کد خبر: ۸۵۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۲

نکاتي براي افزايش طول عمر شارژ باتري لپ‌تاپ

  ممکن است براي هر کسي اتفاق بيفتد که در يک سفر هوايي و يا هر جاي ديگري شارژ باطري لپ‌تاپش رو به اتمام بوده و دسترسي به برق نداشته باشد. در چنين مواقعي بايد دست به دامن اقدامات جادويي شويد که بتوانند چند دقيقه يا ساعت بيشتر کار شما را راه بيندازند!

اين روزها لپ‌تاپ‌ها از ريزپردازنده‌هاي بهتر، گرافيک قوي‌تر و حافظه ذخيره‌سازي به مراتب بيشتري بهره مي‌برند. علاوه بر اين، لپ‌تاپ‌هاي جديد از نظر مصرف انرژي نيز کاملاً بهينه شده‌اند. استراتژي‌هاي مختلف و زيادي وجود دارند که مي‌توانند عمر باطري لپ‌تاپ شما را بيشتر کنند.

حتي اگر از يک SSD بهره نمي‌بريد اين مطلب مي‌تواند به‌دردتان بخورد.در اين مطلب به شما مي‌گوييم اگر در يک سفر هوايي با مشکل کاهش شارژ باطري مواجه شديد چه کار کنيد. همچنين اقداماتي را به شما معرفي خواهيم کرد تا بتوانيد لپ‌تاپ خود را به همان لپ‌تاپ رويايي‌تان که عمر باطري زيادي دارد تبديل کنيد!

۱) فعال کردن حالت Power Saver
تقريباً هر لپ‌تاپي از نوعي حالت صرفه‌جويي مصرف بهره مي‌برد. فعال کردن اين حالت به‌طور خودکار مصرف باطري لپ‌تاپ شما را با اقداماتي نظير کاهش نور صفحه نمايش و خاموش شدن سريعتر آن، کاهش مي‌دهند.در ويندوز: بر روي آيکون باطري موجود در تسک‌بار کليک کرده و از منو باز شده گزينه Power saver را انتخاب نماييد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد به بخش Power Options در کنترل پنل ويندوز مراجعه کنيد.

در اين قسمت شما مي‌توانيد تنظيمات باطري و ميزان مصرف آن را در اختيار داشته باشيد. با ايجاد يک تايمر جهت خاموش شدن صفحه نمايش يا به اصطلاح Sleep يا کم کردن نور صفحه نمايش مي‌توانيد تاثير بسيار زيادي در کاهش مصرف باطري داشته باشيد. همچنين با مراجعه به بخش تنظيمات پيشرفته باطري، امکان غيرفعال کردن پورت‌ها، گزينه‌هاي مختلف تغيير کيفيت نمايش مانيتور و تنظيمات مرتبط با دسکتاپ در اختيار شما قرار خواهند گرفت.

اين تنظيمات در مجموع باعث کاهش کارايي لپ‌تاپ شما نيز مي‌شوند، بنابراين بايد با دقت و حوصله آنها را تغيير دهيد.در مک: بر روي آيکون باطري واقع در گوشه راست و بالا کليک کرده و سپس گزينه Open Energy Saver Saver Preferences را انتخاب نماييد تا بتوانيد تنظيمات مرتبط با کاهش مصرف انرژي مورد نظرتان را اعمال کنيد.

۲) خارج کردن ديسک‌هايي که استفاده نمي‌کنيد
اگر کامپيوتر شما درايو نوري دارد، بايد بدانيد که چرخش ديسک مي‌تواند به مصرف بيشتر باطري منجر شود. برخي از بازي‌ها به شما اجازه مي‌دهند تا اطلاعات را به‌طور کامل در هارد لپ‌تاپ نصب کنيد به‌ گونه‌اي که ديگر به ديسک بازي نيازي نداشته باشيد. بنابراين هر موقع امکانش را داشتيد آن را انجام دهيد. به‌خاطر داشته باشيد که هر چه يک نرم افزار يا بازي کمتر سخت افزار را درگير کنند، مصرف باطري لپ‌تاپ نيز کمتر خواهد بود.

