چرا نبايد روغن زيتون را داغ کرد؟
روغن زيتون اساس رژيم غذايي مديترانهاي است و خواص فوقالعادهاي دارد. اين روغن سرشار از اسيدهاي چرب غيراشباع مونو (70 تا 80 درصد) و آنتياکسيدانيهاي فنوليک است که نقش مهمي در پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي دارد.
به گزارش پايگاه خبري «تيک» (Tik.ir)، محققان دانشگاه پورتو (پرتغال) روي روغن زيتون بکر مطالعاتي انجام دادند تا مشخص شود با گرم کردن اين روغن چه اتفاقي ميافتد.
اين محققان بعد از بررسيهاي مختلف به اين نتيجه رسيدند که پوليفنول هاي موجود در اين روغن قبل از رسيدن به دماي 200 درجه شروع به تجزيه شدن ميکنند به دليل اينکه نقطهي دود نسبتاً پاييني دارد. در واقع از دماي 190 درجهي سلسيوس، روغن زيتون خواص طبيعي خود را از دست ميدهد.
به همين دليل محققان توصيه ميکنند که از روغن زيتون بکر به عنوان چاشني سالاد و غيره و از روغنهاي ديگر که ارزان تر هم هستند براي پخت و پز استفاده شود. به عقيدهي اين محققان ميتوانيد در پايان پخت و پز نه در ابتداي آن از اين روغن استفاده کرد.
از دماي 190 درجهي سلسيوس، روغن زيتون خواص طبيعي خود را از دست ميدهد. به همين دليل محققان توصيه ميکنند که از روغن زيتون بکر به عنوان چاشني سالاد و غيره و از روغنهاي ديگر که ارزان تر هم هستند براي پخت و پز استفاده شود.
توجه داشته باشيد که روغن زيتون بکر تا دماي 180 درجهي سلسيوس مقاومت دارد و بيش از اين دما باعث از بين رفتن خواص آن ميشود. بايد بدانيد که به عنوان مثال دماي لازم براي پخت يک تکه پوشت قرمز در ماهيتابه حدود 190 درجه سلسيوس است. به همين دليل به نظر ميرسد که روغن زيتون بکر براي پخت چنين غذاهايي مناسب نباشد.
*تبيان
به گزارش پايگاه خبري «تيک» (Tik.ir)، محققان دانشگاه پورتو (پرتغال) روي روغن زيتون بکر مطالعاتي انجام دادند تا مشخص شود با گرم کردن اين روغن چه اتفاقي ميافتد.
اين محققان بعد از بررسيهاي مختلف به اين نتيجه رسيدند که پوليفنول هاي موجود در اين روغن قبل از رسيدن به دماي 200 درجه شروع به تجزيه شدن ميکنند به دليل اينکه نقطهي دود نسبتاً پاييني دارد. در واقع از دماي 190 درجهي سلسيوس، روغن زيتون خواص طبيعي خود را از دست ميدهد.
به همين دليل محققان توصيه ميکنند که از روغن زيتون بکر به عنوان چاشني سالاد و غيره و از روغنهاي ديگر که ارزان تر هم هستند براي پخت و پز استفاده شود. به عقيدهي اين محققان ميتوانيد در پايان پخت و پز نه در ابتداي آن از اين روغن استفاده کرد.
از دماي 190 درجهي سلسيوس، روغن زيتون خواص طبيعي خود را از دست ميدهد. به همين دليل محققان توصيه ميکنند که از روغن زيتون بکر به عنوان چاشني سالاد و غيره و از روغنهاي ديگر که ارزان تر هم هستند براي پخت و پز استفاده شود.
توجه داشته باشيد که روغن زيتون بکر تا دماي 180 درجهي سلسيوس مقاومت دارد و بيش از اين دما باعث از بين رفتن خواص آن ميشود. بايد بدانيد که به عنوان مثال دماي لازم براي پخت يک تکه پوشت قرمز در ماهيتابه حدود 190 درجه سلسيوس است. به همين دليل به نظر ميرسد که روغن زيتون بکر براي پخت چنين غذاهايي مناسب نباشد.
*تبيان
روغن هسته انگور چطور؟