کد خبر: ۵۴۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۳۴۵

روايت پورمختار از سفر خانواده بقايي به نيويورك

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از قرائت گزارش بازار ارز در صحن علنی مجلس و سفر نکردن فرزند و همسر بقایی به نیویورک خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی پورمختار در نشست خبری خود با تبریک عید سعید فطر و روز خبرنگار به ارائه گزارش یک ساله از فعالیت کمیسیون اصل ۹۰ پرداخت و گفت: در این دوره از مجلس کمیسیون اصل ۹۰ سیاست اصولی برای اطلاع‌رسانی اتخاذ کرد و این سیاست را یکی از سیاست‌های اصولی خود قرار داد.

وی با اشاره به چند رویکرد اصلی از نهمین دوره از مجلس اظهار کرد: یکی از رویکردهای اصلی کمیسیون پرهیز از ورود به مسائل سیاسی در پرونده‌ها و ارائه گزارش‌ها و تکیه بر کارهای کارشناسی بود. رویکرد دیگر نیز پرهیز از رسانه‌ای کردن اسامی افراد جهت حفظ حیثیت افراد بود.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه برای واقعی و جامع و کامل بودن گزارش‌ها، ارتباطات گسترده‌ای با دستگاه‌های مربوطه برای داشته‌ایم، تصریح کرد: اگرچه کمیسیون اصل ۹۰ دستگاهی نظارتی است اما نباید نگاه سایرین به این کمیسیون نگاهی با ترس باشد چرا که کمیسیون برای حل مشکلات و موانع است که به مسائل ورود پیدا می‌کند.

پورمختار افزود: در سال گذشته و دوره جدید مجلس به روزرسانی پرونده‌های مهم از جمله کارهای کمیسیون بود که ۱۲۰۰ فقره پرونده از دوره گذشته به کمیسیون رسید که تاکنون بیش از ۷۰۰ فقره از آن مختومه شده است.

وی با اعلام این خبر که در این یکسال اخیر بیش از ۴ هزار پرونده به کمیسیون واصل شده است، گفت: در طبقه‌بندی این پرونده‌ها یک سازمان‌دهی بر مبنای نوع شکایات صورت گرفت و کمیته‌های شش‌گانه‌ای تشکیل شد اما تنها به این کمیته‌ها بسنده نکردیم و برای رسیدگی به پرونده‌های حساس ۱۶ کارگروه نیز تعریف شده است که این کارگروه‌ها متشکل از نمایندگان است.

پورمختار خاطر نشان کرد: ۱۶ کارگروه تعریف شده عبارتند از کارگروه کارآمدسازی مجلس و نمایندگان، کارگروه بانک‌ها، کارگروه حمایت از تولید و جهاد اقتصادی، کارگروه انحصار،‌گمرک و صادرات، کارگروه حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کارگروه زمین و منابع طبیعی، کارگروه بررسی طرز کار قوه قضاییه، کارگروه مبارزه با فساد اداری و اقتصادی، کارگروه واگذاری‌های اصل ۴۴، کارگروه نفت و انرژی و کارگروه بهداشت ودرمان که در این کارگروه‌ها برای استفاده از ظرفیت تمامی نمایندگان از همه آنها دعوت به فعالیت شد که تاکنون ۱۵ تن از آنها برای فعالیت اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه تدابیر مقام معظم رهبری در اولویت رسیدگی پرونده‌ها قرار گرفت، گفت: از جمله این موارد پیگیری امر حمایت از تولید و جهاد اقتصادی در دولت،‌ قوه قضاییه و کمیسیون‌های مجلس است. همچنین موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی بحث مهمی بود که رهبری نیز تاکید بسیاری بر آن داشتند که در همین راستا کمیسیون اصل ۹۰ کار بررسی عملکرد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را در دستور کار خود قرار داد.

پورمختار از نهایی شدن گزارشات مربوط به بحث واردات خودرو خبر داد و اظهار کرد: بحث واردات خودرو نیز از مسائل مهمی بود که کمیسیون به آن پرداخت و گزارشاتی نیز تهیه شده که در حال نهایی شدن است.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نتیجه محور بودن در پیگیری پرونده‌ها ادامه داد: در مواردی از پرونده‌ها خلاء قانونی وجود دارد همچنین در برخی موارد عملکرد مدیران دچار مشکل است که در همین زمینه بانک اطلاعاتی در خصوص مدیران مطرح است که در مواردی کمیسیون به آنها ورود پیدا می‌کند که در مسائلی همچون کاندیداتوری ریاست جمهوری افراد و یا در حال حاضر وزرای پیشنهادی کابینه که پرونده‌هایی برای این افراد وجود دارد.

نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ در ادامه بیان کرد: نمایندگان مجلس به عنوان ناظرین ما در حوزه انتخابیه حضور دارند و کمیسیون از این ظرفیت مجلس برای پیگیری مسائل و مشکلات استفاده می‌کنند. پورمختار در ادامه از تهیه گزارشی مفصل از طرز کار سه قوه در پایان دوره نهم مجلس توسط کمیسیون اصل ۹۰ خبر داد.

به گزارش ایسنا، خبرنگاری در خصوص آمار دقیق‌تری از پرونده‌های واصله به کمیسیون و تعداد بررسی شده آن پرسید که پورمختار در پاسخ گفت: از مجموع ۴هزار و ۳۰۰ پرونده که از دوره قبل مجلس باقی مانده بود هزار فقره از آنها خارج از صلاحیت تشخیص داده شد و راهنمایی‌های لازم به اشخاص حقوقی و حقیقی برای ادامه پیگیری داده شد.همچنین ۱۳۰۰ فقره از آن پرونده‌های رسیدگی و گزارش‌ها و پاسخ‌های آنها تهیه شد، مابقی آن پرونده‌ها نیز در حال رسیدگی است.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ در ارائه آمار دیگری اظهار کرد: در کمیته فرهنگی و رفاهی و اجتماعی کمیسیون ۹۲۱ پرونده،‌در کمیته اقتصادی ۱۲۳۳ پرونده، در کمیته سیاسی و نظامی ۶۵۵ پرونده، در کمیته قضایی ۱۰۰۰۲ پرونده و در کمیته مجلس و امور ویژه ۴۷۴ پرونده وجود دارد که در حال بررسی است.

پرونده تخلفات دولت در زمینه محیط‌زیست آماده قرائت در صحن مجلس است
به گزارش ایسنا، خبرنگار دیگری در خصوص آخرین پرونده‌های آماده برای قرائت در صحن علنی سوال کرد و پورمختار در پاسخ گفت: براساس قانون ما در مواردی گزارشی برای قرائت در صحن علنی آماده می‌کنیم که به عموم مردم مربوط باشد که پرونده تخلفات دولت در زمینه محیط‌زیست شامل این موضوع می‌شود. وی افزود: اتمام دولت دهم نیز ارتباطی به رسیدگی پرونده‌ها و قرائت آن در صحن علنی ندارد.

پورمختار با اشاره به آخرین پرونده‌های مربوط به منافع و مسائل ملی در کمیسیون اصل ۹۰ گفت: پرونده‌هایی در خصوص منابع طبیعی و زمین، صادرات و واردات، پرونده‌های در حوزه بانکی و معوقات بانک‌ها و سیستم نظارتی آنها وجود دارد که در همین زمینه گزارش پرونده نوسانات بازار ارز آماده شده که به زودی و پس از رای اعتماد وزرا قرائت می‌شود.

خانواده بقایی تا مرحله عزیمت به نیویورک پیش رفتند اما این سفر انجام نشد
به گزارش ایسنا پورمختار درادامه نشست خبری خود به شکایت قاضی‌پور اشاره کرد و گفت: کمیسیون اصل ۹۰ به این گزارش رسیدگی کرد و پاسخ ایشان را در قالب نامه محرمانه ارسال کرد که متاسفانه این نامه سر از دو سایت درآورد که ما از این دو سایت سوال کردیم نامه را از کجا آوردند که جوابی ندادند بنابراین از این دو سایت شکایت واعلام جرم کردیم.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ همچنین تصریح کرد: پس از اینکه آقای بقایی گفتند با خانواده خود به نیویورک سفر نکردند، بنده خود به جد به موضوع ورود پیدا کردم و پس از پیگیری و استعلام از وزارت امور خارجه و پلیس گذرنامه فهمیدیم که تا مرحله عزیمت پیش رفتند اما سفری توسط فرزند و همسر آقای بقایی به نیویورک اتفاق نیفتاده و این موضوع را شجاعانه اعلام می‌کنیم و چون از ابتدا قرار نبود موضوع رسانه‌ای شود بنابراین اطلاعیه‌ای نیز در این خصوص صادر نکردیم.