کد خبر: ۵۴۰۸۰
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۲
یو اس آ تودی بررسی کرد:

چرا سخنان آمریکا در مورد عدم ارتباط میان مذاکرات هسته ای و کمک ایران در جهت نابودی داعش را سخت می توان باور کرد؟

به نظر می رسد ایران در مذاکرات هسته ای با غرب موضع قاطع تری اتخاذ کرده است و این امر نشان می دهد که آمریکا برای مقابله با داعش در عراق و سوریه به کمک این کشور نیاز دارد.
یو اس آ تودی نوشت: به نظر می رسد ایران در مذاکرات هسته ای با غرب موضع قاطع تری اتخاذ کرده است و این امر نشان می دهد که آمریکا برای مقابله با داعش در عراق و سوریه به کمک این کشور نیاز دارد.

به گزارش «تیک»، اگر چه ایران و آمریکا یک دشمن مشترک دارند، اما ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه گفت که هیچ ارتباطی میان مذاکرات هسته ای که به منظور مهار برنامه هسته ای ایران صورت می گیرد و جنگ علیه دولت اسلامی که داعش نیز نامیده می شود، وجود ندارد.

ماری هارف گفت: «مذاکرات هسته ای مقوله ای کاملاً مجزا از اقداماتی است که در ارتباط با گروه داعش انجام می شود. این موضوع به هیچ وجه تغییر نکرده است و ما عملیات مشترک نظامی با ایران اجرا نخواهیم کرد.»

ارتش آمریکا در عراق حملات هوایی علیه داعش را آغاز کرده است و هم اکنون شبه نظامیان شیعه که تحت تعلیم دولت ایران هستند نیز به افراط گرایانی که در این منطقه حضور دارند، حمله کرده اند.

جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز هفدهم سپتامبر و در مصاحبه با خبرنگار نشریه «نشنال جورنال»، نقش ایران در مقابله با گروه دولت اسلامی را با مذاکرات هسته ای مرتبط دانست. ظریف به این موضوع اشاره کرد که از آن جا که تحریم های آمریکا مانع از پیشرفت برنامه هسته ای ایران نشده است، تنها گزینه آمریکا برای انجام این کار جنگ است، که به گفته او، در زمانی که ایران به متحدان آمریکا برای مقابله با رادیکال ها کمک می کند ، کار درستی نخواهد بود.

آمریکا و سایر کشورهای غربی معتقدند که هدف از اجرای برنامه هسته ای ایران ساخت سلاح های اتمی است، نه آن طور که ایران ادعا می کند تولید برق و کاربردهای پزشکی. این مذاکرات که هفته گذشته از سر گرفته شد، بر مبنای این تضمین شکل گرفته است که در ازای لغو تحریم های آمریکا و جامعه بین المللی، برنامه هسته ای ایران هم چنان صلح آمیز باقی بماند. قدرت های بزرگ جهان و ایران توافق کرده اند که در تاریخی که تعیین شده، یعنی 25 نوامبر، این مذاکرات را به پایان برسانند.

مذاکره کننده های غربی خواستار آن هستند که توانمندی غنی سازی اورانیوم ایران را کاهش دهند و رآکتور آب سنگین اراک را طوری تغییر دهند که نتواند پلوتونیومی را که برای ساخت بمب هسته ای لازم است، تولید کند و بازرسی های نامحدود از سایت های هسته ای ایران را به نتیجه برسانند. ایران خواستار لغو تحریم های اقتصادی و استمرار تولید سوخت اورانیوم است.

روز دوشنبه، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات هایی که نامشان را ذکر نکرده بودند، اعلام کرد که دولت تهران یک بار دیگر درخواست آمریکا مبنی بر تغییر عملکرد سایت غنی سازی اورانیوم فردو را که به شدت از آن محافظت می شود و در زیر کوه بنا شده است، رد می کند. پیش از این مسؤولان ایرانی اعلام کرده بودند که احتمال دارد ایده تغییر عملکرد سایت فردو را در راستای دستیابی به اهداف جدید بپذیرند. اما روز دوشنبه، دیپلمات ها به خبرنگار آسوشیتدپرس گفتند که با استناد به هواپیمای بدون سرنشین اسرائیلی که ایران می گوید در ماه اوت در نزدیکی سایت فرآوری دیگری آن را سرنگون کرده است، معتقدند که این سندی است مبنی بر این که ایران نیاز دارد که اورانیوم را در سایت مستحکم تری غنی سازی کند.

این موضع قاطع تر زمانی اتخاذ شد که مذاکره کننده های آمریکایی امتیاز آشکاری به ایرانی ها دادند، به این صورت که آن ها پیشنهاد کردند ایران بتواند اتصال لوله های ارتباطی هزاران دستگاهی را که برای فرآوری سوخت اورانیوم از آن ها استفاده می شده است، قطع کند، این در حالی است که آمریکا در گذشته درخواست کرده بود این دستگاه ها به طور کامل برچیده شوند.

به گفته یکی از مسؤولان عالی رتبه دولت آمریکا، درخواست قطع سیستم ارتباطی این لوله ها در راستای هدف آمریکا صورت گرفته که قصد دارد در صورتی که ایران یکباره تصمیم بگیرد توافقنامه هسته ای را زیر پا بگذارد، زمانی را که برای ساخت بمب هسته ای لازم است، افزایش دهد. این مقام مسؤول که به علت آن که قرار است جزئیات این مذاکرات محرمانه باقی بماند، نخواست نامش فاش شود، در ادامه افزود: آمریکایی ها به این علت چنین درخواستی را مطرح کرده اند که برای اتصال دوباره این لوله ها باید روند پیچیده و زمان بری طی شود.

مایکل دوران، یکی از مسؤولان سابق شورای امنیت ملی در دوران ریاست جمهوری جرج بوش، گفت که تکذیب وزارت امور خارجه در مورد ارتباط میان مذاکرات هسته ای و کمک ایران به جنگ با داعش را «به سختی می توان باورکرد.»

مایکل دوران که اکنون به عنوان همکار ارشد در مؤسسه بروکینگز فعالیت می کند، در ادامه افزود: «از قرار، ایران تصور می کند که اوباما در برابر داعش راه گریزی ندارد و در نتیجه ایران بیش از هر زمان دیگر اهرم فشار قوی تری در برابر اوباما در اختیار دارد.