کد خبر: ۶۰۱۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۲
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴۳۹۸
روحانی در مجلس:

ملت لجبازی را نمی پسندد/ نمی‌خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد/چرا اتهام می زنید؟

رییس جمهوری با بیان اینکه این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می خواهد، گفت: ملت نه فاصله را می پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می پسندد.
رییس جمهوری با بیان اینکه این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می خواهد، گفت: ملت نه فاصله را می پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می پسندد.

به گزارش «تیک»، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی که برای دفاع از محمود نیلی احمد آبادی سومین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری دولت یازدهم در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس حضور یافته بود، افزود: هر کجا با هم بودیم، دست بدست هم دادیم، هم دل و هم نوا بودیم، دل نازک نبودیم و دل به هم دادیم، آنجا پیروز صحنه بودیم، در سیاست خارجی و سیاست داخلی پیروز شدیم، در اقتصاد گام های مهمی رو به جلو برداشتیم و نه تنها برای امنیت کشور بلکه برای امنیت جهان، قدم های استوار برداشتیم.

رییس دولت تدبیر و امید یادآور شد: هر کجا که خدایی ناکرده بین ما اندک فاصله ای ایجاد شد، دشمن از آن شکاف و فاصله استفاده کرد، راه دولت همانطور که بارها اعلام کرده است در برابر مجلس شورای اسلامی، ادب، اخلاق وقانون است.

روحانی تصریح کرد: بین ما و شما؛ حکم و حاکم، قانون اسلاسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ افکار عمومی است، این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را می خواهد. افکار عمومی ملت ما نه فاصله را می پسندد و نه خدای ناکرده لجبازی را می پسندد.

به نوشته ی ایرنا، رییس جمهوری تاکید کرد: این دولت اهل لجبازی نیست؛ درباره تصمیم مجلس شورای اسلامی، برای سوال از وزرا و یا استیضاح از وزرا به رای نمانیدگان شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می گذارد.



**چشم امید مردم منطقه به ایران اسلامی است

وی ادامه داد: این دولت منشا مشروعیت حقوقی و سیاسی را، آرا مردم و نظرات مردم و مشروعیت دینی و مذهبی را هم جدا از مقبولیت اجتماعی و مشروعیت سیاسی نمی بیند.

رییس جمهوری با بیان اینکه ما امروز در شرایط بسیار حساس جهانی و منطقه ای هستیم، اظهار داشت: شرایط جهانی به گونه ای است که از درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است و ما با شرایط جدید و وضع اقتصادی جهانی روبه رو هستیم که البته همیشه در موضوع نفت، اقتصاد تنها حاکم نبوده و معمولا سیاست و توطئه های جهانی نقش بسزایی داشته و دارد.

روحانی ادامه داد: در شرایطی هستیم که متاسفانه منطقه ما را ناامنی و بی ثباتی فراگرفته است؛ از شمال آفریقایش تا خاورمیانه اش، همسایگان شرقی و غربی ما از همه سمت. مشکلات و ناامنی را امروز شاهدیم. چشم امید دوستان ما، مسلمانان و مردم منطقه به ایران اسلامی و به ملت بزرگ و متحد این سرزمین است.



***مسیر توسعه علمی از دانشگاه می گذرد

رییس جمهوری افزود: وزارت علوم از حساسیت خاصی برخوردار است، آن هم با جمعیت دانشجویی بالای چهار میلیون نفر و با اعضای هیات علمی و محققان حدود 70 هزار نفری که جمعیت بسیار بزرگ، فرهیخته و تاثیرگذاری و امیدهای آینده کشور هستند.

روحانی ادامه داد: اگر به فکر نشاط، پیشرفت و توسعه علمی، اقتصادی و اقتصاد دانش محور و دانش بنیان هستیم، راهش از مراکز آموزش عالی و از دانشگاه های ما می گذرد.

رییس دولت یازدهم عنوان کرد: در انقلاب اسلامی و در تحولات اجتماعی همواره دانشگاه جزو پیشتازان بوده است، از سال 42 دانشگاه به ویژه دانشگاه تهران در صحنه نهضت اسلامی بود.