۳) جدا کردن لوازم جانبي
دستگاه‌هايي که از طريق پورت‌هاي مختلف به لپ‌تاپ متصل مي‌شوند، مصرف بيشتر باطري را به همراه خواهند داشت. برخي از اين لوازم که مرسوم هستند شامل وب‌کم‌ها، فلش‌هاي USB يا کارت‌هاي وايرلس مي‌شوند.

 توصيه مي‌کنيم به‌جاي استفاده از ماوس، از تاچ‌پد لپ‌تاپ استفاده کنيد، خصوصاً اگر در جايي هستيد که به برق يا شارژر دسترسي نداريد. اتصالات بي‌سيم نظير بلوتوث يا واي‌فاي مي‌توانند سريعتر شارژ باطري لپ‌تاپ شما را تمام کنند، بنابراين مطمئن شويد که در مواقع اضطراري تمامي آنها خاموش باشند.

۴) تمام برنامه‌هاي پس زمينه را ببنديد
حتي فکرش را هم نمي‌کنيد برنامه‌هايي که در پس زمينه در حال اجرا هستند تا چه مصرف باطري را افزايش مي‌دهند. شما بايد برنامه‌هايي که مصرف زيادي دارند و در پس زمينه فعال هستند را ببنديد.در مک: کاربران اين سيستم عامل مي‌توانند برنامه‌هايي که در حال پردازش و مصرف باطري هستند را شناسايي کنند.

 بدين منظور بر روي آيکون باطري واقع در گوشه راست و بالا کليک کنيد. در اين قسمت شما مي‌توانيد بررسي کنيد چه برنامه‌هايي بيشترين مصرف را دارند. با کليک بر روي هر کدام از برنامه‌هاي موجود در اين ليست مي‌توانيد مصرف کلي آنها را مشاهده کنيد. مطمئن شويد که برنامه‌هايي که فعلاً به آنها نيازي نداريد را کاملاً ببنديد.

در ويندوز: شما بايد با بررسي نوار تسک‌بار ببينيد که برنامه‌اي غيرضروري فعال نباشد. همچنين مي‌توانيد به کنترل پنل رفته و با تايپ عبارت Task Manager در کادر جستجو، به اين ابزار کاربردي دسترسي پيدا کنيد. اين ابزار به شما وضعيت کلي برنامه‌ها و ميزان مصرفشان را نشان مي‌دهد.

۵) نصب يک باطري با طرفيت بالاتر
برخي لپ‌تاپ‌ها به شما اجازه مي‌دهند تا از باطري‌هاي بزرگتري نسبت به نمونه فابريک و کارخانه‌اي استفاده کنيد. براي مثال در لپ‌تاپ‌هاي قديمي به‌طور معمول از يک باطري ۶ سلولي استاندارد که حداکثر تا ۴ ساعت دوام دارد بهره مي‌برند. اما شما مي‌توانيد از يک باطري ۸ يا حتي ۱۲ سلولي نيز به‌منظور عمر باطري بيشتر، استفاده کنيد.

۶) کاليبره کردن باطري
اگر باطري لپ‌تاپ شما نسبت به گذشته دوام کمتري را ارائه مي‌دهد، گاهي اوقات مي‌توان با يک کاليبراسيون معمولي اين مشکل را برطرف نمود. پيشنهاد مي‌کنيم باطري لپ‌تاپ خود را هر ۱ تا ۳ درميان کاليبره کنيد. بدين منظور گام‌هاي زير را دنبال کنيد:

باطري لپ‌تاپ را تا ۱۰۰ درصد شارژ کنيد. پس از اينکه باطري فول شارژ شد، اجازه دهيد ۱ الي ۲ ساعت ديگر نيز به برق متصل باشد.

شارژر را از لپ‌تاپ جدا کنيد. لپ‌تاپ خود را روشن کرده و از آن استفاده کنيد تا باطري تا حدي خالي شود که پيغام هشدار براي شارژ کردن باطري را دريافت کنيد. اين هشدار را ناديده بگيريد و اجازه دهيد باطري لپ‌تاپ به‌طور کامل خالي شود. البته قبل از اتمام شارژ و خاموش شدن لپ‌تاپ دقت کنيد که تمام کارهاي نيمه تمام خود را ذخيره کرده باشيد.

