کد خبر: ۹۱۵۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۲۳۴۱

درخواست کامرون از بی.بی.سی درباره نام داعش

 دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه ضمن درخواست از شبکه «بی بی سی» برای عدم استفاده از واژه «دولت اسلامی» در اشاره به گروه تروریستی داعش، گفت: تاکنون هیچ نشانه ای از هماهنگی بین حملات تروریستی تونس، کویت و فرانسه دیده نشده است.

به گزارش ایرنا، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه در گفت وگو با شبکه 4 رادیو «بی بی سی» ضمن ابراز ناراحتی در استفاده ازعبارت «دولت اسلامی» برای اشاره به گروه تروریستی داعش، گفت که این مساله سبب می شود که به این فرقه سمی اعتبار زیادی داده شود و جوانان انگلیسی نیز از راه به در شوند و بهتر است از مخفف انگلیسی آن یعنی ‘ای اس ای اس’ (ISIS) استفاده گردد.

وی گفت: امیدوارم «بی بی سی» از عبارت «دولت اسلامی» استفاده نکند، چون آنها حقیقتا یک دولت اسلامی نیستند.

کامرون ادامه داد: آنها گروهی وحشی هستند که از دین اسلام منحرف شده اند و بسیاری از مسلمانان که به شبکه 'بی بی سی ' گوش می کنند، هر بار که این عبارت را می شنوند، واکنش نشان می دهند.

وی افزود: جنگ علیه این گروه تروریستی چالش نسل امروز است و ما باید هرگونه که می توانیم با آن مبارزه کنیم.

کامرون همچنین با اشاره به سفر «تراز می» وزیر کشور انگلیس به تونس و مذاکراتش با مقامات این کشور گفت: دولت تلاش اش را می کند تا در اسرع وقت خانواده های انگلیسی را از وضعیت بستگانشان در تونس مطلع سازد.

نخست وزیر انگلیس خاطر نشان ساخت: من می دانم که این موضوع زمان برده است، اما اینها مسائل دشواری است که ما باید به درستی انجام دهیم.

کامرون همچنین روز دوشنبه در نشست مجلس عوام انگلیس گفت: هیچ نشانه ای از هماهنگی بین حملات تروریستی تونس، کویت و فرانسه دیده نمی شود.

وی اضافه کرد: با ناراحتی بسیار باید به اطلاع برسانم، اکنون می دانیم که در جریان حمله تروریستی تونس، دست کم هیجده شهروند انگلیسی کشته و شمار زیادی هم زخمی شده اند، ضمن آنکه شمار تلفات به احتمال زیاد افزایش هم خواهد یافت.

کامرون افزود: افرادی که کشته شدند گردشگران بی گناه انگلیسی بودند که به همراه دوستان و اعضای خانواده شان به سفر رفته بودند اما به طور ناگهانی به قربانیان یکی از بی رحمانه ترین حملات تروریستی طی سال های اخیر، تبدیل شدند.

وی با اشاره به نحوه وقوع این حادثه تروریستی گفت: درحالیکه ما اعتقاد داریم این فرد به تنهایی تیراندازی کرده است اما احتمال می دهیم که این فرد بخشی از شبکه ای باشد که از گروه داعش الهام گرفته است. نیروهای امنیتی تونس در حال تحقیق در خصوص همدستان احتمالی این فرد هستند که شاید از این حمله حمایت کرده باشند.

کامرون با اشاره همزمانی حملات تروریستی در کویت و فرانسه با حادثه تروریستی تونس افزود: درحالیکه همه این حملات ناشی از یک ایدئولوژی منحرف است اما تا این لحظه هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این حملات هماهنگ بوده اند.

وی همچنین روز دوشنبه پس از برگزاری چهارمین نشست اضطراری کابینه انگلیس موسوم به 'کبری' از زمان وقوع حادثه تروریستی در تونس، در گفت و گویی خبری، گفته بود: داعش یک تهدید جدی علیه غرب به شمار می آید و اعضای آن در عراق و سوریه توطئه حملات وحشتناک تروریستی در خاک انگلیس را برنامه ریزی کرده اند.

کامرون شکست گروه تروریستی داعش را ممکن اما نیازمند زمان توصیف کرد و گفت: جنگ علیه این گروه یک 'مبارزه مربوط به نسل ما ' شمرده می شود.

نخست وزیر انگلیس در بخشی دیگر از سخنانش، گفت: واکنش به تهدیدات داعش باید در برگیرنده طیف وسیعی از پاسخ ها ازجمله ادامه حملات هوایی علیه آن باشد.

کامرون در پاسخ به این سووال آیا برای مبارزه با گروه داعش نیاز به اعزام نیروهای زمینی به منطقه هست یا نه،؟ گفت: راهبرد کنونی ما ایجاد و تقویت ارتش های محلی است. این بسیار راحت تر است که یک کشور را مورد هجوم قرار داد. این آسانتر و سریع تر صورت می گیرد اما دارای عواقبی است.
وی همچنین گفت قرار است یک هواپیمای نظامی انگلیس برای تخلیه انگلیسی های زخمی و کشته شده در جریان حادثه تروریستی تونس، به این کشور اعزام شود.

در همین حال به گزارش منابع انگلیسی، ترزا می، وزیر کشور انگلیس روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری با همتایان تونسی، فرانسوی و آلمانی خود در شهر سوسه تونس بر لزوم اتحاد برای شکست تروریسم تأکید کرد.

وزیر کشور انگلیس گفت: آنچه در جمعه گذشته در اینجا رخ داد، حرکتی نفرت انگیز، همراه با بی رحمی بود. چگونه ممکن است مکانی با این زیبایی و سرزنده، به صحنه ای با چنین وحشیگری، قساوت و ویرانی تبدیل شود.

وی اضافه کرد: ما با مقامات تونسی روز دوشنبه نشستی سازنده داشتیم که نشان دهنده عزم و اراده ما برای مقابله با این اندیشه منحرف و گمراه، که عامل این همه تلفات و خسارات است، بود. ما بسیار روشن می گوییم که تروریست ها پیروز نخواهند شد.

وزیر کشور انگلیس افزود: برای همکاری با یکدیگر به منظور شکست دادن تروریست ها، متحد خواهیم بود. ما همچنین با هدف تلاش برای حفاظت از ارزش های خود، با یکدیگر متحد هستیم.

بر اساس گزارش منابع انگلیسی در جریان حمله تروریستی در تونس، بیش از 30 شهروند انگلیس کشته شده اند و این درح الی است که مقامات این کشور تاکنون مرگ 15 نفر را تایید کرده اند.

معاون وزیر خارجه انگلیس روز شنبه گذشته با تایید کشته شدن حداقل 15 انگلیسی درحادثه تروریستی تونس گفته بود که ممکن است شمار تلفات شهروندان این کشور، افزایش یابد.

در حادثه تروریستی در هتل «امپریال مرحبا» در سواحل سوسه تونس که یکی از شناخته شده ترین مناطق گردشگری این کشور شمرده می شود دستکم 38 نفر کشته و 36 مجروج برجای گذاشته است.

این مهمترین حمله تروریستی علیه مردم انگلیس از زمان حمله بمبگذاری لندن در هفتم جولای سال 2005 میلادی به شمار می آید.