایش طوفان ها، خشکسالی ها و سیلاب ها و دیگر بلایا دشمن سلامت، کشاورزی و اقتصاد کشورها شده است. قدرت های بزرگ صنعتی و اقتصادی اینک باید مسئولیت تاریخی خویش را بپذیرند و هر چه سریع تر تولید گازهای گلخانه ای خود را کاهش دهند. در حالی که کشورهای در حال توسعه سهم تاریخی کمتری دارند و نیازمند حمایت فراوان به خاطر آسیب های زیادی که از این ناحیه دیده اند، هستند.

 

ایران نیز از عوارض خشکسالی و گرم شدن دما و کاهش بارندگی لطمه فراوان دیده که البته بخشی به دلیل سیاست های گذشته بوده و بخشی نیز به دنبال گرمایش زمین و تغییر اقلیم رخ داده است. بنابراین پیوستن ایرانیان به این تلاش و همراهی با این کمپین جهانی کار مثبتی بود که از سوی تعدادی از سازمان های غیردولتی محیط زیستی مطرح و سازمان حفاظت محیط زیست از اینکه تجمعی به این مناسبت در پارک پردیسان صورت بگیرد استقبال کرد.

 

از سوی دیگر دیروز روز جهانی صلح براساس مصوبه سازمان ملل نیز اعلام شده است؛ روزی که یادآور ارزش صلح و ناتوانی انسان عصر حاضر در حفظ آن است. منازعات و درگیری ها از جنگ و کشتار تا خشونت و ترور به میزان تاسف باری گریبان ملت ها و کشورها را گرفته است. در این میان جنگ انسان فزونی خواه و زیاده طلب پا به عرصه محیط زیست و طبیعت نیز گذاشته و با بهره کشی و نقض قوانین خلقت به نابودی آن نیز اقدام کرده است.

 

تقارن سوم دیروز مصادف شدن با 25 ذی القعده و روز دحوالارض است؛ به معنای روز تولد زمین و  روزی که نخستین نعمات آسمان بر زمین نازل شد.

 

آیات شریفه سوره نازعات در این مورد بسیار جالب است. آیات 27 تا 32 این سوره می فرماید:

أَأَنتُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمِ السَّمَاء بَنَاهَا، رَفَعَ سَمْكَهَا فَسَوَّاهَا- وَأَغْطَشَ لَيْلَهَا وَأَخْرَجَ ضُحَاهَا، وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا، أَخْرَجَ مِنْهَا مَاءهَا وَمَرْعَاهَا، وَالْجِبَالَ أَرْسَاهَا- آيا آفرينش شما دشوارتر است ‏يا آسمانى كه [او] آن را برپا كرده است، سقفش را برافراشت و آن را [به اندازه معين] درست كرد، و شبش را تيره و روزش را آشكار گردانيد، و پس از آن زمين را با غلتانيدن گسترد، آبش و چراگاهش را از آن بيرون آورد، و كوهها را لنگر آن گردانيد.

 

اما آیا ما قدر این آفرینش عظیم را می دانیم و آن را  به درستی به کار گرفته ایم؟ آیا شکر نعمت به معنای استفاده درست از آن را به جا آورده ایم؟


بنابراین در این تقارن عبرت آموز، لازم است هم صدا با جامعه بشری، نعمات خداوندی اعم از طبیعت، محیط زیست، صلح و امنیت برای انسان ها را به یاد آوریم و در همراهی با یکدیگر برای تعالی بشر و نجات کره زمین تلاش کنیم. بیایید با هم برای باران و طراوت و حیات دعا کنیم.