روحانی خاطرنشان کرد: فراموش نکرده ایم که فروردین سال 43 در بازگشت امام (ره) از زندان در مدرسه فیضه، دانشگاهیان عزیز در آن جشن شرکت کردند و با دسته گل قرمزی که به همراه خود آورده بودند، وحدت حوزه و دانشگاه را بنیان نهادند.

رییس جمهوری اضافه کرد: دانشگاه نیاز دارد که مرکز علم و دانش باشد، امروز دانشگاه های ما از نظر کمیت وضع خوبی دارند، از لحاظ تاسیسات و ساختمان شاید امروز با صندلی خالی و فضای خالی هم در دوره کارشناسی مواجه باشیم اما نیاز داریم دانشگاه ها را از لحاظ کیفیت در مسیر توسعه بیشتر قرار دهیم، چه در زمینه علوم تجربی، بهداشت و درمان و چه در زمینه علوم انسانی که برای ما بسیار حایز اهمیت است.



***نمی خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد

رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: دانشگاه های ما امروز نیاز به یک فضای آرام دارند که یک مرکز اندیشه، علم، تحقیق و دانش باشند. ما نمی خواهیم بگوییم که دانشگاه ها از سیاست فاصله داشته باشند و از مسایل سیاسی غافل باشند اما حتما هم نمی خواهیم دانشگاه باشگاه سیاسی باشد. روحانی افزود: ما امروز دانشگاهی می خواهیم که آگاه به مسایل سیاسی باشد، اما شعارهایش را از سیاسیون نگیرد و دنبال آن نباشد که گوشش بدهکار گروه های سیاسی باشد.

رییس جمهوری عنوان کرد: اگر گروه های سیاسی می خواهند فعالیت سیاسی کنند از طریقش که حزب و احزاب سیاسی است، اقدام کنند اما ما در عین حال از تشکلات دانشجویی استقبال می کنیم و به نظرات آنها احترام می گذاریم، می خواهیم دانشگاه محیطی آرام باشد.

روحانی تصریح کرد: من بسیار خوشحالم که از دوره یازدهم تا امروز، هم وزیری که سمت وزارت را برعهده داشت و دو سرپرست که در دو مقطع این مسوولیت را بردوش گرفتند، تلاش کردند محیط دانشگاه محیط آرامی باشد.

رییس دولت یازدهم تاکید کرد: ما می خواهیم دانشگاه به تولید متکی باشد، ما می خواهیم پیشرفت علمی ما در کتاب ها و مقالات علمی منحصر نباشد، ما می خواهیم زنجیره علم و دانش تا تولید و فتح بازارها و برندهای جدید ادامه پیدا کند.

رییس جمهوری ادامه داد: ما می خواهیم دانشگاه ما به صنعت، کشاورزی و خدمات متصل باشد.

روحانی گفت: ما می خواهیم دانشگاه های ما به نیازهای امروز جامعه و کشور توجه کند . آنچنان نباشد که فارغ التحصیل دانشگاه در رشته ای باشد که امروز جامعه خیلی به آن نیاز ندارد و جامعه ما نیازهایی داشته باشد که برای رفع آن نیازها فارغ التحصیل به اندازه کافی نداشته باشیم.



**مبنا شایسته سالاری است نه این جناح و آن جناح

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما در آموزش علمی نیاز به دکترین و برنامه ریزی جدید داریم. ما نمی خواهیم دانشگاه ما مرکز سیاست بازی باشد ما نمی خواهیم دانشگاه ما جولانگاه این جناح یا آن جناح باشد. ما می خواهیم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم باشد و هرکسی که مسوول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایسته سالاری است نه این حزب نه آن حزب ، نه این جناح نه آن جناح، فرقی برای ما وجود ندارد .

روحانی یادآور شد: من اولین سخنم با هرسه وزیر، وزیر اولی که نتوانست به اندازه کافی رای اعتماد بگیرید، وزیر دومی که رای اعتماد گرفت و امروز وزیر سوم، به هرسه آنها سفارشات مساوی داشتم.

