کد خبر: ۹۵۳۵۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۴۶۶

زنان کمرو تر از مردان‌اند

 کمرویی کاستی در حجم مناسبی از ارتباط و میزان مناسبی از هیجانات محسوب می‌شود که در جوامع مختلف متفاوت و شیوع آن بین زنان بیش از مردان است. بخش مهمی از علل کمرویی افراد مربوط به شیوه‌های فرزندپروی غفلت‌ورز و دیکتاتوری والدین است.

 به گزارش پايگاه خبري «تيک» (Tik.ir)، امیرمحمد شهسوارانی درپاسخ به سوالی یکی از شهروندان درباره کمرویی و علل آن اظهار داشت: انسان به عنوان موجود اجتماعی شناخته می‌شود به این معنا که در سراسر زندگی متکی به روابط اجتماعی خود با دیگران و نیازمند تعامل با سایر انسانها است.

وی افزود: با توجه به اینکه ارتباطات از لحظه تولد بین مادر و فرزند شروع می‌شود و تا پایان زندگی ادامه می‌یابد بنابراین شاید بتوان گفت: یکی ازمهمترین وجوه زندگی مسایل ارتباطی است.

این متخصص حوزه بهداشت روان با بیان اینکه ارتباطات امروزه به صورت رشته دانشگاهی درآمده است تصریح کرد: ارتباطات بخش بزرگی از پژوهش‌های جامعه‌شناسی، روانشناسی و ارتباطات را تشکیل می‌دهد و براساس چگونگی تعامل افراد و بهبود بخشیدن آن است.

مشکلات ارتباطی ناشی از افراط و تفریط است
وی ادامه داد: یکی از مسایل عمده در ارتباطات میزان مناسب آن با دیگران و استفاده از هیجانات در آن است مشکلاتی که در ارتباطات افراد با یکدیگر به وجود می‌آیند گاه به دلیل بیش از حد بودن ارتباطات و گاهی نیز ناشی از کمتر از حد مناسب بودن آن است.

شهسوارانی اظهار داشت: زمانی که در تعاملات اجتماعی خود نتواند حجم مناسبی از ارتباط همراه میزان متناسب هیجانات را به کار برد در اصطلاح عام دچار حالت‌‌های کمرویی شده است.

کمرویی پدیده ای فرهنگی
وی کمرویی را پدیده‌ای فرهنگی عنوان کرد که در جوامع مختلف متفاوت و کاستی در میزان ارتباط مناسب با افراد از دید آن فرهنگ است.

این روانشناس گفت: افراد کمرو در اصطلاح عامیانه خجالتی بوده و به سختی می‌توانند خواسته‌های خود را با دیگران مطرح کنند و از کمک آنها بهره‌مند شوند.

علل کمرویی
شهسوارانی درباره ریشه اصلی کمرویی اظهار داشت: علت کمرویی در مشکلات ارتباطی دوران کودکی است معمولا والدین افراد کمرو یا در تربیت فرزندان خود سبک غفلت‌ورزی را دارند یا از روش‌های دیکتاتورمأبانه استفاده می‌کنند.

زنان کمرو تر از مردان هستند
این روانشناس درباره شیوع کمرویی بین زنان و مردان گفت: به طور معمول در جوامع مختلف کمرویی در میان دختران و زنان بیش از پسران و مردان است. دلیل این امر به طور معمول آموزش‌های فرهنگی مبنی بر محدودسازی بروز هیجانات و برون‌ریزی احساسات در محیط‌های علنی اجتماعی توسط زنان است.

را‌ه‌هایی برای کاهش کمرویی
وی افزود: بهترین گزینه برای تقویت مهارت‌های ارتباطی و کاهش کمرویی در افراد آموزش نحوه درست مهارت‌های اجتماعی به والدین و همچنین آموزش جرات‌ورزی است.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: افراد در چنین آموزش‌هایی یاد می‌گیرند که چگونه نیازهای واقعی خود را با حفظ شأن خود و طرف مقابل بیان داشته و بتوانند خواسته‌های معقول خود را برآورده سازند.

وی ادامه داد: نکته دیگر در کمرویی و خجالتی بودن ترس خودآگاه یا ناخودآگاه این افراد است که این امر نیز با آموزش‌هایی که ذکر شد به راحتی قابل مدیریت است.

در صورت عدم رفع کمرویی سلامت روان فرد به خطر می‌افتد
این روانشناس تاکید کرد: در صورت حل نشدن مشکلات مربوط به کمرویی و خجالتی بودن افراد در محیط‌های تحصیلی، شغلی و روابط با خانواده، فرد دچار مشکلات جدی شده و در مواردی حتی سلامت روان و بنیان خانواده به خطر خواهد افتاد.

شهسوارانی گفت: مجموعه مهارت‌های زندگی که مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی است به عنوان بسته پیشنهادی برای بهبود روابط اجتماعی و بهینه‌سازی تعاملات انسانی با دیگران،‌توسط متخصصان حوزه بهداشت روان آموزش داده می‌شود.
*فارس