کد خبر: ۳۹۷۷۲۸
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۵
printنسخه چاپی
sendارسال به دوستان
تعداد بازدید: ۱۵۸۱

صادق زیباکلام:باید صدای مردم را شنید

صادق زیباکلام با تاکید بر مطالبات به حق معترضان خطاب به مسئولان گفت که باید صدای مردم را بشنوند و مطالبات آنان را پیگیری کنند.
حوادث بعد از فوت مهسا امینی در بازداشتگاه خیابان وزرا و کشیده شدن اعتراضات مردمی به اغلب شهرهای این گزاره را تایید می‌کند که بخشی از مردم دیگر راه پیگیری مطالبات خود را صندوق رای نمی‌دانند و از طریق اعتراضات خیابانی به دنبال احقاق حقوق خود هستند.

به گزارش روزنامه اعتماد، صادق زیباکلام در گفت‌وگویی مسیر پیگیری مطالبات مردم در بسترهای قانونی را تحلیل کرده که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید:

*مطالبات مردم مانند آتش زیر خاکستر شده است.

*گزاره‌ای که جوانان، زنان، دانشجویان و... را در تهران و شهرهای مختلف به خیابان کشانده نارضایتی‌های اجتماعی و سرخوردگی‌های سیاسی است.

*اگر در سال 98 موضوع به سرعت جمع نمی‌شد، شک نکنید طبقه متوسط نیز به میدان ورود می‌کرد و پیگیر مطالبات خود می‌شد.

*ماجرای سال 98 تبعات فراوانی برای کشور داشت و مانند یک زخم درمان‌نشده باقی ماند.

*ریشه بسیاری از تحرکات این روزها را می‌توان در سال98 جست‌وجو کرد. زخم‌های عمیقی در آن سال ایجاد شدند که هنوز هم مرهمی برای آنها تدارک دیده نشده است.

*سیاستگذاران همواره باید نگران درک خود از واقعیت‌های جریان یافته در جامعه باشند و تلاش کنند این دریافت را به روز آوری کنند. شاه چون قبول نداشت که سیاست‌هایش اشتباه بوده، هیچ تلاشی برای اصلاح آنها صورت نداد.

*ترویج خشونت، رفتارهای رادیکال و غیر معقول هیچ فایده‌ای برای فردای نسل‌های این کشور ندارد و گرهی از هزار توی مشکلات باز نمی‌کند. اگر داشت، امروز وضعیت کشورمان این‌گونه نبود.

*باید سیاستگذاران و تصمیم‌سازان را به سمت اصلاحات تدریجی، اما پایدار سوق داد.

* باید صدای مردم را شنید و مطالبات آنها را پیگیری کرد.

* نباید فضای سیاست ورزی معقول و قانونی در کشور به اندازه‌ای محدود شود که این تصور عمومی شکل بگیرد مسیر تغییر از عرصه‌های خیابانی می‌گذرد.

*مردم باید احساس کنند از دل یک کنشگری سیاسی و اجتماعی خردمندانه می‌توانند مطالبات خود را دنبال کنند. در غیر این صورت فضای عمومی جامعه همچنان آبستن تحولات تازه‌ای خواهد بود.