زماني که لپ‌تاپ خاموش شد، بگذاريد ۱ الي ۲ ساعت در وضعيت خاموشي باقي بماند.

پس از اين، شارژر را دوباره به لپ‌تاپ متصل کرده و اجازه دهيد باطري تا ۱۰۰ درصد شارژ شود. حالا باطري لپ‌تاپ شما کاليبره شده است.

۷) استفاده از نرم افزار مديريت باطري
نرم افزارهاي خوب و متعددي در اين زمينه وجود دارند که هم به‌صورت رايگان و هم پولي قابل استفاده هستند. اين نرم افزارها به شما اجازه مي‌دهند تا سلامت باطري لپ‌تاپ خود را کنترل کنيد. از اين جمله مي‌توان بهcoconutBattery و Battery Health (براي مک) اشاره کرد. اين دو نرم افزار به شما اطلاعات مفيدي در مورد باطري ارائه مي‌کنند. نرم افزارهاي ديگري نظير Watts نيز وجود دارند که به شما زمان کاليبراسيون را يادآوري مي‌کنند. براي کاربران ويندوز ما دو برنامه BatteryCare و BatteryMon را پيشنهاد مي‌کنيم.

۸) استفاده از يک درايو SSD
استفاده از يک درايو حالت جامد (SSD) مي‌تواند به‌طور قابل ملاحظه‌اي مصرف باطري لپ‌تاپتان را کاهش دهد. اگر لپ‌تاپ شما از يک هارد ديسک معمولي استفاده مي‌کند، در صورت امکان به فکر تهيه يک SSD باشيد. اين نوع درايوها به‌علت اينکه از مکانيزم چرخش ديسک استفاده نمي‌کنند به‌مراتب بهينه‌تر از هاردهاي معمولي هستند. علاوه بر اين، SSDها امروزه با قيمت‌هاي مقرون به‌صرفه‌اي در بازار قابل تهيه مي‌باشند.

۹) استفاده از ابزار Defragment هارد ديسک
اگر در حال حاضر امکان خريد يک SSD را نداريد، با انجام عمل Defragment مي‌توانيد مصرف هارد ديسک معمولي لپ‌تاپتان را کاهش دهيد. فايل‌هاي پراکنده يا Fragmented باعث مي‌شوند تا کامپيوتر شما با سختي بيشتري به اطلاعات دسترسي پيدا کند.

بنابراين با انجام Defragment به‌طور منظم مي‌تواند باعث دستيابي راحت‌تر به اطلاعات مختلف و در نتيجه کاهش مصرف باطري شود. Auslogics Disc Defrag يک ابزار بسيار خوب و کاربردي است که اجازه مي‌دهد هارد خود را ديفرگ کنيد.

۱۰) کسب اطمينان از آپديت بودن نرم افزارها و درايورها
به‌طور معمول درايورها و نرم افزارهاي جديدتر، بهينه‌تر بوده و منابع کمتري مصرف مي‌کنند. مطمئن شويد که تمامي نرم افزارها آپديت شده باشند.

کاربران ويندوز: با مراجه به کنترل پنل و بخش Windows Update مي‌توانيد تمامي آپديت‌هاي ضروري براي درايورها يا نرم افزارها را انجام دهيد.

کاربران مک: از طريق Finder، اپ استور را باز کرده و وارد تب Updates واقع در گوشه راست و بالا شويد. از اينجا شما مي‌توانيد ليستي از به‌روزرساني‌هاي موجود را مشاهده کنيد.

۱۱) کاهش حرارت
دما و حرارت بالا اگرچه به آهستگي اما بدون شک عمر باطري لپ‌تاپ شما را کاهش مي‌دهد. مطمئن شويد که دريچه تهويه لپ‌تاپ عاري از هر گونه خاک يا ماده ديگري باشد. مسدود بودن اين دريچه‌ها باعث مي‌شود تا حرارت بيشتري توليد شده و فن لپ‌تاپ با شدت بيشتري کار کند تا دماي داخل کامپيوتر کاهش پيدا نمايد. علاوه بر اين دقت کنيد لپ‌تاپ را در ماشيني که در زير نور مستقيم آفتاب قرار گرفته، به مدت طولاني قرار ندهيد.