رییس جمهوری ادامه داد: به هر سه آنها عرض کردم ما می خواهیم کیفیت علمی دانشگاه ها افزایش پیدا کند، ما دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی و فرهنگی در دانشگاه هستیم. من به آنها گفته ام می خواهیم دانشگاه ما یک دانشگاه مومن، پایبند به اصول نظام و انقلاب و خدمتگذار به ملت بزرگ ایران باشد.

روحانی اضافه کرد: من به همه آنها عرض کردم کسی باید مسوولیت را بپذیرد که مدیریت و لیاقت لازم، علم و دانش کافی و تعهد اخلاقی لازم را دارد، معتدل است و افراطی نیست، این جناح یا آن جناح فرقی نمی کند.



**درخواست رای فراجناحی برای وزیر پیشنهادی

رییس جمهوری گفت: دولت ما امروز دولت فراجناحی است هم این جناح حضور دارند و هم آن جناح، البته از معتدلان آنها حضور دارند .

روحانی ادامه داد: همان طور که دولت، دولت فراجناحی است امروز خواهش من از شما برای وزیر علوم هم یک رای فراجناحی ملی است تا هرچه زودتر دانشگاه های ما بتوانند بر مبنای مسیر استوار، پایدار و بلندمدت برنامه ریزی لازم داشته باشند.

رییس دولت یازدهم اضافه کرد: همه شما می دانید دانشگاه و آموزش عالی برای پیشرفت و توسعه کشور چه مقدار برای ما اهمیت دارد .



** ویژگی ها و توانمندی های نیلی احمد آبادی

رییس قوه مقننه به ویژگی های وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری پرداخت و گفت: جناب آقای دکتر محمود نیلی احمد آبادی که جزو دانشمندان کم ادعای ما است با آن همه مقالات علمی، 80 مقاله ISI ، 90 مقاله علمی، آن همه پژوهش هایی که زیر نظر او انجام گرفته است و من خوشحالم که شخصیتی است که دانشگاه و صنعت را در کنار هم مدیریت کرده است.

روحانی افزود: آن جا که دانشگاه باید دست به دست هم بدهند، وی مدیریت این هماهنگی و اتصال را در بخشی از این کار بر دوش داشته و پژوهش های بسیار تاثیر گذاری را هم بر عهده داشته است .

رییس جمهوری اضافه کرد: وی در دانشگاه های معتبر درس خوانده است، دانشگاه شیراز، شریف، ژاپن، در مراکز علمی توانسته استعداد درخشان خود را با نمره بالا و عالی به نمایش بگذارد و یکی از شرایط است فردی که می خواهد مدیریت این بخش را برعهده بگیرد باید خود اندیشمند ، دانشمند و صاحب نظر و صاحب فکر باشد.

روحانی اظهار داشت: و همچنین باید قدرت مدیریت داشته باشد که او(نیلی احمدآبادی) مدیریت را از رده های پایین شروع کرده تا رده بالا و این مراحل را طی کرده است، خوشبختانه او فردی انقلابی و حاضر در صحنه دفاع مقدس بوده است .

رییس دولت یازدهم تاکید کرد: برای ما بسیار مهم است کسانی بار مسوولیت را بر دوش بگیرند که هم انقلاب را باور داشته باشند، هم پایبند به اصول نظام باشند، هم ولایی باشند، ولایی بیندیشند و هم آماده فداکاری برای ملت باشند.

روحانی تصریح کرد: من یکی از افتخاراتم این است که بسیاری از وزرا در دولت، میدان جنگ و جهاد را تجربه کرده اند و آشنایی من با برخی از آنها مربوط به جبهه و جنگ و سالهای دفاع مقدس است.

رییس جمهوری تاکید کرد: می بویسیم آن کفشی که بر روی آن کفش، غبار جبهه و جنگ و میدان نبرد نشسته باشد و ما به حمدالله امروز با کاندیدایی در این زمینه مواجه هستیم که حدود 7 سال از زندگی دوران جوانی اش را در میان نهاد انقلابی و مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسوولیت بر دوش داشته است.

