کد خبر: ۸۸۱۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴۸۲

افشای جزئیات قاچاق برخی کالاها به کشور


مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی جزئیات قاچاق برخی کالاها به کشور را فاش کرد.

سیدعبدالمجید اجتهادی در گفت‌وگو با «عصر ایران» با بیان اینکه با مبارزه فیزیکی در بحث قاچاق کالا ره به جایی نخواهیم برد، خاطرنشان کرد: قانون مبارزه با قاچاق، قانون بسیار شفافی است که 13 ماده و 16 تبصره آن به بحث پیشگیری اختصاص دارد.

وی ادامه داد: اگر در زمینه پیشگیری و استفاده از تجهیزات به‌روز به درستی عمل کنیم، اثرات بسیار مثبتی را در پی دارد؛ به طور مثال، در بحث بازرسی کانتینرها در گمرکات کشور اگر از تجهیزات مدرن الکترونیکی برای این کار استفاده شود، خود باعث افزایش دقت و پیشگیری خواهد شد زیرا در گمرک نمی‌توان کلیه کانتینرها را بازرسی کرد و اینجاست که استفاده از این تجهیزات، کارایی دارد.

مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی، بازرسی کلیه کانتیرها در گمرک را امری دشوار برشمرد و گفت: گمرک باید با استفاده از تجهیزات مدرن امکانی را فراهم سازد تا بدون اینکه کانتینر باز شود، محتویات درون آن رصد شود که هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم.

اجتهادی اظهار کرد: پرونده‌ای داشتیم که محتویات درون کانتینر در اظهارنامه پارچه ذکر شده بود ولی در بازرسی، خودروی بنز درون کانتینر کشف شد!

وی در ادامه به بحث قاچاق دخانیات در کشور اشاره کرد و در مورد چگونگی ورود سیگارهای قاچاق گفت: سیگار جهت ترانزیت به کشورهای عراق و افغانستان ابتدا در بندرعباس تخلیه و به صورت ترانزیت به کردستان عراق منتقل می‌شود اما نکته این است که پس از تخلیه این محموله‌ها در کردستان عراق همان سیگارها به صورت قاچاق به کشور بازمی‌گردد!

مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: در سال گذشته هفت هزار و 617 پرونده در زمینه قاچاق سیگار در کشور تشکیل شد که از این تعداد به هفت هزار و 300 پرونده رسیدگی شده است.

اجتهادی تصریح کرد: در بهترین حالت فقط 15 درصد از قاچاق دخانیات در کشور کشف می‌شود و 85 درصد باقیمانده امکان کشف ندارد و وارد بازار می‌شود بنابر این باید اقدامات موثری در زمینه پیشگیری از تقاضا انجام داد.

وی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت و سازمان‌های مردم‌نهاد مرتبط در فرهنگ‌سازی کاهش تقاضای مصرف دخانیات در کشور، خواستار پرهیز از شعارزدگی در این عرصه شد و خاطرنشان کرد: هر چه قدر در زمینه برخورد با این پدیده هم وارد شویم باز هم بحث پیشگیری باید در اولویت قرار گیرد و دستگاه‌هایی که در این حوزه مسئولیت دارند باید گزارش دهند که چه میزان توانسته‌اند در بحث کاهش تقاضا کار کنند.

مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی گفت: طبق گزارشات روز به روز تقاضا برای مصرف دخانیات افزایش می‌یابد و این افزایش تقاضا افزایش عرضه را نیز به دنبال خواهد داشت.

اجتهادی با بیان اینکه عده‌ای عنوان می‌کنند که با تعطیلی کارخانجات تولید سیگار در کشور می‌توان در زمینه کاهش استفاده از دخانیات موفق شد، اظهار کرد: کاهش استفاده از دخانیات فقط با اقدامات فرهنگی و فرهنگ‌سازی برای کاهش تقاضا امکان‌پذیر‌ است. حتی اگر کارخانجات داخلی را هم تعطیل کنیم هیچ اتفاق مثبتی نمی‌افتد و قاچاق جایگزین آن خواهد شد که زیان‌بارتر خواهد بود.