روحانی ادامه داد: در بخش علمی، صنعتی و نیروی هوایی سپاه و همه آنهایی که سوابق آنها سوابق انقلابی، حضور در میدان جنگ ، دفاع مقدس ، ایثار و فداکاری بوده برای ما افتخار است.

رییس جمهوری اضافه کرد: نیلی فردی است اخلاقی و معتدل، خیلی مهم است کسی که امروز مسوولیت را بر دوش می گیرد بتواند آن اخلاق حسنه را داشته باشد، آرام و معتدل باشد و با اعتدال بتواند بار مسوولیت را به مقصد برساند.



** دروغ محض برخی رسانه ها

رییس قوه مقننه یادآور شد: من در اینجا می خواهم نکته ای را عرض کنم که البته در اینجا مخاطب من نه نمایندگان محترم ملت هستند و نه ملت بزرگ ایران ، مخاطب من برخی از رسانه هایی هستند که متاسفانه گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمی دهند.

روحانی ادامه داد: بسیار مهم است که ما امروز اصل صداقت و راستگویی را در همه جا مدنظر قرار دهیم. اگر می خواهیم راجع به فردی قضاوت کنیم از آقای دکتر نیلی مهمتر، از وزارت علوم مهمتر، از دولت مهمتر و از نظام مهمتر، اخلاق است. در راس اخلاق هم راستگویی و امانتداری است.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آیه ای ازقرآن، گفت: اینکه کسی رکوع و سجده اش طولانی تر باشد و نماز مستحبی اش بیشتر باشد گرچه آنها عبادت بوده و ارزشمند است اما معیار نباید طول رکوع و سجده باشد.

روحانی افزود: برخی عادت به نماز و رکوع طولانی دارند اما باید نگاهشان به صدق حدیث باشد، راستگویی و امانتداری دو اصل مهم برای قضاوت افراد است، نسبت به افراد چه موافق و چه مخالف باید آنچه راست است را بگوییم.

رییس جمهوری ادامه داد: در برخی رسانه ها آمده است آقای نیلی مطلوب واقعی رییس جمهوری برای آموزش عالی نیست و وی را برای دستگرمی به مجلس فرستاده است تا پس از آن فرد دیگری را معرفی کند، این دروغ است.



** آقای نیلی انتخاب بنده است

روحانی اضافه کرد: منتخب بنده آقای نیلی است، با وی صحبت کرده ام و تمام تحقیقات در مورد وی به من گفته است که لیاقت لازم را برای این مسوولیت دارد.

رییس قوه مجریه اظهار داشت: حالا اگر کسی مخالف آقای نیلی است اشکالی ندارد که علت مخالفت خود را بگوید اما چرا دروغی را علم کنیم.

روحانی تصریح کرد: هدف و مطلوب نهایی، آقای نیلی است. از نظر ما فردی شایسته و از نظر شخصی بنده نیز وی شایسته است و می تواند به خوبی بار مسوولیت وزارت علوم را با توجه به سوابقی که بر عهده داشته است بر دوش بکشد.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: شرح حال و برنامه های وی نشان می دهد که شخصیت فرهیخته ای است، پس چرا نسبت به گذشته افراد اتهام بزنیم؟ والله، تالله، بالله باید روزی پاسخگو باشیم. رسانه محترمی که هر چیزی را آزاد می داند که بنویسد چرا این کار را می کنی؟ چرا اتهام وارد می کنید؟ بررسی کردیم. همان حساسیت هایی را که نمایندگان دارند بنده، دولت و بزرگان ما هم دارند.

روحانی افزود: همه ما یک جور هستیم مگر دولت و مجلس از هم فاصله دارند؟ آقای نیلی فردی لایق، با تجربه و شایسته است و از لحاظ علمی و مدیریتی توانمند و پایبند به انقلاب، نظام و پایبند به فرامین رهبری، ولایی و انسانی آماده برای فداکاری و فردی معتدل و اخلاقی برای اداره این وزارتخانه مهم است .

رییس جمهوری اظهار داشت: از نمایندگان دعوت می کنم با رای قوی خود هم مردم را خوشحال و هم دانشگاه و دولت را. انشاءالله در این خوشحالی رضای خداوند نیز خواهد بود.



**امروز شاهد تفاهم، توافق و همدلی هستیم

رییس شورای عالی امنیت ملی با یادآوری این نکته که امروز به حمدالله شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری و همدلی در سایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب هستیم، گفت: همه ما هدف واحدی را دنبال می کنیم که بعد از رضای حق رضای عامه است. خشنودی خداوند و مردم همه هدف ما است.

روحانی اظهار داشت: انشاءالله و در کنار هم با توفیقات الهی، عنایت حق و توجهات حضرت ولی عصر (عج) و ارواح طبیبه پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع)، ابی عبدالله الحسین (ع)، اصحابش و یارانش ما می توانیم این راه را ولو با دشواری های مختلف به خوبی به مقصد برسانیم.

رییس قوه مجریه ادامه داد: شاید پارسال در همین ایام بود که در جمع شما نمایندگان محترم، وزیر مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت، یک سالی از آن رای اعتماد گذشته است.

رییس جمهوری گفت: گرچه نمایندگان محترم در مقطعی دیگر در چارچوب حق قانونی اعتمادشان را پایدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را در حد لازم به آن وزیر نداند و به ناچار وزارت بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد.

روحانی افزود: امروز برای سومین بار است که برای این وزارتخانه در جمع شما حاضر شدم و وزیری که به اعتقاد ما می تواند این بار سنگین مسوولیت را بر دوش گیرد به محضر شما معرفی خواهم کرد.



** هدف همه مسوولان نظام اصلاح جامعه است

رییس جمهوری در ابتدای سخنانش به ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) اشاره کرد و گفت: خوشحالم که بار دیگر فرصتی پیش آمد تا در محضر نمایندگان محترم ملت راجع به یکی از عزیزان و کارگزارانی که بنا است بار مسوولیت سنگین آموزش عالی را بر دوش گیرد با هم به بحث و گفت و گو بنشینیم.

روحانی افزود: اما سرآغاز سخنم را از آن معلم بزرگ یاد می کنم، از سردار آزادی، از پرچمدار ایستادگی و مقاومت، از کربلایش، از عاشورایش، از بوی عطر ایستادگی و شهادت او و یارانش که این عطر روز به روز مشام انسان ها و جامعه را در مسیر هدایت معطر می سازد.

رییس جمهوری ادامه داد: امام حسین (ع) همه خشنودی ها، لبخندها و رضایت ها را در سایه رضایت آفریدگار جهان می دانست و می دید و لذا با افتخار، خود، یاران، اهل بیت (ع) و هر آنچه داشت در راه رضای حق فدا کرد.

وی ادامه داد: افتخار همه ما شیعیان، همه ما مسلمانان و همه آزادگان عالم به وجود مقدس ابی عبدالله الحسین (ع)، به راه و سیره او است.

روحانی گفت: امام حسین(ع) راه پیامبر و امیرالمومنین و امام مجتبی را پیمود که سراسر نهضتش برای ما درس است، درس اخلاق، درس ادب، درس ایستادگی، درس فداکاری و حرکت برای مصالح امت اسلام که «انما خرج لطلب الاسلام فی امت جدی» بود.

روحانی ادامه داد: او برای اصلاح همه نابسامانی ها، مفاسد، ظلم و فشارها در جامعه ایستاد که گفت « انی احب یا انی ارید ان امر بالمعروف و انهی عن المنکر»، او می خواست تا همه نیکی ها و خوبی ها در جامعه استقرار یابد و بدی ها و رذالت ها را از جامع بزداید.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: مهمترین هدف دولت، مجلس، قوای سه گانه و همه مسوولین جمهوری اسلامی ایران، اصلاح جامعه، استقرار نیکی ها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است.